0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #940 -: Ноември 14, 2015, 17:20:29 pm »
Свате, аз едно не моА да схвана наистина... Защо трябва да бягам аз от " у нас си", понеже някой си искал да се засели в моя дом, да ми извие врата и не ме харесвал. Какво се прави в подобна ситуация, съвсем битова, ако някой се опита да направи точно това, спрямо теб, семейството  и жилището ти? Викаш му "Ми добре дошъл" и го молиш за 5 мин. (ако благоволи), поне едни гащи да си вземеш на тръгване? СериознУ?  :?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #941 -: Ноември 14, 2015, 17:56:32 pm »
Между хората не остана нищо, само една животинска опустошителна битка.
Това е война, война срещу нещо което не виждаме съвсем ясно, но то е около нас
и бавно и сигурно ще ни затрие! Кой създаде ИД?
Всички онези големи държави, който грабят и настройват хората да се избиват.
Те са истинските виновници тази война да съществува, да има емигранти,
които ще наложат религия и ред съвсем скоро!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #942 -: Ноември 14, 2015, 18:11:51 pm »
 Жбрул, Триумфа си е баш за.тия...хм..то няма и толкова обидна дума, с която да ги нарека. Заслужават да бъдат превърнати в прах. Това заслужават, да бъдат сравнени със земята.
   Лошото е, че извършителите са французи, такива като алжирския национален отбор, родени и закърмени с френски въздух, но с промити от радикалния ислям възгледи. Днес е Париж, утре Берлин..вдругиден може да е София.
Нямам милост към хора, които отнемат майки и бащи от децата им, синове и дъщери от родителите им, приятели, съседи , колеги... С такива съм на принципа Око за две, зъб за чене. Знам как звучи, но както Капитана каза, като не „разбираш от мира на ти секира“. Добрината си има граници. Преди малко гледах новините по btv и пак се разплаках...

П.П. Тази вечер пред Френското посолство ще има бдение в памет на жертвите, ако някои от софиянци имя възможност и желание може да отиде и да занесе послание или цветя.
Днес..

Всеки миг е още един шанс...
*
« Отговор #943 -: Ноември 14, 2015, 18:28:08 pm »
Мише, нали знаеш приказката за "Когато атовете се ритат...." Нищо ново няма да си кажем по темата, кой и защо създаде такава ситуация в света, каквато имаме в момента и заради нея - съответно се провокират случки и действия като последното. Тези същите - главните диригенти и виновници ситуацията в света да е каквато е - днес със скръбни физиономии "изразяват съпричастност и потрес от случилото се". Баси наглостта! Ама сме й свикнали отдавна...

Кой, кога, как и защо докара положението дотук, по какви причини го поддържа все такова - нас редовите граждани "не ни грее". Нас редовите граждани ни избиват едни други редови граждани, с промити мозъци, изманипулирани и те от техните си продажни властници. Тези констатации - не променят пейзажа обаче. Поне за мен - е все тая дали знам, или не знам по каква причина някоя изтрещялка би ме застреляла в парижко кафене (ако ида на екскурзия) с името на Аллах на уста. Едва ли на детето ми ще му е важно поради какви "дълбоко важни" религиозни, политически, икономически и пр. причини някой е очистил майка му. Ей така както мирно си е пила кафето.

Европейците продължават да се държат малоумно и в момента! Европейците трябва да се обърнат СРЕЩУ своите правителства, да поискат, да ги принудят, да им осигурят защита и спокойствие. С цената на всичко, с използването на всички средства възможни. Не да хленчат и оплакват резултата от политиките на въпросните алчни мазници и да се чувстват виновни и отговорни за чужди грехове. Аре холан! Аз ничия държава не съм превзела, ничии ресурси не съм окрала, никого не съм убила, ама сега - мен ще ме пречукат някакви си, че били нещо изнервени и онеправдани?

НАТО да си вдига корабите, самолетите и всите хрантутници от всите бази и да ги сравняват със земята там, на терен - базите им, гнездата им, стратегическите им обекти, да им палят петролните кладенци - пълно изпепеляване. За старт. Щяло да има цивилни жертви? Ми ще има, да. По-добре да има там, отколкото на пъпа на Париж. Ако сам не мислиш за себе си, никой няма да помисли за теб и да се погрижи. Егати "откритието". Сълзи, сополи, интеграция и глупости - водят до кръвопролития в сърцето на Европа, сред цивилно население, отишло на бар и на концерт. Да, по-мили са ми парижаните, аз на себе си, моето си дете от въпросните хора, които съм била длъжна да спасявам и да разбирам и това ми се набива отвсякъде. Да се спасяват сами, след като са толкова кухи лейки, че "хапят ръката която все пак им беше подадена". Редовото население на Европа им подаде ръка защото, масово! Оплаква ги, мисли ги, помага им с каквото може, зъби се на съседите си, които не считат, че трябва така...и за благодарност - това същото население бива изтребвано в петък вечер, докато си разпуска нейде след работната седмица. В името на Аллах и правата на ДРУГИТЕ. То това местното население - отдавна няма права за нищо. Както се оказа - и право на живот няма вече.

*
« Отговор #944 -: Ноември 14, 2015, 20:47:04 pm »
Ето ги бе, горките бежанци... Ей, тези жалните, милите.... приемаме на европейска територия. Глупава лицемерна Европа, с глупави мулти-култи политици! Нещо като зомби апокалипсис:

https://www.youtube.com/watch?v=44vzMNG2fZc
*
« Отговор #945 -: Ноември 14, 2015, 21:03:39 pm »
К'ви бежанци бе Меци... Скакалци. Това е ВОЙНА. Новината от деня е тази. Официално беше обявено като война. От президента на Франция. Военновременните правила са други - няма толерастия, "интеграция" и гъди-гъди...

Всички войни имат причини, има и конкретен ПОВОД, когато биват официално обявени като такива. Да си припомним Сараево 1914-а? Никой не иска война, аз не искам война, никой с акъла си не го иска. Само, че като е неизбежно - е неизбежно. Отдавна е ясно колко е неизбежно. Отдавна е ясно, че е война, а не "терористични актове" и "бежански вълни", сълзи, сополи и "социални пакети". Това, че "западът" с години се усукваше, ама сакън да не признае, че е война (да не прецака бизнеса и печалбите) и да се държи адекватно като за война - сега ще му излезе през носа. Т.е. през носа на редовите му граждани, дето нищо общо нямат с попълзновенията и далаверите на една върхушка мръсници там...

*
« Отговор #946 -: Ноември 14, 2015, 21:26:32 pm »
Война е, Сис, ама проспахме началото.
Не знам дали изгледа клипчето до край, но аз го изгледах и съм в потрес. Демонстрации на забулените в Бирмингам - вървят и крещят UK go to hell. Бирмингам - поляна пред джамията - почерняла от народ. Дания, цяла северна Европа..... Думи нямам. Вече половината от населението на Холандия е мюсюлманско.  А заспалите европейци с балони, цветя и песни посрещат паплачта. И се радват искрено!

Толерантността е лудост. И не мога да проумея, че има хора, медии, които продължават да блеят за таз пуста толерантност и евроатлантически ценности. Да ви имам и ценностите и чудото!
*
« Отговор #947 -: Ноември 14, 2015, 22:28:30 pm »
Това, което си коментирахме тук миналата седмица и от което се опасявахме ..... вече се случи  :(
За жалост пострадаха невинни хора- скърбим за загиналите!

Но главните виновници са извън списъка с жертвите ........ дали лицемерните политици ще продължат да залъгват добронамерения, наивен гражданин с дърдорене за мултикултурализъм и евроатлантически ценности?!!

Случилото се не е атентат извършен от някакъв объркал се в главата си човек. Това е добре обмислена, планирана и проведена акция. Терористите само в зала „Батаклан” се предполага, че са били към 10 човека, а може и двойно повече. А цялата акция включва шест места, които биват атакувани по едно и също време.
Организацията и подготовката (тактически, технически) е включвала още хора .... ами въоръжаването им. Експерти вече правят предположения за джихадистите в „Батаклан” - всеки един е изстрелял близо 1000 патрона. Били са с автомати, имали са гранати, отделно коланите с взрив ..... 
Очевидно това е дълго подготвяна операция и много добре изпълнена като организация и всичко останало.... и не на последно място преодолявайки охраната във всички атакувани обекти.

Как звучат сега, на фона на последните събития, всички празни приказки за толерантност, съпричастност, интеграция ..........
« Последна редакция: Ноември 14, 2015, 23:22:24 pm от marsi »

*
« Отговор #948 -: Ноември 14, 2015, 23:10:11 pm »
Освен Оланд и Папа Франциск вече го нарече съвсем официално Трета световна война.

Гледам новините, вкл. и международните канали и някак оставам с мрачното впечатление, че и това ще мине и замине. Премиери и президенти ще се хванат под ръка, ще измаршируват един "парад на умопомрачението" и ще се молим да не се случи скоро и в по-големи мащаби. Всичките лидери, които изказваха съболезнования изглеждат като надрусани. Сигурно трябва да взривят европарламента барабар с цялата евробюрокрация, за да се задействат механизмите за самосъхранение.

Владимир Чуков коментираше случая тази вечер в БТВ - френските служби разполагали с всевъзможни технологии за идентификация, проследяване, всичко. В други новини коментираха, че един или повече от атентаторите били вече познати на службите. На какво разчитат, какво са чакали?!?!? Та това е добре организирана акция, зад преките извършители стоят в пъти повече помощници и логистична подкрепа. Датата не е случайна. Мишените не са случайни.

Цял ден не мога да си събера акъла. Франция поне разполага с организирана и подготвена полиция и военни. Ние с какво разполагаме? И понеже вече никой не е застрахован от атентати, ако подобно нещо се случи тук, нас реално няма кой да ни защити, да реагира адекватно.
Убедена съм, че и Европа и САЩ разполагат с ресурсите да сравнят ИДИЛ със земята. Повече от навремило е!
*
« Отговор #949 -: Ноември 14, 2015, 23:48:15 pm »
Няма кой да ни защити, даже ние сами не можем. В момента положението в нашата армия е плачебно. В.случай на война можем да удържим фронта в абсолютно всички (демек почти никакви) ресурси по-малко от 48 часа. 75% от машините в нашата армия са без акумулатори, а пари за.нови няма и няма и да има.
ПВО отбраната ни се състои от Стрела и Игла. И добре, че е учението в Шабла всяка година, че да не се амортизират. Танкове почти нямаме..закрихме секретните поделения долу по турската граница, махнахме наборната служба, наемните тюфлеци, пардон войници са..от рапон нагоре, а да си офицер в бг вече не евъпрос на чест. Във випуска на ММ произведоха 40 офицера. А преди 89 са били по 340 на година.
НАТО..хак да ни е! Ако не друго през комунизма сме имали армия и то една от най-добре въоражените благодарение на братушките и нашите военни заводи.
В момента само можем да се молим да сме достатъчно нищожни и незабележими за ИД, за да не ни сполети това във Франция.

Мецани, тръпки ме побиха от клипа. Това вече не са.хора..това е подивяло стадо зомбита. Гледаме филма Z-та световна война..

Всеки миг е още един шанс...
*
« Отговор #950 -: Ноември 15, 2015, 00:14:22 am »
Момичета, отговарям ви малко "накуп", за което се извинявам, ама е късно, уморена съм, не ми се вадят цитати дума по дума...

Изгледах Меци всичко. Гледала съм и преди такива видеа, снимки от "личен архив" на приятели.... Да, обществено и повсеместно е умопомрачението, говоря за редовите граждани. Тия дето го играят "лидери" - не са умопомрачени, те са служители, на един фантомен "работодател" и просто се правят на Улави в момента, не че са тъпи и не виждат какво и защо става разбира се.

Виждам и нещо друго във всеобщото умопомрачение. Неуместната, закъсняла склонност към сълзливо философстване на...редовите граждани/интернет потребители. Т.е. не мислим какво Е сега положението, как да го решаваме ефективно и адекватно, а се вихрят лакъдрдии кой, защо и как ни докара дотук, кой е по-виновен от всички виновни, кое било справедливо и несправедливо... Сори, ама хич не е момента за тези неща. Яйцето на задника ни се пържи, та чак прегаря вече - ние се разправяме - кой пуснал котлона толкова силно, купил калпавия тиган и не знае как се пържат яйца и кой като знаел, че някой не може да пържи яйца - си бил мълчал, а сега се оплаквал че яйцата са кофти. Някаква такава идиотщина. Евро-западняшки патент. Масово НЕсхващане, че реално война има, хем вече им се каза и официално на тия катили наййй-после.... Пардон - какво да им се "каже" избиха за втори път хора в ПАРИЖ за 10-ина месеца, ама "как си требе" и както се случва в зоните с официално обявена война - те ми лющят пак за толерантност, ценности и свободи. Нъц майка - няма сЪ наместят тия промити мозъци лесно. Ама то десетки години промивки все пак бяха и още наливат бе!!!

Гледам местния ФБ, давам го като илюстрация на малоумието това. Днес, доста преди да се появи специална програмка, с която с един клик профилната ти снимка да се обагри в цветовете на френския флаг - си дръпнах и качих снимка на корицата, показваща отношението ми към случката. Отношението ми изразено с този акт - не е отношение касаещо глобалната политика и събития. То е по конкретен повод - съпричастност към хора/държава, станали жертва на варварска проява вчера, която аз не мога да приема. Ни в Париж, ни в Бейрут. Но понеже не съм си била слагала флага на държава Х, в която всеки ден имало жертви на този и онзи - анатема, кифла и идиотка съм била, следвала съм "модите".... Либералното - толерантно мулти-култи на местно ниво - избухна. Яростно! Що ми било мъчно за парижани, ама за избитите от САЩ в държава Х - не ми било. Щом не ми било мъчно за тях - значи съм лицемер и не ми пукало и за тия в Париж и те не го били приемали това и рееееев. И снимки и статии за "онази част на света" и как аз лично ги избивам онези там. Как лично? Ми явно щото не си слагам знамената им на профила си във ФБ. Логично. Не знам да имам друго участие във въпросните кланета. Отделна тема, че там си се колят свои - свои, пак с финансови цели на местно ниво, ама САЩ са виновни, че им цакат за петрола. Който е станал тяхно притежание с кланета. На свои де. За което съм пряко отговорна аз оказва се... И вие де.  Всичко това завършва винаги с бълвоча "ако светът се обедини за изтока". Кой свят бе?!!! "Изтока" Марс ли е? Той ще не се обедини и да спрат да си режат главите един на друг и да градят някакви нормални общества? Щото АЗ ей тука от дивана си им преча. Явно. С тъпите си профилни картинки У ФБ. Да забраним ФБ и ще се оправят.

Страдала съм за майките изгубили децата си в Париж, ама не за майките изгубили децата си в Палестина. Ми да, по принцип не съм склонна да страдам за майки, опасващи родените от тях деца с експлозиви и пращащи ги да се взривят в името на Аллах. Склонна съм, ако ги докопам тия майки - да ги взривя аз. лично и с удоволствие. Изобщо не ме интересуват мотивите им да постъпват по начин, противоречащ на базови биологични закони. Не страдам, че дават фира такива точно. Дано всички такива дадт фира. Щото не са у ред и нямат място в моята вселена, находяща се в 21-и век. Да си обитават тяхната от 15-и, щото дотам са се развили... И да, ще съм съпричастна към това, което ми е близко на мен като разбирания за света, не към средновековието. Което преди тия откачалки - мислех, че го има само в учебниците ми по история. А то се оказа реално, агресивно и лазещо Европа. И европейците ми се разревали за него. Баси катилите!
« Последна редакция: Ноември 15, 2015, 00:20:00 am от Jbrul »

« Отговор #951 -: Ноември 15, 2015, 00:56:52 am »
Аз днес говорих с баща ми и казах, че няма да летим до България поне до декември 2016, докато не се види на къде отиват и кой печели войната. Че всички полети минават Париж, Амстердам, Истанбул или Москва.

Баба Меркел направи може би най-големия гаф в историята на Европа.
[/url][/url]
*
« Отговор #952 -: Ноември 15, 2015, 01:19:02 am »
Аз днес окончателно отказах да ходя на сватба в Париж, през декември. Беше "висящ план" по куп причини, но решими. Не ми се лети, не ми се ходи точно там по Коледа, не ми се рискува, защото...Свобода? Сериозно? "Не ни е страх" беше лозунгът след Шарли, днес отново се развява, ама звучи кухо... Страх ни е и още как. ТЕ искат да ни е страх и нас ни е страх и има защо да ни е страх.

Каква Европа, свобода и толерантност бълнуваме изобщо?! Още няколко такива изцепки (неминуемо ще се случат) и дори туризмът в Европа ще се срине. От страх. Все тая какви лозунги веем по темата - всички ни е страх. Което е и целта на терористите и те си я постигат де - лесно и бързо. Пък ние ги оплакваме тях и злочестата им съдба...

Ами ние сме идиоти, честно. Мисля, че бива "аз съм идиот" да е профилната снимка на всеки европеец. След днес.

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #953 -: Ноември 15, 2015, 01:50:55 am »
Вчера следобед съобщиха първо за бомбени заплахи, в хотела на немския футболен отбор. Мислеха, че ще отменят мача, след това в късните новини съобщиха за 18 жертви, без да кажат нищо повече и след това адът се отприщи...
Признавам си, за пръв път в живота ми ме е страх, не за мен, за децата ми :( И не знам какво да направя, за да спра да се страхувам...
От седмици избягвам метрото, не слизам в центъра на града, не минавам покрай кварталите с бежанците...
Опитали са се да отвлекат преди два дни едно дете от училището на приятели...
Днес за пръв път обяснявах какво е тероризъм и как може да ги откраднат...
Не знам какво ще се наложи да обясня утре...
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #954 -: Ноември 15, 2015, 02:01:38 am »
Не кръстоносците,а ордена на Темплиерите и
което е почти едно и също ;-) Тамплиерите са част от кръстоносците. https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D1%80%D0%B8

При атентатите в Ню Йорк и срещу Пентагона - също датата не беше случайно избрана. Първата копка за новата сграда на Министерството на отбраната е направена на 11 септември 1941 г. ;)
В САЩ датата се пише първо с месеца, после датата. 11 септември се пише 9-11. Това е и американският национален телефонен номер за спешна помощ, нещо като нашият 112. Това беше симболиката там. До ден днешен тази дата се произнася точно както телефонният номер, на който да звъниш в случай на нужда от линейка , полиция или пожарна.  .

Впрочем вие видяхте ли, че  между терористите от Париж е имало и такива, които са говорели френски без акцент?  Очевидно или са били французи или от много отдавна, от детска възраст поне, са живяли там.
« Последна редакция: Ноември 15, 2015, 02:19:50 am от Bobbie »

« Отговор #955 -: Ноември 15, 2015, 02:24:08 am »
Като живееще във френска провинция, Боби, уверявам те, дори току-що дошлите араби НЯМАТ акцент във френския си. Не вярвам да са сирийци атентаторите, не, те много имат лек акцент, по-мек им е говорът, повече преглъщаш шъшкащите и съскащите части на речта, затова с английския са много зле, там всичко се произнася. Обаче другата паплач, алжирците например, иранците, афганистанците също, те нямат акцент, арабския като мелодия е близък до френския и бързо се проговаря без акцент. Има някаква разлика в техния арабски де, например сирийци и мароканци говорят различно, мароканците говорят френски на Франция, не на Квебек.
[/url][/url]
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #956 -: Ноември 15, 2015, 12:38:08 pm »
Един от националните езици в Алжир е френски. Всички, които идват от там, които носят историята на този протекторат, френски, говорят перфектен френски. Не може да ги различи човек от истински французи, родени на място в Париж.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #957 -: Ноември 15, 2015, 12:48:11 pm »
Боби, това беше първото съобщено за атентаторите. Т.е. поне за този, за когото имаха някакви данни от свидетели, какво е говорил, че е било на френски, без акцент. До момента поне - няма версия, че някакви новопристигнали в страната са атентаторите, точно напротив - счита се, че е същата история като с "Шарли". Родени в страната, "интегрирани" уж, френски граждани... Предвид мащабът на акцията, предполага се, че около 200 души поне са били ангажирани с логистиката на акциите, освен самите извършители. Спецовете допускат, че е обща операция на ИДИЛ и останалите от "Ал кайда" клетки...всъщност - никой нищо не знае със сигурност към момента де. Има версия също така, че основната цел и била стадионът, но защо той - версиите са основно две. Според първата - президентът на Франция е бил главната мишена. Според другата - целта е била да има максимално много жертви + че немският нац. отбор е там, а да има много жертви на футболен мач е лесно постижима цел. Но се допуска, че не са успели там точно, именно заради яката охрана, поради присъствието на президента на мача, което не са предвидили (очаквали). Останалите атентати са били предвидени "в програмата" - с цел отвличане на внимание, ангажиране на силите на реда максимално и съответно - възпрепятстване на същите да се намесят бързо и ефективно в планираното на стадиона основно клане, което за щастие - не се състоя.

Към момента - идентифицирани са трима от атентаторите. Първият очаквано - френски гражданин. За друг - съобщено е името, но не и произхода. Най-интересен е казусът със сириеца участвал в атентатите. Той е "бежанец". Влязъл е в Европа по каналния ред, регистриран е, подал е документи за "хуманитарен статут", минал е предвидените проверки...и се е включил активно в тези акции.

Щем не щем - пак актуалната тема е неработещата система за интеграция в Европа и продънената идея за мулти-култи. Не знам дали някой с акъла си изобщо, би продължил да твърди, че нямало такова нещо, тя интеграцията си вървяла чудесно и се случвала повсеместно...
В рамките на 10 месеца, в Париж са две огромни като мащаб кланета. И в предишния случай и в сегашния - главни действащи лица са "натурализирани" френски граждани. Т.е. това са хора, които не чувстват принадлежност към държавата в която са родени, обществото което обитават - те са против въпросните, не ги харесват, искат да ги сринат и да ги променят в някаква друга посока. Какви са точно причините да се стигне до това положение - не са главните въпроси в този момент. Главното е, че имаме налице кървави доказателства, че част от гражданите на една държава - се чувстват външни елементи в нея. И можем да предположим с висока степен на сигурност, че не се чувстват така 10-20 души някъде, а са хиляди, може би и стотици хиляди. и никой няма дори бегла идея как да се справи с този проблем.
Задава се нов от същия тип. Сега прииждащите мигранти - също масово ще се чувстват като външни елементи в европейските държави. Защото ще опитваме да ги интегрираме, по същите схеми, по които сме опитвали и сме вярвали, че сме успели да интегрираме тези преди тях. Пък е очевидно, че не сме успели. Ако се потвърди информацията за атентатора сирийски бежанец - за жалост ще се окаже, че упреците към някои от нас тук, че сме параноици и вярващи в конспиративни теории бяха безпочвени. Не, защото всички прииждащи са тероряги, а защото заради всички прииждащи - и терорягите могат да си влизат насам лесно и по много. И да творят мизерии.

Втръсна ми да повтарям елементарното и очевидното. Няма как в нашите общества, да се интегрират реално хора, които имат и желаят да имат абсолютно различен начин на живот от този, който сме установили тук. Те не могат да възприемат нашето и това е повече от нормално и разбираемо да му се незнае! Затова няма как реално да ги интегрираме. И затова - не е решение да правим горещи точки, разселвания и пр. глупости. Европейците - имат само един смислен и полезен ход - да се обърнат СРЕЩУ собствените си марионетни правителства и да ги принудят да спрат да разбутват държавите на тези хора, за да лапат пари. Няма никаква "световна конспирация", хеле пък базирана на идеологии, религии и марсианци. Иде реч "за едни пари". Винаги в тези ситуации - става дума за това. Светът е достатъчно голям, има място за всички ни в него, има мегдан - да си съществуват спокойно държави и общества от нашия вид (светски), да си съществуват и ислямски и да си живеят в тях хора споделящи такива възгледи за света, щом това им харесва и искат. Ако някой си преосмисли житейските виждания - нека си смени местообитанието, според тази промяна. Ама насила - хубост не става бе! Ай ШЕ му се незнае, аман от тая измислена стратегия за "световния гювеч" и колкото видите ли е важно и необходимо да живеем в него!  :x  Ми не е необходимо, не е нормално, а и не се получава. Явно.
"Западняците" така и не могат да проумеят, че опитват да решават и налагат нещо на други хора - изхождайки от собствените си възприятия за света. И не щЪт да разберат, че има други хора, с други възприятия за света и те са прави за себе си, поради което - взаимно не се проумяваме и толкова. И просто това трябва да се взима предвид винаги, когато се решава нещо по тези въпроси. И то се взима предвид, ама от онези дето къртят кинти, създавайки конфронтацията между "нас" и "тях". На ти несекващи войни, петрол за 16-17 долара барела от ИДИЛ, при средна цена 50, пък после им прибираме парите дето сме им ги дали за евтиния петрол, като им продаваме оръжия на мазни цени, та и този бизнес ни върви нали....И плачем за жертвите на войната де, как иначе. Пък, че в близкия изток се избиват хора на корем и на пъпа на Париж - тоже...дреме им на далавераджиите. Те си правят кинтите и ни обясняват за "мулти-култи" и ние като някакво стадо...блеем там.

*
« Отговор #958 -: Ноември 15, 2015, 14:28:35 pm »
Копирам текста, защото не съм сигурна, че линк към ФБ-профила на автора ще се отвори за всички, а и не всички ползват ФБ.

Днес минах нелегално границата и пристигнах в Саудитска Арабия. По пътя изхвърлих личната си карта, издадена от Първо РПУ в Бургас, и казах на граничарите, че съм бежанец от Донбас, който търси спасение от терора на Путин. Веднага ми повярваха и ме качиха на влака за Риад.
Настаниха ме в 3-звезден хотел, макар че наблизо имаше 5-звезден, и ми казаха, че утре ще ми осигурят апартамент. Сутринта обаче взеха да ми се оправдават, че преместването щяло да се отложи с цял един ден. Това ме вбеси. Стъпках храната, която ми донесоха някакви насълзени правозащитници, плиснах им шишето с минерална вода, изпотроших скапаната хотелска стая, а дивана и фотьойлите изхвърлих направо през терасата. Някакви хора от улицата започнаха да ми крещят, но управителят на хотела им каза, че идвам от район на бойни действия, нося в душата си раните на войната, травмиран съм дълбоко и затова трябва да проявят разбиране. Проявиха.
В четвъртък изгониха двама арабски пенсионери от общинското им жилище, за да настанят мен. Нахалните старци протестирали, та се наложило да ги измъкват с полиция и сега ще ги съдят за дребно хулиганство. Мен обаче ме чакаха деца с цветя пред входа на блока. Отнякъде се появи крал Абдула бин Абдул Азиз ал Сауд и си направи селфи с мен. Дадоха ми 2000 долара да си покрия най-важните нужди.
В петък ме посети социален работник. Донесе ми брошура с първите 10 члена от арабската конституция, преведени на моя майчин украински език и ме попита дали имам нужда от нещо. „Кажи на оня, дето всяка сутрин се дере от минарето на джамията, да намали малко децибелите, че ми пречи да спя“, разпоредих му се аз и той чинно си записа.
В неделя се разходих да напълня малко окото, но всичките им жени бяха увити като пашкули. Много се ядосах и в понеделник внесох жалба в кметството. Още същия ден директорът на кварталната гимназия написа специално обръщение към ученичките да се въздържат от носенето на бурки, защото така накърняват чувствата ми. Препоръча им занапред да се обличат с изрязани блузки и къси полички, тъй като моята характерологична същност на европеец изисква да гледам цици и бедра. Листовката беше раздадена на родителите за сведение и изпълнение.
Оплаках се на социалния и от храната. Овнешкото е твърде мазно за деликатния ми стомах, а говеждото ми идва жилаво и си хабя зъбите. Обясних му, че предпочитам крехко месце - свински вратни пържолки, контрафиленца или в краен случай – бутче. Обеща ми да вземе мерки. Сега всички дюнерджии от квартала са инструктирани да не натрапват открито овнешкото месо, за да не ми причиняват душевен смут.
Не е лесно да си мигрант! Днес трябваше да се тътря цели триста метра, за да си взема социалните помощи – има-няма 2 хиляди долара. Това страшно ме изнерви и си го изкарах на една ученичка. „Що ходиш с бурка ма, нали ти казаха да сложиш мунижуп“, разкрещях й се аз. Тя нещо взе да ми се отваря, та й забих два-три шамара. Мислех да я замъкна в храстите и да я изнасиля, ама като си представих каква мъка ще е, докато я разопаковам, се отказах. После разбрах, че братята й не били о кей от боя, подали жалба в полицията и организирали някаква подписка срещу мен. Наложи се вътрешният министър да ме защити по телевизията. „Трябва да проявим разбиране към християните и да се надяваме утре, когато станат мнозинство в Саудитска Арабия, да имат същото отношение към нас“, заяви той.
Тази сутрин казах на социалния работник, че умирам от скука и му заповядах да се поразмърдат и да ми организират някакво шоу - гей-парад или нещо от сорта. Той се опули, но му обясних, че вече сме 21-ви век и тук трябва да се налагат новите ценности. „Всеки брак – еднополов, а всеки мъж – майка!“, казах му патетично аз. Не съм сигурен, че ме разбра, но си записа.
След обяд дойдоха някакви социолози да ме анкетират. Бях откровен с тях и им признах, че дълбоко презирам и ненавиждам страната, която ме прие, но нямам нищо против да ме хранят и да ми дават помощи. Не ми пречи.
Скандалът с ученичката пак набра скорост и централната телевизия покани на дебат някакви членове на Америка за Саудитска Арабия, Отворено отзад общество и Арабски хелзински комитет. Всички бяха съгласни, че съм обвинен несправедливо, а враговете ми са ксенофоби, расисти, фашисти, атависти, човекоядци и християнофоби. Половината от тях като деца били изнасилвани от бащите си или са спали с майките си. Успокоих се, защото разбрах, че ме мрази утайката на обществото, а прогресивната част ме подкрепя.
Днес социалният ме попита дали искам да се хвана на някаква работа. Отговорих му, че още не се чувствам интегриран, така че да не ме занимава. Оставам на социалните помощи! Вярно е - 2 000 долара са едно нищо, дето се казва, ама няма как – ще се търпи!

Да, знам, че не е политкоректно да засегна темата и в тази посока. Но го правя.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #959 -: Ноември 15, 2015, 21:33:24 pm »
Жаси, Гане, аз не говоря френски, но това, което предавам е според фразнцузи, които аз лично предположих, че знаят дали има или няма разлика.  Например испаноговорящите, по една или две думи  се улавят един друг от коя точно латиноамериканска държава идват, въпреки че испанския е  много по-еднакъв на различните места от други езици.  Американския англисйки звучи различно от австралийския или британския въпреки че и трите не говорят с акцент. Вътре в една държава дори хората говорят различно. Хората от Луизиана говорят различно от тези от Тексас и Ню Йорк. Дори родените в испаноговорящи семейства деца, в един и същи град, говорят различно от белите или черните. Това във всеки един език го има. Та не ми се вярва да е различно и с френско говорящите, въпреки твърденията ви че един алжирец говори като парижанин.  При всяко положение очевидно са били прави и вече се потвърди официално от властите, така че няма значение. Впрочем има и руски гражданин.