kati_vm, ние имахме проблеми с червени дупета и единственото нещо, което помогна, беше Пиоктанин + Нахткерцен балсам. Положението беше доста зле, а лечението ни го изписа педиатърката. Пиоктанинът е лилаво и ужасно цапащо, течност е. Мажех червените места с Пиоктанин на едната смяна на памперса, на следващата смяна мажех с Нахткерцен. Вечер преди лягане с Нахткерцен без значение дали е на ред. Като поддържащо кремче вече няколко месеца използваме това на Веледа. Принципно съм доволна от него, но ако положението стане зле, само Пиоктанина помага.
Стоека, бързичко да оздравява Мария и да не ви тормозят скоро други вируси.
ra4ko75, браво за прощъпулника. Хубави емоции сте имали.
Mousyt, браво на двама ви с Мати, само такива новини от тук нататък.
Ние започваме втора седмица на гости на баба и децата вече свикнаха, няма ревове и истерии преди лягане. Борим се със седенето в количката, все има някои дето не иска да се вози, а да го носят и аз съм се сраснала с раничката. Лошото е, че вече е топло, и след носене и двамата сме мокри. Някои път и двамата реват и ги носим, а бутаме количката празна. Вече сериозно обмислям идеята на Смаили за втора раничка и другото бебе на гърба. Дано като започнат да седят вече да искат да се возят, че няма да издържа така дълго. Мисля, че точно липсата на поглед към света им е проблема с количката, а гледката доста се променя от седнало положение. Въпреки всичко излизаме поне по 2 пъти, някой ден и по 3 пъти. Оборудвани сме с шапки и слънцезащитен крем (уж с лека текстура, а стои като гипсова шпакловка, но с две деца бързичко трябва да свърши) и ще продължаваме да превземаме по-сенчестите градинки макар и с повечко носене.
Спокойни дни и нощи на всички бебоци и родители.