0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #780 -: Ноември 01, 2015, 09:24:57 am »
Марси,спомена,че човека с "интересно" зададените въпроси живее във Валенсия.Чудесно! Защо не ни изпрати линкове с коментари за резултатите от срещата на Евро-лидерите за бежанците? Нека и други съфорумци от чужбина да потърсят? Цитираш ми Медиапуул,Стандарт и Сега/конкретно ,Г-н Терзиев,последните две издания не смятам за никак сериозни,а напротив тенденциозни  :wink:/
Аз пък,контрирам с тези линкове!
http://clubz.bg/29761-biudjet_2016_podobrenie_no_i_mnogo_vyprosi
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2015/10/26/2636716_es_i_balkanite_se_koordinirat_za_bejancite/
на които вие ще кажете"мръсни соросоиди" :lol: За това .приканвам,нека се обърнем към чуждата преса,по възможност. там поне има независими медии. :)
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #781 -: Ноември 01, 2015, 11:15:30 am »
Рачо, някой, някъде, някак да опроверга информацията, че правителството планира да вземе 5,3 милиарда заем за следващата бюджетна година? Питам сериозно, понеже последните 10-ина дни ми е кът времето и не мога (както правя обичайно) по въпрос Х - да отделя часове, за да изровя всички мнения, от всички източници, които намеря.
Към този момент поне - аз не съм попадала на позиция на овластено лице, което твърди, че "няма такова нещо", "нямаме подобни намерения", а напротив - официално се оповести, че този заем е залегнал в проектобюджета за 2016-а. Въпросният заем ще е "целеви" така да го кажем т.е. България ще го вземе с цел, да устройва на своя територия мигранти, да изпълнява функциите си на "гореща точка" и пр. дейности по т.нар. "бежанска криза". Оставям настрана в момента, мнения, коментари, анализи на когото и да било, относно причините да се предприемат подобни действия, кой и защо се е съгласил, ама защо е подписал, всичко това са странични въпроси, аз в момента искам да погледнем фактите (ако може). ;)

Те, доколкото е известно на всички ни са: Приели сме да бъдем "гореща точка", възнамеряваме да дръпнем 5,3 млрд. заем, за да си изпълняваме задълженията като такава. Т.е. всички ние българските граждани Рачо, ще имаме да връщаме пореден заем, който в случая, дори бегло и отчасти - няма да отиде за подобряване на собствения ни живот в какъвто и да било аспект. На всичкото отгоре - тези пари няма да се харчат предимно за хора бягащи наистина от война, а за хора предприели преместване по икономически съображения. И видиш ли ти - аз се оказвам длъжна да им спонсорирам на тях въпросното начинание.  8O Теглейки заем за целта. И, ако някой сериозно ми твърди, че това си е съвсем ОК и нормално - с чиста съвест мога да му кажа, да ходи да си извади жълта книжка.

Ще "опростя" ситуацията до следния пример. Да кажем Рачо, че ти вече не искаш да живееш в Бургас, защото не си добре платен там, не ти харесва жилището ви, съседите...каквото и да било. И взимаш жена си и Тео и без да си ме питал дори и без да мислиш имам ли възможност да ви помогна - една вечер се изтръсквате на вратата ми с три куфара и бебе на ръце и ми казваш, че "Трябва да останете у нас, защото иначе сте на улицата, без дом, работа, храна и пр.". Не бягаш от нищо нали, просто си решил, че искаш да живееш в Стара Загора, или в София и изведнъж - аз се оказвам длъжна?! да ти съдействам всякак за това твое желание, понеже иначе не е човешко, приятелско и н'ам какво си. Какви са моите битово-финансови ядове - теб не те интересува нали, ти НАСТОЯВАШ да се погрижа за теб и семейството ти и отказваш да помръднеш от вратата ми. Нали съм човек - пускам ви у нас, завирам се в моята спалня с Дани, настанявам ви в неговата детска, храня ви с каквото и както мога... Обаче ти почваш да мрънкаш, че ви е тясно, че не ти харесва как готвя, че Дани шуми и буди Тео и, че искаш да се местите в София всъщност, ама нямаш пари и аз трябва да ти осигуря. И аз какво, какво, не съм милионер, ама за да ти угодя - отивам и дърпам един банков кредит и ти давам парите, за да си купиш кола, да си наемеш апартамент в София, ама ти давам пари и за битови сметки и други разходи, защото не можете да работите с жена ти - тя щото гледа малко дете, ти да кажем, защото не си намираш работа по своя вкус, като вид и заплащане, поради което решаваш да си седиш у вас и да лежкунтиш, а всичко това - аз се оказвам длъжна да ви го покрия като разходи, теглейки заем. И аз го изплащам заема нали, не ти. Да ти стои логично? Някаква връзка със здрав разум да намираш? Можем и да обърнем ситуацията - не вие идвате, аз ви се тръсвам с Дани в Бургас и искам от теб горепосочените неща. Ми имам право пък да искам всичко в крайна сметка, мога и космически кораб да поискам, то искането е "базово човешко право" (оказа се)  :?

За това иде реч Рачо в последните постове в темата, не за политиката като цяло, за личните качества (или липсата на такива) у когото и да било от властимащите. За тях става дума САМО покрай поредната каша която забъркаха, а тя каква е - мисля описах просто, ясно и подробно. Ако пак не е ясно - съжалявам, ама не мога по-ясно от това .

Тази мигрантска ситуация в Европа ескалира все по-неприятно, ако не виждаш. Не става дума и то мноооого отдавна за бежанци, а там където има и реални такива - това са малък % хора, от всички прииждащи. Дори България би могла да се справи/погрижи, без особен зор и без стотинка заеми за бежанци. Истинските бежанци. Ако държиш - ще ти изровя от стари теми мои позиции, още от първата сирйска вълна бежанци, които приехме и, че бях ЗА да ги приемем (за разлика от много други хора). В момента - също съм ЗА да приемаме БЕЖАНЦИ и да им оказваме всякакъв вид подкрепа да си оправят живота, която можем. НО! Да плащам и аз и детето ми заеми, че да спонсорирам хрумките за смяна на адресна регистрация на половината Близък изток и Африка - вече бие на шизофрения. Тежичка при това. И тази дивотия се случва с официалния аргумент, че не можем просто да различим сега, кои са бежанци точно, кои не са и трЕбЕ да отглеждаме (подчертавам), не просто да пуснем, а да се ГРИЖИМ "от-до", за всеки един от тези хора, неясно докога.

Ами аз поне - не съм чак такъв "хуманист" - факт. Някой като си е навил на пръста нещо и си е нарамил бохчата и се е хукнал нанякъде - да се оправя сам както може. Ако аз направя нещо такова - ще трябва да се оправям сама, сещаш се. Ама бай Хасан - трябвало да се погрижа за него и фемилито му, щото той ТВЪРДЯЛ, че бяга от бомби? Ми нивата на битова престъпност у нас са височки, аз се чувствам под заплаха по улиците ни, особено по тъмно, мога да стана жертва на грабеж, изнасилване, убийство, това на мен не ми харесва у нас. Ето - живея (не само аз) под постоянна заплаха.  И затова - пълня един куфар парцали, изтръсквам се в държавата на мадам Меркел, кръстосвам ръце и крака и обявявам, че немският народ трябва да ме отглежда - мен и Дани, щото така е хуманно и европейско и точка. И един мармот.... ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #782 -: Ноември 01, 2015, 14:17:26 pm »
Jbrul,аз напълно те разбирам и ако ти се върнеш назад,към моите постов,ще видиш,че  споделям твоята теза и я подкрепям. Аз исках да уточня,от къде се появиха тези 5,3 млрд. лева нов заем,целеви,за издръжка на бежанците? В предложения бюджет 2016 такава цифра няма. там ясно се казва колко млрд. нови заеми ще се вземат и защо/ Този "мигрантски" заем трябва да се предложи и да се одобре от НС. Такова нещо няма.Поне за момента. Освен това,никъде не видях задължение в Бг да отседнат 100 000 мигранти,та да ги разпределяме ние в нашата "гореща точка". да,имаше мнения на журналисти,но предвид медиите в които работят,нормално е да позасилят краските.Но аз такова мнение не приемам за меродавно.За това помолих,ако има инфо от чужди издания ,да го приложим тук и да сравним какво пише там.Всичко друго за мен са си спекулации,на този етап. Не отричам,че може да се превърнат в реалност,но за сега .....аз също не искам из България да се шлаят,та било то и в горещи точки,съмнителни хора,които да бъдат безцелно"подпомагане" от джоба ми. Абсурд!
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #783 -: Ноември 01, 2015, 18:58:10 pm »
Рачо, дай ми линк към един източник поне, може и нашенски, в който се казва, че България няма да тегли заем, за да балгоустроява преселници, писали се "бежанци". Т.е. поне едно официално лице, имащо отношение към този въпрос да е казало някъде, че няма да се прави такова нещо.
Че ти си против, че аз, че още кой ли не - няма значение, знаеш. Кой и къде каза, че няма да се прави това? Ако е казал някой - не ми е попаднало просто, за което се извинявам.

Изключително държа и ще помоля всички участващи в разговора по тази тема и сега и в бъдеще, да разграничават "бежанци" и "мигранти" и съответно, какво се предполага, че ние сме длъжни да правим за едните и какво за другите. Ако за първата категория, почти безпрекословно съм склонна да приема, че каквото можем - бива да направим, за втората - съвсем обратното е. Сори. Стига с тия сълзливи изцепки за "горките хора" на общо основание, като и слепите видяха, че повечето от тях не са бежанци и хич не са "горки". Лазят там - където тече мляко и мед безвъзмездно. Да - такава е човешката природа, да повечето хора са склонни да го правят, ако има чалъм. Значи - не трябва да има чалъм за тия неща, че да се спре най-после! Плановете на ЕС са - да им сипваме още мед и мляко безвъзмездно, за да спрат да идват насам?!  :lol: :lol: :lol:

П.П. Меркел като нищо накрая ще свърши увесена на някой стълб, на някой площад. Интересни хора са германците да ви кажа, доста "полюсни" в поведението си. Да сме живи с вас след 20-30 години - сегашните й решения ще са в учебниците по история, като пример за най-големите исторически и управленски гафове. Може би и преди издънките на Хитлер ще се класира, защото действа в ущърб на собственото си население. Като цяло - никога не съм разбирала  как уж прогресивна и не тъпа нация си избира да я управлява източногерманска тьотка, която неминуемо има изкривявания в идеологически аспект, което води до склонност да приеме грешен съвет от "правилния" лагер, вместо да мисли обективно.Хора, като нея са увредени (не по своя вина) и в трудна ситуация - спират да бъдат рационални и правят глупости по други съображения, с дълбоката вяра, че само това е правилно и единствено правилното. Там е страшното с нея. Тя ако има съмнения поне - бива, но тя няма. Което я прави късогледа и кофти карта в момента, а по тази кофти карта се води целия ЕС. Била умна и велика? Дали? Реално и маймуна да беше начело на цъфтящата и смазана като АК немска икономика - все тая. Сегашната ситуация - ясно илюстрира нейната некомпетентност апропо. Тя жената си живее още във времето на Студената война.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #784 -: Ноември 01, 2015, 22:45:42 pm »
... Аз исках да уточня,от къде се появиха тези 5,3 млрд. лева нов заем,целеви,за издръжка на бежанците? В предложения бюджет 2016 такава цифра няма. там ясно се казва колко млрд. нови заеми ще се вземат и защо/ Този "мигрантски" заем трябва да се предложи и да се одобре от НС. Такова нещо няма.Поне за момента. Освен това,никъде не видях задължение в Бг да отседнат 100 000 мигранти,та да ги разпределяме ние в нашата "гореща точка". да,имаше мнения на журналисти,но предвид медиите в които работят,нормално е да позасилят краските.Но аз такова мнение не приемам за меродавно.
Рачо :), и аз не си спомням някой тук в темата да е твърдял, че цялата сума от 5 млрд. ще е за бежанците, а също че задължение на страната ни е да приюти 100 000 мигранти. Моля разговорът да се води коректно.
Ето, върнах се назад в темата до датата 27.10, когато започна този разговор, да прегледам всичко отново :). Препоръчвам да го направиш и ти :), изгубих си не малко време за тая справка, да ти кажа .....  Въпреки че добре помня, че пишеше 100 хил. по балканския миграционен път (50 хил. за Гърция и 50 хил. за страните северно от нея), ама викам си, я пак да погледна, може пък наистина някъде да пише друго.

Тъй като казваш:
... да,имаше мнения на журналисти,но предвид медиите в които работят,нормално е да позасилят краските.Но аз такова мнение не приемам за меродавно.
реших отново да прегледам и статиите.
Не разбирам как си направил горните изводи ........
но, ако се ограничаваш до изчитане само на заглавията, объкването е разбираемо  :wink: :)

това са копираните линкове по повдигнатите въпроси:
Европа разкрива 100 000 нови места за настаняване на бежанци
Въпреки първоначалната съпротива Борисов подкрепи тегленето на заеми заради мигрантския натиск


Волен измести фокуса от 5,5 млр заем, който Борисов подписа в Брюксел

Бюджет 2016 – 5,3 млрд. лева, нов дълг заради бежанците

Дали е заради бежанците или заради други разходи тепърва ще има да се коментира, но че затъваме, е факт.

Банкрутирахме – засега не публично като Гърция , разбира се това заключение не идва като следствие единствено от беженската криза, а е резултат от последователните действия на управляващи политици и финансисти в последните години.
Обърни внимание на коментарите ми, никъде не съм писала, че цялата сума ще отиде за бежанците.

Отново прегледах статиите:
Тук   Европа разкрива 100 000 нови места за настаняване на бежанци
Въпреки първоначалната съпротива Борисов подкрепи тегленето на заеми заради мигрантския натиск
,
пише това:  "Той приветства обещанието на гръцкия премиер Алексис Ципрас да създаде 30 00 такива места до края на годината. Отделно от това ООН е поела ангажимент да осигури още най-малко 20 000 места за търсещи убежище в Гърция. Останалите 50 000 ще бъдат разкрити в траните северно от Гърция, уточнява Ройтерс."

Тук   Волен измести фокуса от 5,5 млр заем, който Борисов подписа в Брюксел:
"Камерите насочени към Волен Сидеров изместиха фокуса от 5,5 млр лева заем, който Бойко Борисов подписа в Брюксел в неделя на спешното заседание на ЕС за бежанците. Тогава Методиев Борисов излезе с оправданието, че Европа го натиска за заем, но той не бил съгласен.Така както не беше съгласен в новия бюджет 2016 са заложени 5,5 млр лева нов заем. Потвърди го депутатът Румен Гечев в ефира на една от телевизиите сутринта."

А тук   Бюджет 2016 – 5,3 млрд. лева, нов дълг заради бежанците:
" Според него догодина ще бъде поет нов дълг в размер до 5,3 млрд. лв. От тях до 3,9 млрд. лв. могат да бъдат взети по линия на споразумението за дилърство с четири банки, което беше сключено миналата годна.
Парите ще са необходими за рефинансиране на стари задължения и за финансиране на бюджетния дефицит, мотивираха се от ведомството на Владислав Горанов. Таванът на държавният дълг обаче не трябва да превишава 26,6 млрд. лв., което е 30,1% от очаквания за 2016 г. БВП, пише вестник „Труд” в голяма публикация./БГНЕС

В същото време от Брюксел ни натискат да теглим заем, за да се справим с бежанската вълна. Решено е 100 000 бежанци да бъдат прехвърлени на Балканите, включително и в България."


А тук   Банкрутирахме – засега не публично като Гърция:
"В разчетите за бюджета за следващата година е заложено взимането на нов дълг от 5,3 милиарда (напомням, че тази г. парламентът гласува 8 млрд. евро нови дългове).
Давам отново думата на финансовия министър Горанов: „Тези 5,3 милиарда са сбор от необходимостта от финансиране на бюджетния дефицит, покриване на съществуващи дългове, които ще падежират в рамките на следващата година, и разбира се, залагат се определени буфери, с които държавата да разполага като ликвидност".

На повечето министерства догодина са заложени повишени разходи. Рекордьор отново е МВР. Сумите за него нарастват от 1,03 милиарда на 1,196 млрд. лева.
Но по-същественото е друго: стягайте коланите! От данъци се очаква да се съберат с 2,4 млрд. лв. повече от тази година.

И една новинка от днес за трупащите се вътрешни заеми на държавата с препратка към банките: Нов дълг за 150 млн. лв. под формата на държавни ценни книжа пое финансовото министерство. Емисията е изкупена основно от банките. Гонено от необходимостта за пари, финансовото министерство не пусна нова емисия, а преотвори емисия от тригодишни държавни ценни книжа, чийто падеж изтича след година и три месеца. И така би поредна спасителна парична инжекция на родната финансова система."


И последно в материала от вчера:
Тия в Брюксел къде се намират?
Дойде ред и на Европа да се учи на дипломатически протокол от "накокържания" за нови заеми Бойко Борисов


Ще копирам една част (като фактология не е повече от това, което вече си казахме ........
" Щом се разсъмна на другия ден, се видя, че всички са подкрепили плана от 17 точки на председателя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер, който предвижда балканците да осигурят още 100 000 места за "временно" настаняване на бежанци.

След гневните изблици на Борисов можем да очакваме две неща: първо, заседяване на бежанците в България за по-дълго, доколкото се съгласи да участва в "забавяне на бежанския поток", устремил се на запад; второ, увеличаване на външния дълг на България, защото едва ли ще пропусне да вземе нови заеми (с "възмущение"), оправдавайки се както обикновено с Брюксел и международното положение. Няма нищо случайно, че ден след гневното му завръщане от Брюксел правителството огласи проектобюджет с искане за нов заем от 5.3 млрд. лв. догодина."

В предложените от теб материали:
http://clubz.bg/29761-biudjet_2016_podobrenie_no_i_mnogo_vyprosi -  това не мога да коментирам, защото не съм икономист

А тук  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2015/10/26/2636716_es_i_balkanite_se_koordinirat_za_bejancite/,
по поставените въпроси пише това:
"Окончателното споразумение обаче предвижда Гърция да увеличи с 30 хил. до края на годината местата в приемните си центрове. В момента капацитетът им е между 7000 и 10 хил. души. Други 20 хил. души трябва да бъдат приети в частни квартири в страната, а още 50 хил. места трябва да се изградят в другите страни."


.... т.е. същото, както и в другите статии
« Последна редакция: Ноември 02, 2015, 00:24:26 am от marsi »

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #785 -: Ноември 02, 2015, 11:35:44 am »
Да ви кажа честно - излишно е в ситуацията да търсим обяснение какво става и кой какви намерения има, изчитайки всяка статия и коментар, от всеки възможен източник. След което - да се чудим дали е вярно дали не е, според източника, на кого била еди коя си медия, или около кого гравитира... И казвам защо е излишно според мен. Ами, защото просто нищо ново не се случва като политика на силните в ЕС, спрямо бедните и безгласните в този съюз. Бла-бла, обединена Европа, всички сме равни и пр. изявления са си само на хартия и за пред медиите и е така открай време. Има си вътрешно разделение в ЕС, решенията за всичко се взимат от 2-3 икономически силни държави, разбира се съобразно техните си интереси и всичко "проблемно" - се изтласква към периферията на ЕС, където сме ние, а вече и гърците, както и балканския регион като цяло ;)
Гърция е фалирала държава, която живурка само благодарение на "финансовите вливки" на ЕС т.е. те са в зависимо отвсякъде положение и няма мегдан да се опъват за каквото и да било, защото, а се направят нещо на интересни - а им спират парите и точка. С това са наясно и силните в ЕС и самите гърци. Ако им кажат за 1млн. души да осигурят подслон - ще осигурят, нямат друг избор. Отделно, че и географски са баш по маршрута на мигрантите и хоп - нормално и логично седи точно там да бъдат концентрирани "лагерите". Същото важи и за България - хем сме първа спирка, хем сме мега бедни и също трябва да слушкаме шефчетата на ЕС, щото в противен случай - виждали сме го вече. Спират ни един куп фондове и програми, заради подозрения за нарушения при усвояването и могат да си разследват дали има, или няма наистина такива с месеци ;) Румънците са на същия хал и те, защото усвояват луди пари от фондовете по сериозни инфраструктурни проекти и те трябва да слушкат. Сърбия, Македония - те се надяват на членство в ЕС по някое време, та ще демонстрират "солидарност" - нямат особен избор.

Същата раУта като с циганите е хора. Богатите западни страни-членки, знаете са супер загрижени за правата, стандарта на живот и пр. на циганите, НО само на наша територия, или при близките ни съседи ;) А посмеем няколко коптора незаконни да им бутнем в някое гето и е вой до бога, писма, комитети, триене на сол какви сме зли, нехуманни, расисти и пр. Обаче в Париж нали - закопчават ги, товарят ги на самолета и ни ги тръсват пак у нас. Вероятно от загриженост към тях и убеденост, че в Париж те не биха се чувствали така добре, както в Пазарджик да кажем. Къде по-яко е да живееш в Пазарджик все пак ;) Естествено, че натискат нас да ги отглеждаме и да не им газим вода за нищо на циганите, просто за да не плъзват масово при тях. Нещо като: "Много обичам дечица, много са сладички, много им се кефя, ама...тези на съседите нали, не да са у нас.". Една такава дистанционна загриженост и хуманност се лее, за чужда сметка  разбира се, колко удобничко.

С мигрантите сега - същия филм ни врътнаха. Първо имаше строга нота "отгоре" да ги пускаме всички, да не връщаме никого. После набързо отрезняха, като установиха, че тези - няма да седят при нас, ами лазят към техните китни, богати и подредени държави и ги осират (без извинение) и хоп - измислиха "решение". За тях си обаче, каквото на тях им изнася. Под благовидния предлог, че просто създавали някаква организация във връзка с вълната, която ни залива и е логично ние и комшиите да сме "горещи точки". Ами така де...няма да се утрепват тия хора от път до Германия, Швеция, те са далече, изморително е. Я да седят у нас и да си релаксират. ;) И да ги отглеждаме разбира се. Качествено. Ма нямаме пари за такива неща? Няма проблем бе, те добрите и грижовни западноевропейци ще ни дадат заеми... Скоро другарки и Рачо, главна тема в новините ни ще бъде как ние лошите българи, настаняваме горките мигранти при неприемливи за живот условия, нарушаваме им правата, как не ни е срам. Т.е. каквото и досега беше де.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #786 -: Ноември 02, 2015, 17:11:40 pm »
http://offnews.bg/news/r_1/n_583967.html  Моля, "насладете" се на последните "приятни" новини и гледки.  :?

Съвсем сериозно започвам да считам, че "хуманната Европа" (която е много повече тъпа, отколкото хуманна) - може, следва, трябва, да си затегне зверски границите и да допуска "бежанци" само през мнооого фина цедка, с 1000 проверки кой кой е, откъде, защо идва, какво иска и пр.
Т.е. политиката на "широко отворени за всички врати" - да се прекрати от раз! Това ще е добре и за Европа и за ей тия поредните издавени хора, тръгнали да си оправят живота в "мътните води" в момента и уж "да ударят кьоравото", ама нали...
НЯМА бежанска вълна драги зрители, при това няма от много време. Нито бежанците прецапват през баири, гори, морета, само да не е през ГКПП в някоя европейска държава. Бежанците НЕ СА и не биха били под заплаха да ги оставим без помощ, ако затегнем границите и не пускаме всичко прииждащо сега ей така, щото дошли и били искали. Бежанецът - не кеши на каналджия, за да заобикаля ГКПП, щото няма и пари за целта и щото бяга за да оживее изобщо, не да цоца социални системи.  :? И няма ЧАК такива претенции като мигранта. Мигранта си е продал всичко дето е имал, за да тръгне с пари в брой, към някоя устроена държава и ся нали...ми стой в България. Не го устройва това и беснее и плаща и блъска и какво ли не, ама да се докопа до Германия. Т'ва е положението. Ама на "умната" Меркел й се дръпна л***о нали, като осъзна какви ги е натворила и ся - "ми платете ми сметката". Овца.

Бързо ще се разчуе, че Европа вече "не пуска на корем" и ще спрат да прииждат и да се давят - съответно. Дано има някой с топки и 2 грама мозък в тоя скапан ЕС да посмее да го каже и направи. Аман от идиотщини! И от калпави "съюзи" в които все се набиваме ние българите...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #787 -: Ноември 02, 2015, 19:12:07 pm »
И още... Промени в Закона за убежището и бежанците. Същите са гласувани на 2-ри октомври 2015-а, указът за обнародването им в ДВ е издаден на 14-и октомври. Тихомълком, по терлички, някой да чу за подобни обсъждания изобщо?

http://bultimes.com/vnimanie-promenyat-zakona-ofitsialno-davat-razreshenie-na-vseki-da-minava-balgarskata-granitsa-i-da-se-zaselva-svobodno-v-balgariya/

Няма бежанци вече, няма хуманитарен статут, няма мигранти... имаме си "международна закрила" цъ цъ. Има и други интересни промени. Като тази: "(2) Министерският съвет предоставя временна закрила по чл. 1а, ал. 3, въведена с решение на Съвета на Европейския съюз. Срокът на временната закрила се определя с решението на Съвета на Европейския съюз." Та за какъв срок другарки и Рачо - ще сме длъжни да осигуряваме "международна закрила" на някого - даже нямаме право да решаваме ние вече. Колкото каже ЕС - толкова. Ако кажат доживот - доживот. Най-интересно е, че във всеки сайт, в който е качена новината от линка - накрая е даден следния текст: "Пълен текст на Закона за убежището и бежанците на dv.parliament.bg". Т.е посочен е точно и ясно източника на информацията, но "учудващо" като кликнеш там - "няма достъп до тази уеб страница". Ама разбира се, явно е технически проблем точно там, точно сега. А въпросните промени - са сигурно долна инсинуация на някоя поръчкова медия и такова нещо няма нали...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #788 -: Ноември 02, 2015, 21:47:41 pm »
Няма нужда ЕС да затваря границите си. Достатъчно е просто да се разтури това подобие на съюз и тогава всяка гранична държава сама ще си затвори границите и ще си вземе решение какво да прави. Пределно ясно е, че евросъюза няма да просъществува още дълго, не знам кой още си прави илюзии за противното. С досегашнатабси политика вървят към саморазрушение, бавно, но сигурно. Абсолютно съм съгласна с коментатите и анализите на Jbrul и Marsi.
Положението взе да става доста сериозно във всякакъв аспект, не само за Европа като цяло, а и за БГ. Аз лично съм силно притеснена. Не ми харесва как управляващите ни качват на върбата и клатят юнашки. Имам сериозни опасения, че ще бачкаме до живот, за да има кой да хрантути мигрантите, в добавка към братя мангасарян /не групата/. По-страшните ми съмнения са, че и децата ни ги чака тая съдба. Ами, мерси съм аз, да ви кажа. Мисля, че е крайно време тоя народец да се събуди и да потърси сметка на служителите си за калпавата им работа. Хич не ми пука за никакви европейски закони, харти и конвенции, щом те нарушават моите права и са в пряк ущърб на държавата ни. Време и нашите лукови глави, дето сме турили на жълтите павете, да покажат имат ли топки, нямат ли. Ако нямат,да си ходят! Може и да съм крайна, но това е положението. Ще питате как да ги накараме да свършат нещо полезно в тоя живот. Всички знаем как......
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #789 -: Ноември 02, 2015, 22:08:02 pm »
"-Какво правите с парите?
 -Ми купувам си апартаменти, къщи, злато...
 -Какво е последното нещо, което си купи?
 -Апартамент във Варна, за 60хил. евро.
 -За колко време се изкарват 60хил. евро?
- Зависи... ако работя с Гърция за около седмица, с Унгария повечко...за около 15-20 дена..."
праразказ от историята на един каналджия, излъчена по Нова ТВ.

и още по темата"Бум на трафика на мигранти в България":
 http://www.dw.com/bg/%D0%B1%D1%83%D0%BC-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%84%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8-%D0%B2-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/a-18821125



Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #790 -: Ноември 03, 2015, 14:11:53 pm »
http://bultimes.com/soros-natsionalnite-granitsi-prechat-na-migrantite-i-tryabva-da-badat-premahnati/
Правете си изводи за това какво ни очаква. Аз чак толкова силно въображение нямам. Все още ми се струва, че ще се събудя от този сън.
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #791 -: Ноември 03, 2015, 15:14:46 pm »
Добре де, за пореден път се чудя каква е тая "миграционна политика" на ЕС?! Оставям настрана истинските бежанци. Всички идеално знаем, че бежанци заради конфликта в Сирия има и у нас и в други държави от ЕС, от три години насам някъде. От което - грандиозни проблеми все пак - не са последвали никъде и за никого. "Хър-мър" по темата на дребно е имало разбира се, ама наистина на дребно и за разни битовизми в общи линии. За "бежанска криза" обаче - не е ставало въпрос сериозно и нямаше как да стане, просто защото такава нямаше. Нямаше, докато наистина в ЕС биваха допускани бежанци и когато предимно бежанци търсеха закрила на териоторията на Европа. Нямаше "криза", понеже дори толкова смотана държава като нашата - все пак има създадени структури, готовност и някакъв капацитет да реагира на една такава ситуация, Агенция за бежанците имаме, имали сме винаги...Такива структури има всяка държава в ЕС, по-добре организирани и финансирани от нашите разбира се. Та мисълта ми е, че ако не идеално - все пак съвсем прилично, та дори и добре на места - тези структури сработваха по оказване на помощ на БЕЖАНЦИ.

Проблем възникна, едва когато Европа се оказа залята от стотици хиляди псевдобежанци. Ами нормално е да възникне проблем, понеже никой няма "Агенция за псевдобежанците", нито бюджет за обгрижване на същите, нито някакви протоколи, как следва да се процедира в такава ситуация и се оплетохме като пате в кълчища по въпроса. Натворихме куп глупости и продължаваме усърдно да творим още по темата. Под "ние" - визирам ЕС и България в частност, като част (поне административно) от съюза. Продължавам да попадам постоянно и къде ли не на мнения, че хората проникващи на територията на Европа, благодарение на каналджиите били "бежанци". Бягали от война и смърт, ей такива като мен и вас били коравосърдечни изроди и пр. Може и да съм коравосърдечна наистина, но не е това важното в случая. В материала постнат от Неда, а и в стотици други до момента - писани, излъчени - става ясно, никой не го отрича, вкл. самите "бежанци", че плащат между 3000 и 5000 $ на човек, за да бъдат вкарани нелегално на територията на някоя държава в Европа. Т.е. не е и на "някоя", а те са си избрали точно в коя искат да ходят, ние граничните сме само "първа спирка". Има и канали на територията на самия ЕС и се плаща още, за да бъдеш нелегално превозен от България до Германия да кажем, или Швеция...И това също се плаща дебело, нали ви е ясно. Да запитам сега, колко от вас могат да платят такава сума кеш за себе си и всеки член на семейството си, за да стигнат до "спирка едно" само? Да платят още толкова за "втори етап" на пътуването? А ако тук се водеше война? А ако умирахте от глад и падаха бомби? Вадите 10,20,30 000 долара само за "пътни" значи, ей така както сте в регион, в който се води война и сте хукнали нанякъде, за да си спасявате живота. Риъли?  8O Ако ще човек да разполага с недвижима собственост, земи, скъпоценности, произведения на изкуството струващи някакви прилични пари при решение да ги продаде, с цел да финансира едно такова пътуване, "малката" подробност е, че би могъл и ще има на кого да ги продаде, само в случай, че на родното му място - не се водят военни действия. Поне на мен не ми е известно в човешката история - в регион в който има размирици, насилие, падат бомби и хора бягат оттам буквално с дрехите на гърба си - в същия момент да е процъфтявал пазара на имоти, или каквото и да било друго. Обикновено, защото няма на кого да продаваш, а и обичайно - няма такъв катил, който да си купи къща там, където падат бомби и хвърчат снаряди. Не е разумна инвестиция някак си ;)
Псевдобежанците обаче - разполагат с въпросните пари. Вариантите да разполагат с тях са в общи линии два. До вчера са живели някъде, където са изкарвали сериозна пачка от собствен бизнес, или наемен труд, със сигурност не копаят пари. И със сигурност - не се изкарват тези пари на място, от което "бягаш, за да си останеш жив". Просто по такива места - икономиката колабира, не че друго. Вариант втори - продали са всичко, което имат, за да се сдобият с крупна сума в кеш. Можеш да продаваш, поне за прилични пари - пак само в регион, в който е барем мирно и безопасно за живеене. Може да не ти се живее в него повече по различни причини, но не ще да е заради падащи бомби, масови кланета и пр. Казано съвсем просто и съвсем направо - тези хора просто не са бежанци. Не и по смисъла на който и да е съществуващ в международното право документ, определящ кой е бежанец и на каква закрила има право въпросния.
След като не си бежанец реално - не следва да получаваш нито статут, нито грижи като за такъв. Нито да се ползваш с такива права. Обаче нали...ние гледаме в момента точно обратния филм. "Куцо, кьораво и сакато" на което му щукнало да се мести в Европа - пристига тук, тропа с краче и изисква да бъде обгрижено като "бягащ от война". И бива обгрижвано именно така. И ЕС-лидерите закършили пръсти как ще се оправяме сега? А "драгите гости" не спират да прииждат... Ами няма да спрат бе! Що да спират, докато отношението към тях е такова каквото е в момента?! Има един лаф: "Ела вълчо - изяж ме" и ЕС се държи 1:1 като в него и твърди, че не можело и не бивало никого да върнем там откъдето е дошъл. И що да не може?

alia_alia, ами...не е сън за жалост. "Мулти-култи" лобитата са много силни, добре финансирани и провеждат този вид политика десетки години вече. Досегашните им "програмки" за "интеграция" на н'ам какви си "малцинства" - бяха чернова и ударно промиване на мозъци. Последното е дало доста добър резултат, ако забелязваш. Т.е. местното население на Европа, в голяма своя част - приема за нормално да живее в някакъв "интернационален гювеч". И след като го счита за нормално - то няма и силна ответна реакция на сегашния проблем. Точно напротив - казва си "ами каквото толкова, така е нормално и това е бъдещето". Станали сме като кучето на Павлов по тези въпроси.  :? За мен Орбан е прав и в изказванията и в поведението си, но както виждаш - е "сам юнак на коня", а ЕС-лидерите се отнасят с него като със сепаратист, фашист, мракобесник някакъв и пр. Сикс е права за жалост, че единственият шанс на Европа да остане това, което е била досега - е фактически разпад на тумора ЕС. Т.е. връщане към политиките, в защита на националните интереси на страните-членки и теглене на една голяяяма майна на "общоевропейските политики", диктувани от хора като Сорос и подобните му. В общи линии, към този момент - единствени унгарците правят подобен опит, ама и те слабичко и никой не ги подкрепя реално. Останалите сме зяпнали леля ти Меркел в устата и скачаме още преди да е казала "хоп". Вижда се и с невъоръжено око, че се допуснаха куп грешки спрямо мигрантите и само задълбочаваме проблема с тях, с всяко следващо действие на ЕС, а официално се бълва от сутрин до вечер как черното не е черно, ами било снежно бяло... 8O Това е като да се давиш и да се самоубеждаваш в същия момент, че просто тренираш за Олимийските игри и те чака златен медал.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #792 -: Ноември 03, 2015, 16:27:01 pm »
Не виждам никаква логика в действията на евролидерите.
Значи има друга причина за поведението им.
Мисля, че светът се управлява от хората, които държат парите и за тях народите са пионки, дори не и хлебарки. Това са хора, които нямат човешко мислене. Психичноболни ли са, порочно възпитавани поколения наред ли са, сатанисти ли са, извънземни ли са не знам.
Преди ми беше смешно като чета разни конспиративни теории...вече не ми е.
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #793 -: Ноември 03, 2015, 23:25:46 pm »
Алиа, не подозираш колко си права. Психопати са. Каквито са били Хитлер, Сталин и компания и по-точно, тези, които са им дърпали конците. Хитлер и подобните му са си били чисто луди, удобни инструменти в ръцете на психопатите зад кулисите. И това не е никаква теория на конспирацията. Живите факти са си. Не може нормален човек, с нормална психика, да затрива цели народи, без да му мигне окото. Трябва си сбъркан мозък за тая работа. Хора опиянени от властта и маниите си, си разиграват пешките по световната карта като във видео игра. Няма какво да се пристискваме и да се подиграваме на "теории на конспирациите". Това са факти, не теории. Никога не ми е било смешно, когато съм чела и чувала подобни хипотези. Просто защото винаги са ми се стрували изключително логични, като се навърже фактологията. Аз например, си имам собствена теория за събитията от Втората световна война и участието на Хитлер в нея. Като се абстрахираме от глупостите из учебниците по история, попрочетем малко от достоверни източници, съберем две и две и то си става кристално ясно кой какъв го е играл тогава. Много им е бил удобен Хитлерчо, докато е завземал територии засметка на изнемощялата немска икономика, а Великите сили само са чакали развоя да се намесят навреме и да го шитнат. Само леко са подценили лудостта му и е излязъл извън контрол човечеца и стана мазало. И не щете ли, след тоталния крах на Германия, изведнъж за нула време стана икономически гигант. Тва щото са много работливи немците, нали и много умни. Мдам, няма да е от кинтите наливани от САЩ. Разбира се, същите тези кинти не са се озовали там от небето. Дето се вика, въртяли там едни пари и продължават.

Свате, има още един вариант " бежанците" да се сдобият с такива крупни суми. Някой да им ги даде. Кой е този някой, оставям на въображението ти  :lol:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #794 -: Ноември 03, 2015, 23:34:48 pm »
аз се чудя дали не влязохме вече в романа на Оруел. имам чувството, че из медиите шета някаква странна цензура. например, тази вечер цяла София беше ад заради полицейските протестни блокади на възловите пътни артерии. в онлайн версията на 24 часа  няма нищо по въпроса - все едно, че нищо не е ставало. новините на бтв говорят за протест и орязани привилегии, но изобщо не показват какво грандиозно парализиране на транспорта в София спретнаха полицаите.
имам чувството, че на някои медии им е наредено някои новини да ги няма.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #795 -: Ноември 04, 2015, 08:09:07 am »
Jam, аз слушах за протестите, но може би е било по Нова, дори хора спираха с които да разговарят. Но е вярно, че медиите са супер странни  :)
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #796 -: Ноември 04, 2015, 08:18:04 am »
Мероприятието от снощи на мен лично ми е поредното доказателство, че ние можем да протестираме, само когато ни бръкнат лично в джоба.
А и някак инстинктивно се съмнявам в "спонтанността" му  :?



*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #797 -: Ноември 04, 2015, 08:22:21 am »
А и някак инстинктивно се съмнявам в "спонтанността" му  :?
Това и аз си го мислих...
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #798 -: Ноември 04, 2015, 13:22:54 pm »
Един протест може да бъде ефективен само така. Блокиране на цялата държава, респективно икономика и т.н. Като започнат да губят милиони на час, внезапно се сещат, че бива нещо да направят. Не откриваме топлата вода, по цял свят така се случват нещата.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #799 -: Ноември 04, 2015, 14:17:52 pm »
не съм сигурна, че този протест беше законен. знам колко време предварително се иска за уведомление на Общината и как се подават писмени документи, как се осигурява охрана и прочие.
това вчера си беше диво изпълнение и фактът, че го проведоха именно правозащитните органи, използвайки дадената им от държавата информация и ресурс, е силно показателен за нивото ни като "правова" държава.

хиляди хора станаха заложници на това безумно блокиране, което наистина остави в капан половин София - без предупреждение, без предварителна информация, точно в часа на прибиране на хората по домовете им. представете си как съм се чувствала вчера в затапената от всякъде кола, с втренчен поглед в часовника, който показва, че след Х минути детето ми ще остане само навън в тъмницата, а аз съм на километри от него. как ли се е чувствал човекът в линейката, която се заклещи в блокираното платно на Цариградско шосе без шанс за измъкване. как са се чувствали хилядите хора, чакащи по спирките в тъмното и студа.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!