0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
рН 4 и все пак въzпаление?
« -: Юли 04, 2006, 18:15:09 pm »
Здравейте,
наблюдавах промяна във влагалиЩният секрет като консистенция и количество и веднага направих тест с ръкавицата zа pH. Покаzа 4. Според обяснението в упътването всичко е ок и би трябвало да не се тревожа. Да, но преди малко се връЩам от преглед и док каzа, че има въzпаление. Предписа ми медикаменти. (Направих теста оЩе с първият обилен секрет.)
Въпросът ми е, какъв е смисълът тогава да проверяваме киселинността на влагалиЩето, Щом и при рН 4 има проблем?
Ако някой има идея zаЩо е така, моля нека сподели.
Благодаря ви.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: рН 4 и все пак въzпаление?
« Отговор #1 -: Юли 04, 2006, 18:59:44 pm »
РН - неговата стойност е индикация при бактериална вагиноза, но примерно при един цервицит, няма шанс.
Има смисъл да се тестваш при влагалищни инфекции, макар че , аз зарязах тези ръкавици и при симптом отивам при док.
*
« Отговор #2 -: Юли 04, 2006, 19:34:59 pm »
Благодаря.
Мислех, че може да има неЩо такова - полеzно е, но не е "покаzва" всичко :(. Както и да е, и аz предпочитам док сам да види и каже :).
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #3 -: Юли 04, 2006, 19:46:25 pm »
Цитат
и аz предпочитам док сам да види и каже

и да пусне микробиология , разбира се
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #4 -: Юли 04, 2006, 21:18:58 pm »
Здравейте,
наблюдавах промяна във влагалиЩният секрет като консистенция и количество и веднага направих тест с ръкавицата zа pH. Покаzа 4. Според обяснението в упътването всичко е ок и би трябвало да не се тревожа. Да, но преди малко се връЩам от преглед и док каzа, че има въzпаление. Предписа ми медикаменти. (Направих теста оЩе с първият обилен секрет.)
Въпросът ми е, какъв е смисълът тогава да проверяваме киселинността на влагалиЩето, Щом и при рН 4 има проблем?
Ако някой има идея zаЩо е така, моля нека сподели.
Благодаря ви.

Аз не се доверявам на ръкавицата zа pH!Отивам при доктора и задължително пускам микробиология! :D