Здравейте и от мен! Ние продължаваме серията, та да не се повтарям, ама като ви чета нещо тази пролет е подюрила всички със зъби май
. Сега заспа, но подозирам че пак ще придреме набързо, та бързам да се запиша, че такива интересни теми тук, а аз едвам ви изчитам
Относно яслите и работното време - е те това ми е и на мен проблема! Аз искам да се върна на работа, но ако можеше да е нещо 50:50 или поне с по-къс ден, че да имам време и да обърна внимание на детето... още не си представям как точно ще го взимам в 18:30 от ясла - та докато го видя и се приберем и той ще е заспал милия! Много ми е криво. За жалост не знам защо все повече се налага работно време 9-18ч, което аз не разбирам. Не вярвам също, че ще успея да убедя шефа си за нещо по-различно, но мисля да се пробвам - поне не боли. Тъпото при мен е, че той е адски педант и ако например днес помоля че има нещо да изляза няма никакъв проблем, но иначе държи да се цепи секундата, а аз не мога всеки ден да моля за нещо... В старата ми работа имаше период с такова работно време и понеже всички много закъсняваха сутрин, седяха вечер и беше станало мазало и шефовете въведоха флексибъл - сутрин пристигаш между 8 и 10 и вечер си тръгваш между 5 и 7 и да направиш 40ч на седмица. Идеално ми беше! Но за жалост май само в определени браншове шефовете са толкова гъвкави
Иначе всяка ясла си има нейни изисквания...тази в която ние кандидатстваме и се надявам да ни вземат приема деца от 10м възраст, та очаквам да не са с претенции за памперси и хранене, ама да видим...а и да ни приемат първо де
Та в тази връзка УСПЕХ на всички на класирането днес!
А за работното време на самите ясли, и аз не знам какво да кажа... на една колежка са им казали в началото на годината, че са до 18:30 и че ако в 18:45 не си вземат детето ще го заведат на социалните... На един колега пък детето той го взимаше след работа (която приключва в 18) и беше в друг квартал та стигаше към 18:45 например. Никога не са му повдигали въпрос за това, но редовно казваше че е останало само неговото и още 1-2 деца максимум, които учителките са облекли, извели, заключили са детската градина и седят строени като наказани пред вратата и чакат да ги вземат, та не знам това до колко е по-добре
Според мен детето така ще се травмира, че само неговите родители не го взимат на време и прочие... Аз лично като дете много съм страдала, че все баба ме взимаше и никога мама, а другите деца ги взимаше мама и до ден днешен баба ми разказва (а и аз помня) как съм я била по главата докато ми е обувала обувките, че ще чакам мама
Иначе дето вика
47 Smiles, уж всички са до 18ч пък в 16:30 децата са взети...то така сме си ги научили ние учителките да не чакат
Иначе съм доволна от избора на мебели вече сглобени на място - пасват ми на дизайн и цвят
, но за жалост засега са сглобени до степен да има къде да спим и още поне седмица ММ ще ги досглабя, че не може да отсъства от работа и ще е по 1-2ч вечер само
Има багаж в хола, по пода,...абе навсякъде, ама чак се тревожа че съм толкова дзен на ситуацията
А дребния си се намести в новата стая все едно там си е спал винаги - дотук трети ден не демонстрира някаква промяна, което е обещаващо. Вижте аз се будя по 10 пъти, въпреки че има бейби фон и вратата е отворена и антрето кънти като за световно, ама се надявам скоро да ми мине
rtfrtf, честито ви возило! Дано е все така ентусиазиран, пиши по-натам дали е било практично, че ми е интересно