Впрочем когаот навремето хората бягаха от комунистическия режим, запада не ги връщаше, а ги приемаше. Никой не бяга от хубаво. ДОри и тези младите правите и те не са си напуснали домовете от добро, а за да търсят по-добър живот. В Афганистан няма дори лекари за всички, няма антибиотици масово, животът е като в 13ти век на много места. Та мисълта ми е , не мога да ги осъдя, че бягат. По-скоро трябвя да се вземат спешни мерки Европа да не се съобразява с разните религиозни особености, а не да не приема хора въобще.
Боби, сега ми остана време да ти отговоря конкретно на това, че затова със закъснение. Не по комунизма само и сега бягат много хора от нашите държави, по икономически причини просто. Но има съществена разлика и тя е в това КАКВИ СА тези, които са бягали навремето, че и сега... Кой бягаше по соц-а бе Боби? Умните, свободолюбиви, симпатизиращи на западняшките виждания за свобода, обществен живот и пр. Да приемеш такива хора на своя територия е бонус за държавата ти - щото това не са пейзани, а мислещи същества. Толкова мислещи, та рискували живота си съвсем буквално, за да не обитават общества, където общественият строй им е дълбоко непоносим и непонятен като философия. Второ важно - тях няма нужда да ги интегрираш. Те са интегрирани априори, това е причината им да искат да дойдат при теб - защото споделят твоите виждания за всичко. Искат да живеят по твоя начин, правят го с кеф и допринасят само за обществото, което ги е приело.
Сега бягащите българи (изключвам циганите, дето са българи по документи само) - масово тръгват с цел по-добър материален стандарт за себе си и семействата си. Възползващите се от социалните системи някъде си - не са огромният процент, масата отива някъде за да работи нещо, което извън България се заплаща в пъти по-адекватно, отколкото, ако го работиш тук. Но и те нямат нужда от интегриране. Дори на тема "къде се хвърля боклук", "как се кара и паркира" - като кацнат на друго място - тия Бай Ганьовски номера ги забравят на секундата. Та те също не са проблем на държавите-гостоприемници, просто нямаме кардинални различия помежду си в Европа. Имаме различия в материалния стандарт, относно някакви битови порядки и кофти навици, които са лесно и бързо преодолими.
Тази сган, която сега лази - е точно обратното на всичко, което написах нагоре. Между нас и тях - приликите се изчерпват с биологичният вид към който принадлежим и то на ниво физиология. Оттам насетне - сме различни като деня и нощта. ТЕ - считат всичко в нашите държави, извън инфраструктура, материални блага и осигурителни системи за ужасно, сбъркано, вредно, грешно, осъдително, неприемливо и в този ред. Заради религията си главно, която определя цялата им сетивност към заобикалящия ги свят. И където и да отидат - те си я мъкнат с тях и не само това, а стръвно си я налагат на новото място, като скакалци полазили нива. Изключения - не са известни. Единици от тях, дето попили от средата си, ама на 3-то поколение родено някъде при нас чак - пролет не правят. Важна е масата в социален аспект. А тя е "твърда като гранит" по отношение на своята кроманьонщина. И на интеграция - не подлежи. По тази причина. Това са завоевателни орди, в чиито глави всчико е от 15-и век (макс) и те се държат така все едно се намират в 15-и век и не намират нищо нередно в тази работа. Точно напротив. Струва им се редно, справедливо, логично. Да могат да идат някъде в "чуждата къща", да си вземат каквото им харесва, да ползват това от което имат нужда, да си установят там панаирЯ, какъвто тях си ги кефи, а "собствениците на къщата" - или подгъзуват кротко, или да им няма главите, ако мрънкат. За 15-и век си е било хипер нормално това, за тях е нормално и сега, защото както казах - там са зациклили. Вкупом, с Аллах барабар.
И да ти харесва и да не ти - това е положението с тях. Реалното. Тия с "всички сме хора" в случая не са валидни грам. Ти гледайки майка с дете на границата - съчувстваш, поставяш се на нейно място, за теб каква й е вярата - нейната и на децата й - няма значение. За теб това е просто жена, майка, деца... За тая същата Боби - ти и децата ти даже не сте хора. Защото не сте мюсюлмани - толкова. И ако тя те гледа теб в това положение - няма да реагира като теб, защото в главата й са съвсем други филми. Тя с кеф опасва родените от нея си деца и ги праща някъде да се взривят на парчета, след което е горда и щастлива, че те били мъченици в името на Аллах
Т.е. говорим за хора от женски пол, изчанчени до степен да си прегазят най-базовите биологични инстинкти - тези на майката. Нормалната майка предпочита тя да умре, за да си запази децата. Уличната котка го предпочита, тая с чаршафа...хмм има други възгледи по темата. И да я жаля, да я искам наблизо до мен, да си мисля, че тази й шизофрения е поправима? Ми не си го мисля, щото аз не страдам от шизофрения засега. Тя, децата й, мъжът й, цялата й рода - държа да се нахождат на безопасно разстояние от мен, моето дете и моите близки. И ако трябва с оръжия да ми бъде осигурена тази дистанция - аз съм ОК.
Халифата да си го правят там - У камънака, при мака, петрола, с камилите, с бомбите, както намерят за добре. Не им се бъркам в малоумията. Но да не ми се бъркат те в живота викам.
Ако между тях има склонни да се държат нормално и просто извадили малшанса да се родят на грешно място - ГКПП, процедури, одобрения и като ги допуснем при нас - следва да живеят като нас и да им харесва, а не да се чудят как да си сглобят мини - Иран, или мини - Палестина в поредния полазен от тях квартал, на поредната европейска столица, управлявана от поредния комплект европейски либерални тъпунгери.
Главният проблем на Европа, заради изцепките на Хитлер с "чистата раса" от десетилетия е, че не смее да каже, че различия между етноси и народности - има, има ги в степен - водеща до невъзможност да обитават нормално една и съща територия. Както е с лазещите сега. Не може да стане и няма да стане. Колкото повече пускаме - толкова повече изнасяме една неизбежна война на своя територия! Имаме интерес войната да се води не при нас, а че е неизбежна - ясно е. Тя се води вече, ама що държим фронта да бъде в "задния ни двор" а?! С тенденция да иде в предния и да ни изпепели къщата де... Толкова ли не сме чели история поне? Толкова ли не може да си направим наум една справка как завършват такива изкуствено и насила сглобени "гювечи от хора"? С кланета завършват. Брутални при това и също толкова неизбежни. Ако ти се плаче за Фатме и детето й на границата - твое право. На мен не ми се плаче ни за моето, ни за твоите, ни за теб, защото наивно съм плакала за Фатме едно време, а порасналият й син след 10 години - с кеф би отрязал главата на моя син, щото имал право да вярва в Аллах. И майка му била проста. И баща му. И фамилията му 9 поколения назад били примитиви и затова му е важно и той да бъде. Ама у нас.
Не, благодаря.