Привет и от мен
Ние се завърнахме от празнуването за РД на Дани.
Държа се много прилично и режимът му на спане и хранене не се наруши.
Пътуването на отиване беше съпроводено с непрекъснато мрънкане, защото вече се беше наспал, но поне не плака и не крещя
Наистина е вече друго човече
Ние продължаваме да си ползваме
Столчето на Мил
за хранене. Разнасяме го с нас и като пътуваме. Количка не носим, но столчето да
Не иска да се храни като е седнал в някого, а само да обикаля, а аз не искам да го гоня а с купичката. В столчето някак си е свикнал. В такива модели столчета, високи и с табла отпред, сме го пробвали на заведение, но почва да плаче и не иска.
Не се спира нито за миг. Като е буден само щъка, придружаван от някого. Усетих се, че с това
ходене много ни врътка. Лесно му е да го държиш за две ръце и като му пуснеш едната не иска да ходи, но ако види нещо интересно, хуква да бяга и забравя, че се държи само за едната ръка и е много стабилен. Също, ако държи солетка или коричка хляб ходи примерно 15 минути, хванат само за една ръка и като ги изяде спира и иска да го хванеш и за другата ръка.
С баща му почнахме да си го "подаваме". Сядаме на земята един срещу друг и той прави по няколко крачици между нас, но като цяло е доста страхлив.
Много искам вече да прохожда, че ще остана без гръб
Повечето казват, че като проходят ще е по-трудно, но
Дес ме окуражава, че като проходят е по-лесно
И аз така си мисля, че ще е.
За
яденето - точно от Великден, т.е. преди да стане на 1 г., и аз вече давам смело много неща. Той иска от нашето и само да види някой да дъвче нещо и започва да вика "Ам, ам". Обаче толкова много си обича АМ, че не виждам скоро време да го откаже. Яде по 3 пъти на ден и ако повече пъти му предлагам, пак ще си го изяжда.
Лили, и
гардеробът на Дани непрекъснато го рифрешвам
Аз слагам на
гърне не, защото очаквам на една година да се откаже от памперс, а защото така правя икономии (в моя случай пера по-рядко многократните пелени, а като сме извън града, ползвам по-малко памперси съответно). Детето не протестира на слагането и ми е много лесно по този начин.
Къпането вечер и при нас е много изнервяща процедура и отдавна не го практикувам. Къпя го в късния следобяд. От 1-2 месеца го къпя през ден, защото цялата процедура, с кисненето и играта в легена, отнема около час и нямам нерви да го правим всеки ден
Бънджи не сме ползвали и нямам впечатления. С икейската проходилка се справяше много добре, докато не отсъствахме 3 дни и след това не искаше вече да се хване за нея.
Ето и една снимка от празника ни...