Ееее,
Maury, супер за раничката
По принцип с всяка раница можеш да носиш на гръб. Но докато в слинг можеш да носиш на гръб още от новородено, то в раница се препоръчва да го слагаш на гръб, когато бебето може да седи стабилно.
Ето клипче специално за твоя модел раница, но и с другите е същото реално.
https://www.youtube.com/watch?v=mAQJpy7bOoo
Има още доста начини да сложиш детето на гърба.
А ако, имаш две ранички можеш да ги носиш двете бебета
https://www.youtube.com/watch?v=Nv1-nhYUsbsТова, което съм чела за Pognae е, че е по-умален размер от другите раници и по-бързо ще ви стане малка, особено, ако бебетата вървят едри. На една позната й стана малка, когато бебка беше на 11 месеца и я смени с друг модел раница.
Но иначе моделът раничка си е супер.
Аз съм си купила тяхното зимно покривало за раничка и си го ползвах.
Също съм с две ръце и за слинг. Но когато детето проходи раницата е по-удобна, защото трябва да можеш лесно и често да го сваляш да ходи, като се умори пак да го качваш да го носиш. Със слинг ще обереш боклуците от земята навън, а и отнема малко повече време, за да го вържеш и пристегнеш.
Общо взето от всичко прочетено за темата по носенето, стигнах до следния извод:
до 3-4 месеца - ползване на еластичен слинг шал;
от 4 м. до 1 г. (или до прохождането) - по избор стандартен размер раничка или тъкан слинг шал (някои майки предпочитат слинга, други раничката);
от 1г. до 1.5-2 г. - стандартен размер раничка;
след 1.5-2 г. - раница за тодлър (в България се продава само на Тула такава версия).
Аз съм носила само Boba и мога да споделя нейните екстри: има джоб за телефона на колана; има качулка (когато бебето заспи се закопчава от едната страна с тик так копче за презрамката, за да му подпира главата, а иначе стои прибрана в един джоб); има стремена за краката (когато не се ползват са прибрани в едни специални джобчета); задният ремък е на релса, т.е. подвижен (може да се сваля надолу и да се качва нагоре, на кой както му е удобно); ремъците завършват с ластичета и може да ги нагънеш, за да не стърчат; има държачи за дамска чанта на презрамките (т.е. да не се свлича дамската чанта).
Повечето модели раници ги имат тези екстри с малки изключения.
Mgstra, ние май никога не сме се разхождали в градинката в Студентски град, но се радвам, че се оглеждаш за нас
Пораснал е Никола, браво