0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

KLAMI

Някой знае ли какво трябва да е съотношението между LH i FSH хормони в овулаторна фаза?Доколкото разбрах има значение за получаване на добри фоликули?
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
В овулаторна фаза нямам представа. Но във фоликулярна - (3-5ден на цикъла) оптималният вариант е около 1.
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

klami

Благодаря ти , да за фоликулярна фаза става въпрос (3-5 ден от цикъла), а ако е LH/FSH = 0.5 ? много ли е зле и какво се прави ако знаеш де ?
*
Klami, какви са стойностите на ФСХ и ЛХ?
*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
А какво ще кажете за LH - 6.87 IU/L ( 1.9 - 12.5 ) и
FSH - 4.69 IU/L ( 2.5 - 10.2 )?LH/FSH- 1,46.Това са резултати на 5 ден.Сега доц.Конова ми каза да направя задължително и на 3-я + Инхибин В.Но резултатите още ги нямам.
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Благодаря ти , да за фоликулярна фаза става въпрос (3-5 ден от цикъла), а ако е LH/FSH = 0.5 ? много ли е зле и какво се прави ако знаеш де ?

Чувала съм, че и съотношение 0.5 и 0.7 не е лошо. Пушиш ли?
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
Naiema,имаш ли поликистоза?Това съотношение ми изглежда нещо такова.По принцип FSH трябва да е по-голямо от LH,a твойто е обратното.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
FSH - 4.69 IU/L ( 2.5 - 10.2 )?LH/FSH- 1,46.Това са резултати на 5 ден.Сега доц.Конова ми каза да направя задължително и на 3-я + Инхибин В.Но резултатите още ги нямам.

Здравей Наема.....твое  съотношение ЛХ/ФСХ е 1,46..............при това съотношение  има съмнение за поликистоза!Успех мила! :D
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
На 5-я ден  е късно. Понякога е по-добре да е на 2, но не и на 5 ден от МЦ, защото ако имаш ранна О. може от това ЛХ да е по висок.
Повтори изследването следващият месец.
Нормално е в началото на МЦ ФСХ да е по-висок от ЛХ.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
Сега доц.Конова ми каза да направя задължително и на 3-я + Инхибин В.Но резултатите още ги нямам.

Можеш да се обадиш на секретарката на доц.Конова да я попиташ ако ти се бавят изследванията.
Хайде чакаме хубави резултати  :D
*

naiema

• 998
Ами досега никой от лекарите не са е усъмнил за поликистоза.А този месец по настояване на доц.Конова ги повторих и на 3-я ден.Тя каза,че 5-я е много късно и резултатите не са обективни.Но още нямам резултати.
*

naiema

• 998
Сега доц.Конова ми каза да направя задължително и на 3-я + Инхибин В.Но резултатите още ги нямам.

Можеш да се обадиш на секретарката на доц.Конова да я попиташ ако ти се бавят изследванията.
Хайде чакаме хубави резултати  :D
Благодаря,Миси!Да знам,че от вчера доц.Конова е в чужбина и може би затова се бавят резултатите,т.е.няма кой да ми пише.Но си права,че мога да питам секретарката да ми ги прати!
*

klami

Ами не съм пушачка. А резултата на 5-ти ден е следния:
LH - 2.61, а FSH - 5.2, и съотношението е точно 0.50.  
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Стойността на ФСХ-то ти е отлична:), а имаш ли референтни стойности? По-скоро Лх ми се вижда нисичко, но пак казвам, напиши реф. ст-сти, за да коментираме.
*

klami

Ами референтните стойности са за LH (1.9-12.5), а за FSH (2.5-10.2) изседването е правено в Цибалаб, ако това има знаение.
Много благодаря за отговорите Ви ;-)
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Клами,
аз лично смятам, че нямаш основания за притеснение. Най-добре е да се изследват тези хормони на 3ден от МЦ, виж - повтори ги, ако желаеш (уточнявам, че ако М.ти дойде до 14ч. се брои за първи същия ден, ако е след 14-за първи се брои следващия, + първи ден от М.е не деня със зацапване(ако има такова), а с кървене). Всичко това ми го е казвал лекар и поне при мен беше от значение, защото ако се отчетат някои от гореспоменатите фактори, възможно е да си правила изследването си на 6, дори 7ден от цикъла, което вече е късно.

Успех:)
*

klami

Благодаря за изчерпателния отговор  :D. Много си мила. Днес съм на лекар след малко и ще видим какво ще каже той и после ще пиша да видим какви са различните мнения ;-)

Здравей Наема.....твое  съотношение ЛХ/ФСХ е 1,46..............при това съотношение  има съмнение за поликистоза!Успех мила! :D
Аз мисля че са добре стойностите за 5 ден, за поликистоза може да се мисли при над 1.5 и не във всички случаи, така че не я шашкайте.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
Момичета, а как е моето съотношение според вас?
Изследвах и Инхибин Б, но резултатът ще дойде след 2 седмици.
хормон      резултат   норма       
LH             7.8         2.4-12.6
FSH           7.06        3.5-12.5
Естрадиол  51.88      12.5-166
Пролактин   329.2      127-637
Тестостерон  1.06        0.22-2.9
« Последна редакция: Юли 07, 2006, 18:06:27 pm от danidan »
видно е, че е 1 и всички са в норма.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]