Момичета, ще падат, ще стават, понякога с цицина и рев, друг път - само с цицина.
Моите не са от най-буйните, но и те чат-пат се удрят. Понякога забравят да си обуят пантофите и се подхлъзват на току-що лъснатия паркет.
В детската понякога също стават сакатлъци. Дали ще ги удари, ухапе някое дете или сами ще паднат. Синът ми един ден решил с подскоци да се качва на пързалката в яслата (тя беше бебешка, пластмасова, с три стъпала). Е, прибрах си го в устата като Памела Андерсън. Момичетата (учителките, бяха по-млади от мен) кършеха пръсти, но не ги обвинявам. Как ще знаят, че ще прави такова нещо?! Пак се радвам, че няма счупен или избит зъб.
А преди няколко месеца пък синът м беше ударил едно дете. Искал да играе с нещо, другият не му го дал и нашият с един бърз удар го "оправил" и после изчезнал в друга посока. Иначе смел, де. Детето е половин глава над него.
А учителката не успяла да види, защото много бързо е действал.
Това, което съм обезопасила, са: ако има стълби, да не може малко дете да се катери по тях без надзор, трябва решетка. На всички контакти съм сложила предпазители. Опасни вещи като препарати, лекарства, чупливи и остри предмети - това отива нависоко или в мазето. Евентуално саксии с цветя, ако смятате, че ще тръгнат да ровят в тях. Моите не са проявявали интерес. Май не се сещам за повече в момента със заспалия си мозък.
Ники, я качи снимката на София с цицината! Да знаят момичетата за какво да се готвят!