Смайли, не е пикал, защото го слагаш ТИ и ПОД ЧАС, а не че той си казва
това си е игра на котка и мишка, общо взето.
Имам две деца и два различни примера, но с абсолютно еднакъв подход от моя страна. Деси беше на 2г., като пробвах една събота и неделя да махнем памперса. Важно е да се има предвид, че тя говореше перфектно, знаеше за какво става дума, макар никога да не беше виждала гърне. Не съм купувала такова нещо, а директно със седалка на тоалетната чиния. Та, не ни се получи, правеше си локвички из цялата къща и цопаше в тях доволно.
Опитите приключиха до след още 2-3 м., когато нещата ми се получиха буквално за един ден.
Елена, няма гърне, не е слагана, но има примера на сестра си, която ходи в тоалетната, разбира се и тя с нея
На 1 г. и 5 м., просто посочи тоалетната и каза "аз акам там" е това беше краяТ
Зимата поради това, че прекарвахме много време навън, а и доста работа вършехме двете съм я гонила из къщи да й сложа памперс, за да не нося резервни дрехи, уви без успех. Тичаше из цялата къща и крещеше "не искам пантаааас"
Няма нито едно произшествие!
Така, че за мен това е работещият начин, т.е. като му дойде времето, а не да вървя след детето и през 1.30 мин. примерно да го слагам на гърне, след сън, преди сън, абе една такава игра на котка и мишка не ми е по вкуса, но всеки сам решава, разбира се.
В никакъв случай не се стресирайте от майки-георини, които обясняват как децата им пишакт в гърне от 6м., те такова животно няма...