uBu, имам котка и папагал (от големите). Котака взех съвсем. съзнателно и нарочено 6 дни преди трансфер. Бях вече бременна в 4-5тия месец, когато "на косъм" не взех и куче (овчарка), спря ме единствено това, че щяха да ми дойдат в повече перушината, космите, зъбите, ноктите и пр. "екстри" като грижи и ангажимент в притурка към бебето. Дано не ми попадне пак някое бебе овчарка пред погледа или в ръцете, че тоя път няма да издържа ... да отложа с 1-2 години този момент.
Та, обезпаразитяването - отиваш във ветеринарната клиника, където си знаят работата. Космите - нищо по-различно, сресване и чистене. А с бебе (еле пълзящо) така или иначе си има ежедневно чистене. Килим сложихме чак като пропълзя, че коленете станаха на синки. Има и четки за косми, нищо по-специално не съм правила или купувала.
Сега проблема ми е да гледам малката да не изяде гранулите на котарака
, останалото - скубане, мачкане и т.н. си е негов проблем.
Охо, Жбрул, привет. Мдааа и на мен ми е тъжно и не само. Ядосано ми беше кога свеки, която апропо цял живот е коткарка ми състави изречение по повод котката .. е, опита веднъж, не повтори след реакцията ми.