0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #760 -: Октомври 29, 2015, 22:42:38 pm »
Марси, ти да не работиш нещо като политически анализатор  :wink:

Само едно леко уточнение:

Впрочем на срещата в неделя са се договорили Брюксел да отпусне 400 полицаи (от граничната служба Фронтекс на ЕС) за подпомагане на Балканските страни и защита външната граница на ЕС, представяте ли си 400 човека допълнтелно ще ни решат проблема с нашествениците, смешно е, при това тази бройка е общо за Гърция и страните на север от нея, както се казва в документа),

Тези 400 вече са изпратени... в Словения  :x

*
« Отговор #761 -: Октомври 29, 2015, 23:05:02 pm »
По повод критиките на Върховния комисар за човешки права към ООН  Зайд Рад Хюсейн, че Чехия се отнася нечовешки към бежанците и нарушава техните права, Милош Земан каза следното: „Призовавам господинът да напусне топлата си бърлога и да дойде в Чехия да се убеди на място за положението. Не е най-добрият избор да коментираш нещо, за което нищо не знаеш".

Леко, но съществено уточнение за по-голяма нагледност на световното лицемерие. Въпросния Зайд Рад Хюсейн е йорданец, дотук добре. НО Саудитска Арабия в лицето на Файсал Трад (бивш посланник в Швейцария) председателства Съвета за правата на човека към ООН. Чудесно нали?!!!
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #762 -: Октомври 29, 2015, 23:07:04 pm »
Цитат
Под заведения в които се пуши - имам предвид разбира се онези, в които се прави законно това де, не някоя одимена дупка, където просто се нарушава забраната.
Е то няма такива :-). Освен ако не е отвън, имам предвид тези с найлоните.
Аз не мога да оставя децата, или поне не често, а Ивана не мога да я водя където се пуши много, защото нали имаше астма и ме е страх за нея. Но може примерно през деня да е навън нещо, та да си тичат наоколо, а ние да си говорим.
Впрочем, ако иска някой да пусне една темичка за софийска среща, но през деня :-).

За бежанците - независмо кой какво ми обяснява, аз не смятам, че е нормално да се връщат бежаци. Някакси неморално ми се струва да върнеш хора, които бягат от военен конфликт.Проблема е с другите, така че трябва  да се измисли някаква стратегия за бързо отсяване на който има и който няма нужда.  Запада винаги е приемал хора. Казваш, че ние сме им помагали на тях. Че то и без това  до този момент в техните държави има много повече мигранти, от колкото тук.

Додич, Саудитска Арабия трябва да се забрани със закон. Това е анти-държава.   

*
« Отговор #763 -: Октомври 29, 2015, 23:40:56 pm »
Боби, да я забранят с някоя неприложима конвенция ли? Имам усещането, че те ще са последната оцеляла територия на земята. Jbrul беше писала по-напред в темата, че господата саудитци се въздържат да приемат бежанци - хора близки до тяхната култура, манталитет, религия, всичко. При все, че са и богата държава и логистично подсигурени за голямо струпване на хора. Играят го този филм всяка година дето се вика. Заради хадж-а имат вече оборудвани лагери. Разполагат с голяма територия, ниска гъстота на населението. Биха могли да се погрижат за "братята" си без да си нарушат съществено рахатлъка. Но защо да го правят?!

В Европа лицемерието действа с подобен размах. Ще изтикат мигрантите в периферията и любезно ще ни предоставят заеми, които ще плащаме поколения напред, за да ги обгрижваме. С малката разлика, че нашите ресурси и стандарт не са съизмерими с тези на Запада. Аз искам да инвестирам в детето си, семейството си и каузи, които намирам за добри. Въпреки високия си праг на толерантност, при настоящата ситуация тази кауза хич не ми се струва справедлива, хуманна и с приемлив изход.  :?
*
« Отговор #764 -: Октомври 30, 2015, 01:14:33 am »
Само едно леко уточнение:

Впрочем на срещата в неделя са се договорили Брюксел да отпусне 400 полицаи (от граничната служба Фронтекс на ЕС) за подпомагане на Балканските страни и защита външната граница на ЕС, представяте ли си 400 човека допълнтелно ще ни решат проблема с нашествениците, смешно е, при това тази бройка е общо за Гърция и страните на север от нея, както се казва в документа),

Тези 400 вече са изпратени... в Словения  :x

още по-зле, значи изобщо не ни имат за външна граница, а за някаква буферна зона, да го наречем .... за изхвърляне на отпадъците

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #765 -: Октомври 30, 2015, 07:32:26 am »
Саудитците не приемат мигранти, защото знаят, че така исляма ще се разпространява в не ислямски за момента държави, поне според мен.

А това, дето нас ще ни ползват за това, нас ще ни позлват за онова, не се сърдете, но без да искам да обидя няколко лично, това мислене в България е израз на комплексите на малките и бедни държави.  Никой не се замисля, че всъщност тези, които обвинява, че искал да им тръсне това или онова, са и тези, които поемат най-голяма тежест. Абе няма значение че една Германия е приела примерно 10 пъти повече мигранти, важното е, че у нас щяли да останат 1000 ( примерно, цифрите не са важното в този разговор) щоот те го искали.  И това мислене го има във всеки разговор, все някой изразява подобно мнение... пак нас... на тях не им пука за нас.....  А някой да се замисли, че ако изтикат мигрантите у нас и те станат БГ граждани те ще имат право да си ходят из цяла Европа? Вероятно не са се сетили..? Да се замисли, че в цяла Европа по принцип има много повече чужденци? Че Турция е приела 3 или 4 милиона?  Че Гърция има много повече от нас? Не, важното в разговорите не е голямата картинка,а че те онези големите искали да ни прецакат нас малките....

Лично аз съм уплашена, че големи хора може да искат да не се пускат бежанци от война и то при положение, че бежанския статус е временен и се взима при оправяне на положението в родните им държави. В Сирия има места, от които изтекоха, макар и малко, снимки как Ислямска държава вилнее, имаше снимки на разпънати на кръст хора, на побоища, на страшни зверства. В сравнение с това, мръсната гара просото не виждам как може да има сравнение.  И вие заставате на границата и казвате на тези хора че не могат да влязат? Щото това, което искате е да връшаме всеки - дори майки с деца, ей така на ангро, щото имало и други, които не били за тук. Дори не било хуманно да ги приемем временно, се изказа мнение. За другите се разбрахме вече, че сме на едно мнение и проблема  е организационен. Но аз съм убедена, че Европа бързо ще се организира.
 Така до никъде не стигаме, така че ще ви оставя да си се съгласявате един друг и да съжалявате България, която очевидно от разговорът излиза, че най-много ще си изпати от всички държави в света.
« Последна редакция: Октомври 30, 2015, 07:42:11 am от Bobbie »

*
« Отговор #766 -: Октомври 30, 2015, 07:56:28 am »
Момичета, ще ви изчета подробно довечера, или утре, че след малко ще тръгвам за даскало и няма как сега да го направя...

Боби, само за протокола споделям. Всички заведения в Ринг МОЛ например, разполагат с такива "тераси". Ама не са с найлони, а са остъклени, много комфортни, врътката са едни скъпи покривни панели (тип венецианска щора). Въпросните стоят винаги леко отворени и всъщност - помещението се явява без твърд покрив ;). В добавка - постоянно работят множество печки и хем е топло, хем не е задимено и няма разлика всъщност между пушаческа и непушаческа част като обзавеждане, удобство и друго. Сещам се и за ХЕПИ (до Южния парк) - разполага със същия вид огромна "тераса" с такъв покрив и печки. Там съм седяла по къс ръкав февруари месец, имаше и доста семейства с деца. Пак не е задимено. Има и доста други такива из София де... Казвам го просто за твоя информация, ако някой ти предложи среща на тези, или подобни места - да не си мислиш, че е димилник, или трябва да стоиш на студа с някакви найлони край теб.
Както писах и напред, аз съм идиот понеже пуша, но не чак такъв идиот, за да се завирам на задимено, че да карам и някой друг да го прави ;) Та някое от тези (или подобно) заведения визирах за среща, ако ще е вечер, когато си е студено вече. През деня - може и на открито все още. Може и във въпросното Хепи де, ако захладнее рязко пък.

Не си знам графика за следващите дни обаче, довечера ще е по-ясно. Днес ми почва латинския, ама ще имаме ли часове през уикенда и ако имаме до колко ще са - още не знам. Като разбера - ще пиша и ще мислим. Имам опасения, че май закачих някакъв вирус  :?, ама още не съм втасала качествено, ха дано се размине това.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #767 -: Октомври 30, 2015, 08:09:39 am »
А някой да се замисли, че ако изтикат мигрантите у нас и те станат БГ граждани те ще имат право да си ходят из цяла Европа?

Боби, не е нужно никой да се замисля за това, просто защото НЕ е вярно. Статута им на бежанци не им дава право да ходят из цяла Европа. Това, че им се дава постоянен адрес в България, не означава, че получават всички права на български граждани. И ако ги хванат в друга Европейска държава - връщат ги на "постоянния" адрес. Може би си пропуснала някои новини от преди месеци за върнати цели автобуси с такива...

*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #768 -: Октомври 30, 2015, 09:07:03 am »
Марси, ти да не работиш нещо като политически анализатор  :wink:

И аз съм възхитена и  обективните и точни коментари на марси  в темата , даже бях писала  за да благодаря за по - предния й пост   , ама ми заби тогава компютъра  .Всички  са много конкретни, ясни , обективни  и систематизирани  .

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #769 -: Октомври 30, 2015, 10:58:56 am »
Лично аз съм уплашена, че големи хора може да искат да не се пускат бежанци от война и то при положение, че бежанския статус е временен и се взима при оправяне на положението в родните им държави. В Сирия има места, от които изтекоха, макар и малко, снимки как Ислямска държава вилнее, имаше снимки на разпънати на кръст хора, на побоища, на страшни зверства. В сравнение с това, мръсната гара просото не виждам как може да има сравнение.  И вие заставате на границата и казвате на тези хора че не могат да влязат? Щото това, което искате е да връшаме всеки - дори майки с деца, ей така на ангро, щото имало и други, които не били за тук.

моля те да цитираш къде и кой от нас е изказал мнение, че бежанци от война не могат да влязат? къде е написано, че майки с деца - бежанци от войната в Сирия не трябва да получат убежище?

разговорът малко взе да загрубява и дискусията да става неетична, след като започнахме да се обвиняваме по този начин...
аз няколко пъти вече отбелязах, че ти или не четеш внимателно опонентите си или не успяваш да вникнеш в техните думи. иначе нямам обяснение за горното ти твърдение, че ние тук сме против да се помага на хора, бягащи от война.

ще ти го кажа за последен път, кратко, просто и ясно:

никой тук не е против да се дава убежище на реалните военни бежанци! ние сме против да се пуска свободно цялото население на арабския полуостров, Африка и Азия да протича свободно през нашата страна и континент и да се преструва на военни бежанци, за да получи облаги от това!

аз лично съм против невежеството на белия човек, който в момента наивно счита, че всеки с тъмна кожа бяга от бомби!

http://www.segabg.com/article.php?id=775877 - "Бежанците в Гърция и Италия отказват да се местят в София. Центровете в България се опразниха - мигрантите масово бягат към Западна Европа"

Защо, аджеба, бягащите от война и бомби майки с дечица не стоят в предоставените им хуманитарно убежища, а продължават "бягството си от война" през няколко БЕЗОПАСНИ държави? Въпросът е към Боби....
« Последна редакция: Октомври 30, 2015, 12:27:34 pm от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #770 -: Октомври 30, 2015, 13:33:22 pm »
Eй,че готиноооо "банкрутирахме-...като Гърция" 8O Тоя същия Лилов ли е ,който говореше ,че с програмата за саниране се цели да се отнемат и последните имоти на българите? Няма,що,голям разбирач. :lol:/не че програмата е идеална,но чак пък да национализират имотите..../ Няма да фалираме скоро,но че икономиката не върви,това е ясно от години. Няма и добра събираемост,защото няма какво да се събира :?, а и сивата расте постоянно,иначе ще има масови фалити. Ами да сядат и да я умуват!! Иначе след две години ще ги сменяме :lol: Ама с кои? Орешарски вече го видяхме! И техния бюджет не беше цвете! Да сложим Валери Симеонов ли? :(
И в крайна сметка,ние колко бежанци трябва да приемем? Бройка? Защото другото е само хвърляне на цифри /хора или евро/ в пространството. Явни целия заем няма да е за бежанци! А за финансиране на дефицит!До 3% дефицит,можем да взимаме още заеми.Но не е правилно! Освен това 3% ни трябват да влизаме в чакалня за единната валута,което за нас е пълна безмислица в този момент.Въпрост е-как ще се върнат тези заеми? Някой прави ли някакви реформи за ефективно използване на бюджетни средства по различните министерства? Видно е ,че-Не! Жалко! А това се дъвче всеки път! И,тогава или трябва повече воля на Борисов и Горанов да използват желязна ръка или няма как да стане.Ама пък то всичко сега ревна за пари,както обикновено в края на годината.От друга страна пък,прави са хората.Ама каква е рецептата? Освен тая на Христос -с два хляба и три риби,че и водата на вино... :lol: Само дето сега не стават тия фокуси. :(
/www.mamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #771 -: Октомври 30, 2015, 14:47:44 pm »
И аз да кажа за Марси - страхотни коментари и доволно обемни - отстъпвам й "короната на Балзак"!  :D С удоволствие и без грам ирония го пиша.

За да не мелим едно и също всички за пореден път - присъединявам се към последния пост на jam. Обаче съвсем сериозно питам Боби, тя наистина ли не прави разлика между бежанци от кризисен регион и просто преселници (икономическа миграция), както и да го наречем - все е нещо твърде различно от бежанец. И след като е различно - то не следва да издържаме И тези от втората графа, защото злоупотребяват със ситуацията и твърдят, че бягат от война и искат статут на хуманитарни бежанци. Та чак заеми да взимаме, че да ги отглеждаме - неизвестно колко дълго и колко народ, защото?!

Знае се кои са размирните региони в момента - знае се етноса, езика, диалектите на хората оттам, бавно и сложно - да, но начин да се отсяват и връщат откъдето са дошли "менте-бежанците" - има все пак. Тези пари, дето сега се наливат да ги устройваме из Европа - могат да се вкарат в "гранични центрове", където всички желаещи да нахлуват в Европа - биват задържани, до изясняване на произхода им, откъде идват, защо и който не е бежанец - обратно и толкова. Варианти по-добри от сега замислените - колкото щеш, ама - не. Въпросът е "Защо" ?  :wink:

*
« Отговор #772 -: Октомври 30, 2015, 15:14:04 pm »
...  А някой да се замисли, че ако изтикат мигрантите у нас и те станат БГ граждани те ще имат право да си ходят из цяла Европа? Вероятно не са се сетили..? Да се замисли, че в цяла Европа по принцип има много повече чужденци? Че Турция е приела 3 или 4 милиона?  Че Гърция има много повече от нас? Не, важното в разговорите не е голямата картинка,а че те онези големите искали да ни прецакат нас малките....
А, да си дойдем на думата  :), точно голямата картинка е важна и точно затова прилагам линкове (текстове с мнението на други страни членки на ЕС, снимки, видео материали...). В една от предишните си публикации те попитах дали си гледала материали в интернет (не по новините) за мигрантите и тяхното поведение, не ми отговори, а сега задавам и следващия въпрос, дали си отворила и прочела линковете от вчера, преди да поставяш още и още въпроси ..... трябва и да се чете, бре :), полезно е.

По горните ти въпроси. Както вече писах геополитическата картина е много сложна и каква точно игра играе Турция е отделен много голям въпрос, и за това ще пиша, ама много теми станаха  :) ...... в Гърция пък ситуацията е много по-различна от тази в Турция. Грешно е поставен въпросът за чужденците намиращи се в Турция, Гърция и страните в Европа, не може да се поставят под един знаменател, защото си има конкретни причини за придвижванено на хора от една точка към друга. Та причините за Турция са едни, за Гърция други, за европейските страни отделно ..... не случайно копирах становището, изказано в неделя от няколко лидери на европейски страни, които са на път да затворят границите си, частично вече се прави. Пак да попитам, линковете четеш ли ги  :).

В Сирия има места, от които изтекоха, макар и малко, снимки как Ислямска държава вилнее, имаше снимки на разпънати на кръст хора, на побоища, на страшни зверства. В сравнение с това, мръсната гара просото не виждам как може да има сравнение.  И вие заставате на границата и казвате на тези хора че не могат да влязат?
А тъй! Снимките от Сирия никак не са малко, защото войната там не се води от примерно началото на последната година, а по-назад във времето и за последните години поголовно бяха изтребвани христианите там (общността е около 10-12 % от населението на страната), та масовите кланета са предимно в техните квартали, които постепенно бяха напълно обезлюдени .......... но за това по-късно ще пиша.

Многократно коментирахме облика на мигрантите, а и президентът на Чехия  Милош Земан го е казал на срещата в неделя в прав текст, че това множество, което идва, не може обобщаващо да бъде наречено сирийци. Ако има, те са мнооого малка част, несъизмерима с мащаба на придвижващите се човешки маси.
И ако има наистина нуждаещи се хора, те са дошли по надлежния ред, с паспортите си, на КПП и като нормални хора са поискали убежище. И, разбра се, са го получили!!! Без значение дали в България, Гърция, и нататък по веригата .... а не без документи да прескачат оградите като диваци, палежите, размириците, и т.н. ....
В темата Сирия не ми се влиза в момента, защото ще тръгна да търся нагледни материали, видно е че не си запозната  :), в което, разбира се няма нищо лошо, ако темата ти е интересна постепенно ще се запознаеш, и така.

2. За коя война довела до сирийски бежанци и започната от САЩ говориш, че се обърках.  Опитваш да ме убедиш, че са я почнали войната в Ирак с цел да сринат Европа  15 години след това ли или войната в Афганистан ( пак със същата цел) ? 
3. Какъв петрол има Сирия?  А чакай - няма. В Ирак имаше петрол. И войната там е била за с цел два заека с един куршум така ли - хем за петрол, хем да срине Европа?
Ето това са пълни небивалици,
както и това:
Саудитците не приемат мигранти, защото знаят, че така исляма ще се разпространява в не ислямски за момента държави, поне според мен.
засега само ще кажа, че още 2010г. бяха открити две огромни находища придоден газ, и петрол има не малко. Да си чувала за Левантийски басейн и Южен Парс, претенции там могат да имат Сирия, Ливан, Кипър, палестинците, но .... имат и други. Това беше и поводът за войната в Сирия, в подпалването на която са замесени Турция, Катар и Саудитска Арабия.
...... по-късно ще допълня с информация за Сирия.

Така до никъде не стигаме, така че ще ви оставя да си се съгласявате един друг и да съжалявате България, която очевидно от разговорът излиза, че най-много ще си изпати от всички държави в света.
ще допълня тук картината (защото от голямата картинка започнахме, нали :)), с един материал за нашия премиер, който се самопредложил да бъдем "гореща точка" (т.е. България да е такава) без изобщо да разбира за какво иде реч  ... пък сама си прави изводите след това.

Защото беше публикуван тук преди няколко дни материал за това как Европа ще депортира бежанци спешно. Да попитам, Германия какви спогодби има с Афганистан примерно по тоя въпрос ... никакви - ще ни ги прати на нас (условно казвам нас - на Балканите, на Гърция ...), и това вече е решено!
Но прочетете материала ...
Без да иска Борисов лансира България като център за бежанци

Цитати от статията: 
"Какво е гореща точка?
Т.н. "горещи точки" ще бъдат част от квотната схема за разселване на бежанците, според която общо около 160 000 души ще бъдат разпределени в страните членки. В центровете, които засега ще бъдат открити в Италия и Гърция, европейски експерти ще регистрират мигрантите и ще преценяват дали да получат бежански статут или да им бъде отказан и в коя европейска страна да бъдат изпратени.
 До края на седмицата държавите в ЕС би трябвало да създадат мрежа от служители за връзка за всички заинтересовани местни и национални държавни агенции, така че първите решения за разселването на 66 хиляди мигранти да могат да бъдат изпълнени бързо.

"Меркел посочи, че разселването може да стане само с подобни "горещи точки" и обособяването им е допълнение към решението на вътрешните министри за квотното разселване на мигрантите в ЕС."

Борисов обаче се самопредложил ......

"От последвалите обяснение на Борисов стана ясно, че не е имал предвид това, а покрай обсъждането на европейския план за "горещи точки" (hotspots) за бежанци, се е опитал да осигури европейско финансиране и на България заради риска от мигрантски наплив. Преди заседанието на Европейския съвет той излезе с бомбастичната новина, че "България е заплашена от вълна от над 10 милиона мигранти ", което разбрал от писмо на своя турски колега Ахмед Давутоглу."

"...а покрай обсъждането на европейския план за "горещи точки" (hotspots) за бежанци, се е опитал да осигури европейско финансиране и на България заради риска от мигрантски наплив..."

точно така, искал е някакви европейски пари да разпределя отново, независимо на каква цена и за какво!
Това е обсъждане от края на септември .... и подписано, както знаем в неделя. Честито, "гореща точка" сме!
« Последна редакция: Октомври 30, 2015, 17:03:00 pm от marsi »

*
« Отговор #773 -: Октомври 30, 2015, 18:42:56 pm »
Абе,много го четете този"интернет",бе!!!!  :lol: аз пък,от изказването на Борисов тогава,не останах с впечатлението да искал "гореща точка",в смисъла на център за регистрация и отсядане на бежанци... Дали е грешка в превода или е грешка на Меркел/нейните думи не съм ги чел никъде,освен тук/,не мога да коментирам.Явно,Медиапуул,имат "вътрешен човек" и да да речем,може да им се вярва. Но това съвсем не означава,че Борисов е искал някаква "точка" ,а раздразнен,че омаловажават ситуацията в БГ,отделят пари за Гърция и Италия,като предна"фронтова" линия ,а за БГ -нито цент. Аз това разбрах. Нали до тогава го "ядяхме",че не защитава нашите интереси? Ами ,ето-защити ги! Сега,дали ще разпределя европари или от националния бюджет,това ще го прави всеки на власт за "своите" хора. Така е било винаги!
Ама ,хайде да не слагаме "магарето пред каруцата". За щастие или за нещастие,мигрантите не ни харесват страната,та и за това нямаме още такива снимки,в колони,с хиляди по пътищата,предполагам,че от Словения.Нека малко да "успокоим" топката. А и да не забравяме,че все пак имаме ,предвидливо.изградена голяма част ограда по границата.Това не е малко.
Не знам дали в Сирия се ИДИЛ избиват основно християни,но със сигурност,избиват всичко ,което не чете Корана по техния начин. А в Сирия,религии и секти и учения,дал Господ.
Не знам и колко нефт са открили в предполагаеми находища там/да не се окаже като нашия в морето/,но според мен,там битката е основно,заради руската система на управление и про-руския уклон,и второ,единствената страна между Израел и Иран,а там битката е страшна... да не говорим "Хизбула" и Голанските възвишения.За мен е по-скоро еврейски проект.А това устройва и САЩ  :wink:
*
« Отговор #774 -: Октомври 30, 2015, 21:43:11 pm »
Абе,много го четете този"интернет",бе!!!!  :lol:
.........
Ра4о:lol: телевизия не гледам аз, освен 2-3 музикални предавания и малко спорт,
та верно може и да съм пропуснала как премиерът е защитил България, да не повярваш :wink: :)

А въпросната среща през септември не само mediapool е отразила по този начин, не знам какво точно доказваме с това  :), но ако искаш провери сам  :), напиши в гугъл примерно борисов гореща точка меркел  и ще ти излязат, ето два примера:
Меркел: България сама поиска "гореща точка" за бежанци на територията си
Меркел: Борисов предложи България за "гореща точка" за бежанци (видео)
видеото е точно с изказването на Меркел

Jbrul, как ще ми преотстъпваш Форумния Балзак, бре  :lol:, в никакъв случай   :), аз съм в твоята тема за малко, а и не знам как така се отнесох та изписах толкова  :),
не знам какво ми стана, но със сигурност ще ми мине  :lol:

*
« Отговор #775 -: Октомври 30, 2015, 22:04:44 pm »
marsi, на твое място бих събрала последните си коментари в документ и бих го пратила на уважавани от мен репортери или журналисти в пресата, блогосферата и телевизията, за да се възползват от събраната информация и изводите. Това е ценен, качествен материал, който би могъл да получи гласност, пък макар и от името на други хора. За повече не бих се надявала, но пак е повече от замитането.  :(
*
« Отговор #776 -: Октомври 31, 2015, 08:58:29 am »
А,разяснението на Меглена Кунева за същността"гореща точка" не го ли четохте? Мисля,че политиката на правителството в тази насика е ясна и правилна, Ако има мигранстки наплив към България,което може да се очаква след разкриването на "горещи точки" в Сицилия и Пирея,предвид трудното преминаване през тях на не-бежанци,ЕС да си плати сметката и за такава в Българя,която ще е логичната цел на не-бежанците.Но само ако този сценарий се развие. Без заеми или национално финансиране,с пари на ЕС и подпомагане от Фронтекс. Мисля,че така трябва да бъде-да се напомни на ЕС ,че и ние сме външна граница и това,че успяваме да удържим някакъв поток/несравнимо по-малък от този в Гърция и Италия/,но все пак потенциална заплаха,трябва да ни се отчете и признае.И да ни се плати!!!! :wink:
Аз не мога да разбера,защо бягат от варианта с буферните зони в Сирия и Турция? Явно,не искат да дават такава важна роля на Турция,за да не им извива ръцете за невъзможното и членство в ЕС.
*
« Отговор #777 -: Октомври 31, 2015, 10:25:30 am »
marsi, на твое място бих събрала последните си коментари в документ и бих го пратила на уважавани от мен репортери или журналисти в пресата, блогосферата и телевизията, за да се възползват от събраната информация и изводите. Това е ценен, качествен материал, който би могъл да получи гласност, пък макар и от името на други хора. За повече не бих се надявала, но пак е повече от замитането.  :(

Абсолютно подкрепям!

*
« Отговор #778 -: Октомври 31, 2015, 15:27:18 pm »
А,разяснението на Меглена Кунева за същността"гореща точка" не го ли четохте? Мисля,че политиката на правителството в тази насика е ясна и правилна, Ако има мигранстки наплив към България,което може да се очаква след разкриването на "горещи точки" в Сицилия и Пирея,предвид трудното преминаване през тях на не-бежанци,ЕС да си плати сметката и за такава в Българя,която ще е логичната цел на не-бежанците.Но само ако този сценарий се развие. Без заеми или национално финансиране,с пари на ЕС и подпомагане от Фронтекс ....
... чакай, чакай, нещо не разбрах за финансирането с пари от ЕС и подпомагането от Фронтекс  :)

Сполучливо в една от статиите беше казано за премиера, че се е "изгубил в превода" :), и с нас тука май стана същото :lol: , за парите ми е мисълта, нали това е един от поводите, заради които започна този разговор преди 2-3 дни - новите ангажименти, които поемаме, новите заеми, за 400-те служители от Фронтекс също си казахме  :) ....

Ние сме "гореща точка" вече, според подписаното на 25.10. Какво означава това. Страна, в която при нужда да се отворят регистрационни центрове. Страна, в която могат да разселват мигранти, т.е. от Германия да ни ги докарат тук. А ние трябва да им осигурим битови условия, медицинско обслужване, да ги проучим, да експулсираме тези, които не отговарят на условията, и т.н.  .... като започнат да въртят търговия с наркотици, защото вече го правят! (да не забравяме, че това са хора, които не ходат на работа, нали), да бъдат ангажирани нашите органи на реда ...... всичко това е от нашите ресурси, от нашите пари. И ако не ни достигнат парите, да си вземем заем, че да се справим с положението.
Хората в Брюксел точно и ясно са формулирали какво означава "гореща точка" със съответните задължения на тази Точка (на тази страна от ЕС), няма защо Кунева да ни го тълкува, а Борисов да им обяснява на тях какво той разбира под "гореща точка". Всъщност, ясно е защо Кунева е решила да дообясни казвайки, че "вариантът е възможен само, ако страната го поиска". За да тушира поредния гаф. Е да де, ама вече е подписано.

Затова предложих материала от 24.09 със съответните цитати.
/Нека пак да копирам, с уговорката, че прилагаме материали, доколкото можем да намерим такива в медии, по новините, интернет пространство... .  И разбира се, не очакваме всички да търкуват събитията по един и същи начин, нали ...  информацията доколкото ни е предложена,  се опитваме да я намираме тук и там :),  това мисля е ясно  :), нито аз, нито ти сме били лично на срещата през септември и на подписването в неделя :)/
(цитатите са от тук Без да иска Борисов лансира България като център за бежанци):

"Т.нар. "горещи точки" ще бъдат част от квотната схема за разселване на бежанците, според която общо около 160 000 души ще бъдат разпределени в страните членки.

"Служители и национални експерти ще работят и по подготовката и организирането на операции за експулсиране на онези, които нямат право да останат в ЕС."

"До края на седмицата държавите в ЕС би трябвало да създадат мрежа от служители за връзка за всички заинтересовани местни и национални държавни агенции, така че първите решения за разселването на 66 хиляди мигранти да могат да бъдат изпълнени бързо."

"Центровете ще оценяват кои кандидати за закрила не отговарят на изискванията и подлежат на връщане в тяхната родина", обясни Меркел.

"Тя посочи, че разселването може да стане само с подобни "горещи точки" и обособяването им е допълнение към решението на вътрешните министри за квотното разселване на мигрантите в ЕС."

А следващото е от подписаната декларация в неделя, т.е. вече е факт.
(бях използвала цитати от този материал
Европа разкрива 100 000 нови места за настаняване на бежанци
Въпреки първоначалната съпротива Борисов подкрепи тегленето на заеми заради мигрантския натиск
)

" ... за получаване на убежище в ЕС всички мигранти трябва да преминат "поголовна регистрация". За целта Гърция ще създаде регистрационни центрове на своя територия. Същото ще направят и други страни в региона."

"В декларацията всички участници се ангажират да работят  ......... за увеличаване приемния капацитет с още 50 000 места по балканския миграционен път."

"Говори се за временен подслон със санитарни условия, като всяка страна ще търси финансова подкрепа, когато капацитетът й се изчерпи. Пари ще се търсят незабавно чрез заеми от Европейската инвестиционна банка, Европейската банка за възстановяване и развитие и Банката за развитие на Съвета на Европа, които могат да ги предоставят на желаещите страни."

Това е за парите. Затова се пошегувах в предишния си пост, че човекът сигурно е искал някакви европейски пари да разпределя отново, ама нещо се е объркал ....
и ще обяснява после какво той разбирал под "гореща точка", къде се намираме - на раздумка с приятели или на европейска среща на лидерите, представлявайки цяла една страна!

Даже се говори, че в базата в Безмер вече (още на следващия ден понеделник) са транспортирани хора, ама нали Безмер е натовска база, та как ще излезе официална информация, няма да ни го кажат по новините я  :).  Погледни ТУК , впрочем човекът, който си задава въпросите ето по този начин оформено, живее във Валенсия. Не, че е толкова важно, но някаква информация в пространството има  .... пък в кое точно ще повярва всеки от нас, си е негово право. Ние тук не сме единствените, дето се опитваме да си дадем отговор за извънредната ситуация, в която се намира Европа ...  опитваме се да обменяме информация, показваме си някакви материали .....
Та затова последното го споделям с дребен шрифт и дори не е нужно да се вярва на тази информация, аз самата го казвам с един голям въпросителен знак, т.е. ще изчакаме да видим .......
« Последна редакция: Октомври 31, 2015, 17:28:37 pm от marsi »

*
« Отговор #779 -: Октомври 31, 2015, 23:31:40 pm »
marsi, на твое място ....
Абсолютно подкрепям!
Цигу и Jbrul, има анализатори, пишат хората  :) и го правят добре :)

Ето примерно този материал, днес го четох и го предлагам, защото засяга част от въпросите, по които обменяме мисли през последните дни. 

Изразните средства на автора можеше и да са по-умерени :), но когато от човек на такава висока позиция се правят такива големи глупости, няма как тонът да не е ироничен  :):
Тия в Брюксел къде се намират?
Дойде ред и на Европа да се учи на дипломатически протокол от "накокържания" за нови заеми Бойко Борисов

Ще копирам една част (като фактология не е повече от това, което вече си казахме, но е добър текст):
"...............  През януари 2012 г. той гостува в Германия и даде пример за европейско послушание, който може да се изучава в дипломатическите академии. Тогава изрече знаменитата си фраза: "Когато канцлерът говори, аз слушам и изпълнявам". Целта му бе да размекне сърцето на канцлерката Ангела Меркел, защото й поиска подкрепа в разгара на гръцката криза за намаляване от 20% на 5% на националното съфинансиране от България по проектите от европейските фондове. Аргументът му бе железен: "Ние сме една от трите най-дисциплинирани държави в Европа". Според него България трябваше да бъде възнаградена за прилежността си, след като такова изключение бе направено за недисциплинираните държави. Ако излезе със същия аргумент днес, вече ще е не просто железен, а направо закален, защото благодарение на финансовата си "дисциплина" вдигна дълга на България от 20% на 28%. И никакви бежанци не дърпаха за джоба държавата. Просто Борисов по своя инициатива реши да бръкне по-дълбоко.

............... сърдитият му тон към европейските лидери, които с лекота го притискат, има предназначение да го оправдае пред собствения му народ, който така или иначе ще плати сметката и за бежанците, както му бе записана сметката на ограбената банка КТБ. Не е изключено негови фенове да изпитат възхита от куража му да нахока и европейците, след като се разправи седмица-две по-рано с американците и руснаците.

Да се държиш с чужденците "накокържан" (дума, която Борисов въведе в политическия речник), гъделичка националистическите страсти, но не помага на държавата. Няма значение, че Борисов прави героичните си изпълнения в кулоарите пред български медии, за да бъдат забелязани специално в България, а в залата при закрити врати едва ли си позволява толкова "твърда позиция". Важното е, че нито веднъж досега не е постигнал отстъпка за България, с която да го запомним. Иначе правилно се възмущава, че страната плати скъпо за членството си в ЕС, като се отказа от половината си ядрена енергетика, от тежката си химия и от много тецове, но възмущението му служи само колкото да хвърли отговорност върху предишни управляващи (без да им търси сметка). Разбира се, политическото безгръбначие в България не започва с Борисов и няма той да му сложи точка.

............... Пушилката пред българската публика може и да върши работа около избори, но и тя като софийската мъгла се стеле в ниското, а отгоре ясно се вижда докъде стигат постиженията му. След гневните изблици на Борисов можем да очакваме две неща: първо, заседяване на бежанците в България за по-дълго, доколкото се съгласи да участва в "забавяне на бежанския поток", устремил се на запад; второ, увеличаване на външния дълг на България, защото едва ли ще пропусне да вземе нови заеми (с "възмущение"), оправдавайки се както обикновено с Брюксел и международното положение. Няма нищо случайно, че ден след гневното му завръщане от Брюксел правителството огласи проектобюджет с искане за нов заем от 5.3 млрд. лв. догодина."
« Последна редакция: Ноември 01, 2015, 00:54:56 am от marsi »