смайли, то е ясно, че ако не иска няма да го слагаш, разбира се
и не съм казала да не се опитва, ясно съм написала, че опитвах 1-2 дни с Деси и не се получи, след 2-3 м. отново и О! чудо, получи се, но вече беше на 2 г. и 3м.
просто много държа да е ясно, че някоя майка като каже ама то моето ходи на гърне от 6-9м. това изобщо не означава чудото махнат памперс и детето си казва, видиш ли
Това ми беше идеята на предния постинг.
Имам личния си опит, както и повече от 11 г. във форуми вече, много майки минаха и заминаха от тук, тази тема е разисквана десетки пъти и повярвай ми, нямам спомен да е имало такъв феномен - дете на 6 м. да е с махнат памперс.
Под махнат памперс аз лично разбирам не използването на такъв въобще през деня, а и малко след това и през нощта.
Имаше една майка, която практикуваше слагането на гърне от както детето започна да седи. Спомням си много ясно, че същото детенце свали пелените около 3-та си година.
Иначе да, след като не ти представлява никакво усилие да го слагаш по режим, естествено, че е добре за него и теб. Но за мен само мисълта да мия гърне по N на брой пъти на ден ме караше да я убивам в зародиш
А и това със стъргането, както казваш на ако и прането на пелени, също не бих си го причинила при наличието на еднократни такива.
Всеки взима своите решения, важното е да не се насажда на майките, които и без друго не сме много психически стабилни, вина за едно или друго безмислено нещо