Оооо голяма драма и при нас, но този път аз не участвам
Деси като завършваше с още една майка двете организирахме всичко около събирането на пари и подаръците за госпожите и леличката. Като цяло нямаше голям отпор, но все пак да събереш от 30 родителя парите и да им обясниш за какво иде реч си беше приключение. Подарихме им екскурзия до Италия, събрахме тогава по 25 лв. на дете и остатъците които имаше в касата от 4-те години и стигнаха. Отделно купихме на децата подаръчета за завършването, които госпожите им подариха на тържеството. Тържеството беше в ДГ, не сме правили други велики организации по клубове, зали и т.н.
Госпожите се разплакаха, казаха че толкова хубав подарък не са получавали, а септември и отзиви получихме, че екскурзията е била разкошна и са си изкарали чудесно
Обаче, както те самите казаха - остави децата, те са прекрасни, но такъв випуск родители сигурно от 15 г. не сме имали... Та така, беше лесно, но сега при Еленка ела да видиш. Те не поздравяват сутрин като оставяме децата пък какво остава за нещо друго, няма такива идиоти.
Една майчица се е нагърбила с организацията, аз казах че съм съгласна на всичко и само да ми кажат колко пари да дам, но пръста си няма да мръдна да се занимавам. Решила са да им се купят някакви бижута на трите. Това знам.
Ееее Стефи,
Това с екскурзията до Италия, ми изглежда "доста щедър подарък" по случай, че детето ти завършва детската градина /без да е обидно, дори пресилено/
, /не че на едни приятели в София, като завършваше синчето ДГ, не баха измислили да ги обличат в тоги и шапки, като за абсолвенти
, ама ... всеки с... особенностите си, за мен е абсурдно/
Тук няма такива неща, на възпитателките това им е работата, и изобщо такива щедри подаръци, на учители, лекари, зъболекари..... не са практика.
На дъщеря ми като завърши ДГ им организираха прощално тържество /без родителска намеса/, подариха им малка хартиена фуния /т. н. символ на първолаците/ пълна с дребни нещица, връчиха им една голяма папка с всички събрани снимки и произведения на изкуството
, на детето, събирани през годините прекарани в ДГ и това беше.