0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #360 -: Април 02, 2015, 17:58:47 pm »
Опозицията (не говоря само за това правителство, а за всички) винаги се чувства задължена да прави предложения, които е ясно, че няма как да се случат. Целта е да се докарат пред избирателя, че виждаш ли те искат да дадат и да направят всичко за благото на народа, ама управляващите не дават.
Ама като дойдат те на власт и се повтаря същата история, само че те са в другата роля вече.

Ааа е съм съгласна, червените като дойдат на власт винаги замазват очите на хората ако ще и с 2лв "увеличение" на пенсиите да е  :lol:
На мен този вид "помощ" повече ми харесва от детските, защото тях наистина най-вече мангалите ги вземат. Те и великите деЦки не са голяма помощ, ама мангалите ще направят бунт ако им ги спрат. Това не може да се брои за дискриминация мисля.
Жбрул, според КНСБ (това ми излезе първо) са нужни 563лв на човек да "оцелява" та според мен няма как някой да очаква вие двамата да живеете с 600лв, то си е фотосинтеза ако остане нещо след плащане на сметките де. Не мога за разбера МРЗ що е 350 при такива данни за минимум. Мернах статия, че някакъв министър обяснява как се живее с 600лв, е що депутатите получават 10хМРЗ тогава не ми е ясно  :bonk: явно трябва да сменя цвета на косата  :lol:

Теди, браво на синът ти, пък и между моми са наредил  :lol:
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #361 -: Април 02, 2015, 19:06:00 pm »
Марго, аз не съм се изразила ясно, моя грешка. В контекста на разговора визирах тези 650лв. за нашето домакинство (аз и Дани), че се приемат за достатъчни, за да нямам право на митичните деЦки на месец (35лв. ли бяха, не помня). Фактът, че според държавата, ако аз и детето ми разполагаме общо с 650лв. на месец, сме достатъчно (твърде) богати, дори за символично (нелепо т.е.) подпомагане с още 35лв. - е идеален израз на "отношение" за мен. Не съм проверявала скоро каква е сумата приета за достатъчна, че да не взимаш деЦки, но дори да е звишена - ще е с 20-30лв. та все тая.

А и от споделеното от Блу само е видно - колко много, лесно и бързо може да се направи за реално облекчаване на родителите, без същото да е сързано с даване на каква да е сума в брой и "на калпак" с реална, или без реална нужда да се дава. Едно 50-100лв. оставяме на всяко боледуване на децата в аптеката примерно. Защо да не може за медикаменти изписани от лекар, поне за конвенционални лекарства  - АБ, парацетамол, капки за нос (не "хомеопатии" разни) - като представиш рецептата и касовата бележка, че си ги купил на данъчните власти, ако не цялата сума за тях, поне процент да ти се приспадне от някакви данъци да кажем. Помощ си е и то доста по-сериозна от някакви 30-50лв. подхвърлени...неясно и защо, ама и на всички с деца.
Защо няма стимул за работодателите, ако наемат на работа майки с малки деца (до 10 г. примерно), не е тайна, че до това време в общия случай са им честите боледувания и е зорът с кой да го гледа това дете, като мама и тати са на работа, баби - няма, пари за гледачки - също. Отделно, че има рекет на трудовия пазар и то от години, именно спрямо жените с малки деца. Работодателите на тях им предлагат честичко, значително по-ниско заплащане за дадена позиция, бидейки наясно, че никой не налита да наема майки с малки деца и ако не кажеш ОК на тази неизгодна оферта - оставаш съвсем без доходи. Какъв ти е избора в такъв случай - ниакъв. И бачкаш за смешни пари и дете гледаш и се гърчиш и мизерстваш, защото си "имал глупостта" да родиш дете? Ми барУ! Ей така се решава проблемът с прираста, дммммм.  :?
Или когато в едно семейство с деца, само единият работи и издържа всички останали с изкараното от него - следва да плаща много по-ниски данъци от "съседското семейство", в което и двамата работят и деца още нямат. Обаче - не е така. Плащаме всичко по равно, но разходите на едните са в пъти отгоре....

Спирам дотук, защото тя темата е за "Моториката" всъщност...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #362 -: Април 02, 2015, 19:30:41 pm »
Жибруле, средномесечният доход по чл. 4 от Закона за семейни помощи за деца за 2014 г. е 350 лв. Според мен си подай документи.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #363 -: Април 02, 2015, 19:44:18 pm »
Жибруле, средномесечният доход по чл. 4 от Закона за семейни помощи за деца за 2014 г. е 350 лв. Според мен си подай документи.
Официалният ми месечен доход само от издръжката на Дани е над прага, като добавим и заплатата - съм турбо баровка  :lol: (по документи поне де). Аз не го коментирам въпроса, защото съм приритала за деЦки rtfrtf, а само като илюстрация колко пари държавата счита за мен и детето ми за "нормални" да живеем. Официална позиция е това, не да кажеш, че ей така да си говорят на ушенце нещо... Ако нямах издръжка, а само заплата, пак се падам над праговете да взимам деЦки де. Ама аз и не искам да ги взимам. Нямам против обаче данък сгради да ми падне с едно 50% докато отглеждам "бъдещето на България" все пак, в това жилище, за което плащам данък на държавата, за това, че имам жилище изобщо... Що не? Ей това е помощ, истинска, дето ще се усети реално. И няма да намажат от нея онези с незаконните коптори, дето една стотинка за нищо никога не са внесли, а само смучат ли смучат от всички ни. Или поне стойността на ДДС, която плащам за лекарствата купени за него да ми се връща в края на годината и от сорта...
Не щЪ пари на ръка, ни 20, ни 200лв. Искам нормални условия на живот да ни се създават просто.


НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #364 -: Април 02, 2015, 23:48:49 pm »
Джей, друг въпрос е, че лекарствата за деца, изписани от лекар, поне в Германия, са безплатни. В Люксембург се плащаха мисля, че до 20 %. Е, кремчетата на Адерма не ги покриват, ама това да ми е кахърът. И са безплатни, за да не тръгнат някои социални групи вместо да купят лекарства на децата, да си дадат парите за бира и цигари, а отрочето да се гътне. И тук има паразити. Да не си помислите, че няма. Не всичко е идеално, но поне до известна степен държавата се опитва да се грижи за децата. Че раждаемостта е ниска, защото няма градини и високообразованите решават да останат бездетни, защото много им се усложнява живота. И тук майките с малки деца са по-зле платени и по-нежелани. Друг е въпросът, че самото общество е по-индивидуалистично и много по-малко се вълнува отделният индивид дали ще има деца или не.
И прегледите при специалист са безплатни без да трябва направление (и за възрастните дори, ако си редовно здравноосигурен), мисля, че и изследванията.
Това да го направят безплатно в България - прегледите и лекарствата, поне за децата! Ще е облекчение за много родители.

Спирам, че се олях.
« Последна редакция: Април 02, 2015, 23:51:42 pm от blue_sky »

Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #365 -: Април 03, 2015, 06:13:55 am »
Добро утро  :D
Все по-трудно ми е ставането сутрин, с тази смяна на времето...
Хубав ден, а, то било петък  :lol:

« Последна редакция: Април 03, 2015, 06:16:13 am от little_rabbit »
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #366 -: Април 03, 2015, 07:36:02 am »
Добро утро! Зайо,продължаваш с "тематичното, източно" кафе  :lol:! Не знам харесва ли ти или ни подготвяш  :wink: ? На мен обаче и двата варианта много ми се нравят  :D!Слънцето пече приятно "нахално", но пък го дават да е студено  :?! "Зачесали" сте яко моторска тема  :lol: Ама тя е малко като кокошката и яйцето,но това с ДДС на лекарствата за деца в края на годината е добро.Та по този повод ,без да правя реклама,искам да направя на нашия младеж една годишна застраховка в Уника и да стане напълно независим от ЛЛ и специалисти,както с финансите ,така и териториално  :wink:. Още не съм разгледал условията подробно,но идеята да платиш определена сума за годината и срещу пластиката да получаваш здравна услуга навсякъде и по всяко време,както и лекарства за сума от 1000 лв на година,много ме блазни :lol:.
Петък е,мислете за хубави неща и по -малко за деЦки.
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #367 -: Април 03, 2015, 07:42:29 am »
Добро утро  :D

Лимонче, не спираш с тематичните кафета  :)
треска ме тресе, до края на месеца трябва да съм била там

Рачо, за нас сутрешно кафе с котешко протягане  :lol:,  нека си политиканстват втората  смяна



хубав ден!
« Последна редакция: Април 03, 2015, 07:44:10 am от Тара »
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #368 -: Април 03, 2015, 07:48:35 am »
Много си права  :D! макар ,че в момента ,докато си пия хубавото заешко кафе , другарката Меглена Кунева-Пръмова ми политиканства,как ние нямаме нужда от румънски вариант в съдебната система,защото сме по-напред от тях  :x. Пустото политиканстване е навсякъде и по всяко време-няма сутрин,няма втора смяна,мамка му :lol:
Ако пък случайно минавате през най - близкия областен град до "там", грехота ще е да не пиете по едно "морско " кафе ...... :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #369 -: Април 03, 2015, 08:05:18 am »
Добро утро!
Взимам си и аз кафенце. Засега е мрачно, но дано да се оправи след малко.
Спорен петък!
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #370 -: Април 03, 2015, 08:17:08 am »
Добро утро,ранобудници.
То не че е толкова рано ама на мен ми се струва,че е,толкова е мрачно навън.
И аз едвам отлепих,смяната на часа си казва думата.
Хайде взимайте по чашка и да ви е къс петъка,че събота се задава...





*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #371 -: Април 03, 2015, 08:18:18 am »
Добро утро!
Зайко, наистина много интересни и хубави кафета сервираш - благодаря!
И тук пече от рано, ама не му вярвам много.
Обещах да не мрънкам, но - айде стига вече студ, дъжд и вятър. Добре де вятър може, обаче да е както както казваше баба ми - Голям и малък Сечко - дебел сняг, Марта - променливо и дъжд и сняг и слънце и Април - бял вятър. Имаше предвид южен, от Беломорието, ТОПЪЛ, Не да ми окапмат ушаците от него.
Както и да е, извинете за мрънкането. За компенсация предлагам закуска :) :



И все пак



Лек ден и хубав уикенд!
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #372 -: Април 03, 2015, 08:18:56 am »
Ако пък случайно минавате през най - близкия областен град до "там", грехота ще е да не пиете по едно "морско " кафе ...... :wink:

ако това е за мен,  от нашия вилает сме Пловдив - Поповица - Свиленград
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #373 -: Април 03, 2015, 08:53:43 am »
Еххххх,жалко! :( Ами то с теиз нови магистрали ,така се получава  :lol: :lol:. Нищо, ще ви чакаме лятото :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #374 -: Април 03, 2015, 10:48:34 am »
Хубаво се беше показало слънцето, що се скри сега??
Зайко, пийвам си от твоето екзотично кафе и тръгвам по задачи. Пеше, приема се компенсацията!
А на вас оставям един забавен тест.
Колко деца трябва да имате?
Според него трябва да имам 2 деца, но нещо с втората част не ни се получава ...
На страничката има и други забавни тестове, може да се погледнат.

Лек петък! После идват най-хубавите празници. :)

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #375 -: Април 03, 2015, 10:58:45 am »
Ахахах, на мен ми излезна, че трябва да имам 6 или повече деца ....

Тук няма никакво слънце, само облаци и леден вятър.  :(
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #376 -: Април 03, 2015, 11:17:33 am »
Хихихи,много яко тестче...
Трябва 3 да имаме,засега са 0,но дай Боже поне  :bori_016: :bori_002:



*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #377 -: Април 03, 2015, 11:36:11 am »
Много си права  :D! макар ,че в момента ,докато си пия хубавото заешко кафе , другарката Меглена Кунева-Пръмова ми политиканства,как ние нямаме нужда от румънски вариант в съдебната система,защото сме по-напред от тях  :x.

Да, бе, да. И един мармот завиваше шоколад в станиол.   osi_7 osi_7 osi_7

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #378 -: Април 03, 2015, 15:28:20 pm »
Не знам точно от румънска съдебна система имаме ли нужда, но политици рано сутрин не мога да си причиня  :lol:
Зайче, ще стегна и аз куфара за Турция с тия кафета  :lol:
*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 9
« Отговор #379 -: Април 03, 2015, 15:37:10 pm »
Казвам аз за едно ДРЗ на Босфора,ама няма чуваемост   :lol: :lol:!
/www.mamaibebe.com][/url]