Смайлс, не знам как Дани успява да си задържи вниманието толкова дълго. Ако големият гледа, София и тя се настанява, но след пет минути скача и почва да се чекне на стола.
Половин час за такова малко дете ми се вижда малко множко. Но това е мое мнение и ти го казвам приятелски. Знам, че няма да ми се разсърдиш.
Вени, и в Германия има точно от интелектуалките доста, които не си ваксинират децата. Не знам как ходят на градина и училище. Води се, че не е задължително, но от нашата градина ни дадоха лист с ваксини, които трябва да са сложени, и този лист трябваше да се подпише и подпечата от педиатър. И точно заради тези приумици, миналата зима са се разболяли 600 човека (само в Берлин). Преди месеци едно бебе на 18 м. и почина. Затова си сложих и аз още една ваксина (за моя набор се препоръчваше опресняване).
Имам една позната, която замина за Монреал. Станаха с мъжа си пълни вегетарианци. Имат три деца. По същия начин се хранят и те. Не знам колко е здравословно. Доведеният ми син твърди, че няма проблем. Половин Индия така се изхранва и страда по-рядко от високо кръвно и диабет. Предполагам, че са се поинтересували и са прочели доста, щом са се впуснали в такова начинание.
Немските майки също недоволстват, ако детето ходи при жена, която го гледа, и те държали да не му дава месо. И предполагат обаче, че въпреки това тя го правела. Като са малки, не могат да ти кажат какво са яли за обяд. Той и синът ми не помни.
Не знам. Ако е по здравословни причини, ок. Има деца с непоносимост към лактозата, на тях някакви други неща им дават в нашата градина. Но само поради морални причини да се налагат такива неща на тази възраст, вижда ми се малко преувеличено. Как да обясниш на едно тригодишно защо другите ядат наденичка, а то не може?
Иначе в Германия водят децата редовно на лекар и зъболекар. Не съм чула някой да е отказал да го прави.
В градините не се впечатляват от хрема и кашлица. Могат да ходят децата, ако нямат температура, конюктивит, повръщане, разстройство. И в никакъв случай не мисля, че в резултат на това децата като цяло са по-болни.
Спирам, че оспамих темата.