Додич, напред като казвам "марионетните ни правителства" - баш същото имам предвид, каквото и ти. Участниците (чиито лица не са ни известни) в няколко "мултинационални корпорации", чиито предмет на дейност е: "всичко, от което можем да вадим ЯКИ пари", които нямат идеология, религия, скрупули и к'вото и да било от вида - просто правят пари. Толкова, че реално притежават целия свят, властват си над него и правят още пари и генерират още власт като следствие от това. Те си пазаруват правителства, президенти, когото си пожелаят. Често сами си ги създават, а ние "им ги избираме". За да са формално изпипани нещата и тетрото да е дЪ бест. Механизмът е същият, като у нас, когато някоя "успяла в бизнеса мутра" си купува депутат, или си го създава и "му го избираме". Просто в глобален план - това се случва на по-високчо ниво. Което е и фактор, на редовите там граждани - да не им се вярва, че това е реално възможно и се случва и всъщност - те сами продължават да поддържат модела, в следствие на който падат собствените им глави. Ама съвсем буквално. И когато това се случи за пореден път - въпросните граждани - очакват помощ и защита реално от своите палачи. И вярват, че ще я получат. Това се случва и в момента както виждате. При това - за пореден път.
"Мулти-култи" е теорийка, която е измислена и налагана десетки години с МНОГО пари, не защото някой там някъде е идиот толкова, пък не си дава сметка що за невъзможна за случване история е това. Таман напротив - ясно е, че е невъзможна за случване, ясно е какви ще са последствията и е ясно, че като объркаш тотално стадото "къде е горе и долу" - то съвсем няма вече шансове да се усети в каква скотобойна си го натикал и да се обърне срещи теб и да ти изяде главата накрая. И с право. То стадото (както добре се вижда) си бие къчове вътре между своите и се боричка с други стада, а ти си правиш спокойно кинти за негова сметка и дирижираш целия този абсурд, така - както ти изнася.
Ето един интересен материал в тази посока на мисли:
http://a-specto.bg/za-debilnite-parformansi-na-solidarnost/#.Vkjgc9J50tA.facebookАз вече споделих напред, но ще го кажа пак. В събота, а особено в неделя - изпаднах в супер, супер тъпо положение сама пред себе си. Часове преди да се появи специална програмка - "френското знаме с един клик на профилната снимка" - си смених корицата на профила във ФБ. Не си сложих романтична снимка на Париж с надпис, че се моля за парижани. Не се моля ни за тях, ни за себе си, защото не ми е "в натюрела" да правя такива неща. Но наистина ми запука за случилото се там, за посегателството върху МОЯ начин на живот и МОЯ свят, който ми е ценен и важен и искам да се запази такъв какъвто е бил... Приех го лично, защото това ми е наистина лично, защото ми е близко като разбиране, защото....абе ей такива чисто човешки неща. Сложих си стилизирана картинка, с френския флаг и изписана датата в черно. Като елементарно изразяване на отношение към случката. Не като подкрепа за президента, държавата, външната политика на Франция...Към хората, тия убитите, техните семейства... Няколко часа по-късно - се появи въпросната програмка и се почувствах Уеко тъпо още тогава. Ще кажа и защо. Защото взех да виждам яко нахилени профилни снимки обагрени с френския флаг, в същия момент, на стената на този потребител - се поява баница (ей сега я пекох), пиперлив виц, смешно клипче...Много неадекватно. Зачудих се кой и защо я пусна тази програмка - факт. Помислих си някакви неща, като споменатите в статията и ги запазих за себе си. След това, бях направена "на пюре" от куп познати и приятели, заради вида на профила си и се оказах в групата "на онези с баниците и вицовете", "на общо основание" и се наложи да се обяснявам... На хора, които познавам от години, които следва да ме познават добре, които следва да са наясно, че не бих направила нещо такова, защото е "хит на деня", които следва да знаят, че обичайно имам лична позиция за всичко, което се случва по света и още по обичайно си я изразявам. Публично. И ми стиска на дупето да си я отстоявам въпреки критиките.
Установих, че въпросните хора, които познавам от години и винаги са ми били в графата "висока топка" са също ужасно объркани къде е "горе и долу" вече, параноясали... Толкова параноясали, че са готови да повярват, че съм се превърнала в "чалгарка", ей така под носа им, заради...вида на профила ми във ФБ. Такива хора, докарани до това ментално състояния - са готови да повярват на всичко. С "щрак". Ей това е най-страшното. И то е обхванало целия западен свят. Което го прави беззащитен.
Знаете ли, наистина си мисля, че ако имаме шанс изобщо за реакция - трябва да спрем да лъжем себе си и да се държим/говорим, та да мислим дори, според това което ни внушават/налагат като правилно, модерно, политкоректно и пр. Т.е. да направим "крачка назад" към естественото НЕсъвършено състояние на човешката си психика и емоции. Например - буквално след кървавата баня в Париж, да се веят лозунги като "Нас не ни е страх" е абсурдно. То няма връзка с никаква нормалност. Нормалното е да се страхуваме, да го кажем, да го покажем, понеже има защо да ни е страх. И ако си позволим да си признаем, че ни е страх, ще си помислим защо ни е страх и от какво. Ще си помислим кой забърква кашата, водеща до това нас да ни е страх и да трябва да ни е страх. И едва тогава бихме могли да реагираме срещу този някой. Не преди това. Както казах напред - това ни състояние не е случайно, то е ефект от "мулти-култи" и "либералния" бълвоч, който ни залива мнооого, много отдавна. И ще е много трудно да си върнем масово здравото мислене и човешко поведение, а иска и воля това. И осъзнаване, че имаме такъв проблем изобщо. А това последното - аз не го виждам, особено пък масово у хората. За жалост.