0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №94
« Отговор #620 -: Май 04, 2015, 11:35:51 am »
Благодаря много:-):-)
« Отговор #621 -: Май 04, 2015, 11:37:49 am »
С предната бременност прегледа за скрининга беше коремен, но в един момент докторката реши, че иска да види нещо по-детайлно (после разбрах, че било пола :) ) и ме попита дали може да ме прегледа и с вагинален. Сега ме гледаха само с коремен ;)

« Отговор #622 -: Май 04, 2015, 12:45:19 pm »
А има ли шанс сега на този преглед да разбера пола на бебетата или е прекалено рано,или поне предположения? Линаполи ти в щерев кой ти извърши този преглед?
*
« Отговор #623 -: Май 04, 2015, 12:52:48 pm »
А има ли шанс сега на този преглед да разбера пола на бебетата или е прекалено рано,или поне предположения? Линаполи ти в щерев кой ти извърши този преглед?

Веси,има шанс,но не на 100%. При мен при БХС-то доки не беше категоричен с пола и предпочете да не ни казва нищо,за да не ни подвежда.

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #624 -: Май 04, 2015, 14:38:28 pm »
Весита,първата ФМ,или така наречения от теб Биохимичен скрининг го правих при д-р Чавеева.Видя пола на едното от бебетата,другото беше отдолу и просто не се виждаше ясно.В тези ранни седмици казват пол,ако са сигурни.
Аз отказах да дам кръв за Бхс,защото бях чела че при близнаците тая статистика е много относителна и не исках допълнително да се филмирам.
Добре дошли на новите момичета,пожелавам ви лека и щастлива бременност и здрави бебчета около термин.
Кате,малко със закъснение,но честито и от мен.Много здраве и щастие за цялото семейство!
« Отговор #625 -: Май 04, 2015, 15:06:26 pm »
Веситa, прaвих го при др. Искилиевa. Не съм доволнa обaче... Прегледa беше добър, много подробен, но и aз не искaх дa прaвя БХС кaкто Вилили, a тя ме нaтиснa буквaлно дa го нaпрaвя. Държa се крaйно непристойно според мен... И до сегa съжaлявaм, че се поддaдох нa нaтискa и нaпрaвих БХС  :x
При първaтa бременност го прaвих във Феминa при др. Врaгaлевa. Тя кaзa полa тогaвa и си остaнa докрaй момче ;)
Сегa др. Искилиевa зa товa бебе кaзa по-вероятно момче, но кaзa и че може дa е момиче и дa сa му подути половите оргaни, което се случвaло в тaзи седмицa. След товa ни кaзaхa двa пъти момиче... Още не ни е потвърдено нa 100%. Имaм чувството вече, че полa ще го рaзберa нa рaждaнето  :D

*
« Отговор #626 -: Май 04, 2015, 15:25:21 pm »
Към какви колички сте се ориентирали?На нас ни подариха една ,но не сме доволни  и ще я дадем на някой познат и купихме gusio carrera.
« Отговор #627 -: Май 04, 2015, 17:36:54 pm »
Веситa, прaвих го при др. Искилиевa. Не съм доволнa обaче... Прегледa беше добър, много подробен, но и aз не искaх дa прaвя БХС кaкто Вилили, a тя ме нaтиснa буквaлно дa го нaпрaвя. Държa се крaйно непристойно според мен... И до сегa съжaлявaм, че се поддaдох нa нaтискa и нaпрaвих БХС  :x
При първaтa бременност го прaвих във Феминa при др. Врaгaлевa. Тя кaзa полa тогaвa и си остaнa докрaй момче ;)

Аз също ще съм при д-р Искилиева,много исках Чавеева но на 19.05 била тя,но няма значение каквото такова! Не разбирам нещо защо не искате БХС? Не е ли по сигурно и спокойно да се направи такъв вид изследване?
« Отговор #628 -: Май 04, 2015, 18:41:40 pm »
Здравейте :oops: :D включвам се и аз плахо, след като днес чухме сърчицето и някакъв огромен товар падна от  плещите ми :)сега само броя дните да минат тези 12 седмици по-бързо, но утре влизам едва в 8-та.

Виждам доста познати физиономии тук :) :bighug: Желая прекрасна и лека бременност на всички и да гушнем мечтите си здрави и на термин :)
« Отговор #629 -: Май 04, 2015, 19:57:49 pm »
Здравейте и от мен! :) И аз тихичко се присъединявам при Вас. Днес бях на преглед и чухме 2 сърчица. 8 ма седмица съм. Надявам се всичко да върви добре до края на бременността. Пожелавам едни здрави и хубави бебета на финала на всички. Успех! :)
*
« Отговор #630 -: Май 04, 2015, 20:16:50 pm »
Добре дошли на новите момичета от новото момиче  :P
uBu, ние още избираме и събираме мнения,засега съм си харесала Лорели Луна и Чиполино Брило каре.Чакам коментари и отзиви от мами,които са ги ползвали. За количка от суеверие съм решила,че ще я вземе таткото след като родя и докато сме още в болницата,но ще си я харесаме предварително и сигурно ще капарираме.
 Относно gussio carrera най-добрата ми приятелка е с такава.Това чудо няма вдигане много е тежка особено с бебче вътре. Добре,че живеят в къща и са близо до центъра. Трудно се събира в багажника на по-малка кола.Иначе е симпатична и с голям багажник,а по павета вози сравнително меко.
Моят съвет е да не бързаш да даваш подарената ви количка,а да видиш на теб коя ще ти е по-удобна.
« Последна редакция: Май 04, 2015, 20:37:04 pm от Синеочка »

Всеки миг е още един шанс...
*
« Отговор #631 -: Май 04, 2015, 21:00:54 pm »
И ние живеем в къща с голям двор,ама тя Карерата наестина ми харесва само на външен вид,преди да я пробвам няма и как да знам дали ще ми хареса  ползвайки я ахах.Аз и викам малкия джип .За ръста ми е добре,ако мога и да я управлявам-супер
« Отговор #632 -: Май 04, 2015, 21:02:18 pm »
добре дошли на новите момичета! Желая ви безоблачна бременност с  креслив финал  :cloud9:
на мен първият ми скрининг  13 г.с. ми взеха кръв и ме гледаха с коремен ехограф.пола се видя по-случайност,защото тя като цъкна ехографа малчо се беше надупил,за да си покаже атрибутите  :D

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
« Отговор #633 -: Май 04, 2015, 21:11:28 pm »
Flyinggirl, много се рaдвaм дa те видя тук  :bighug:
Сънче, добре дошлa и нa теб :) Лекa бременност и нa двете ви желaя!!!
Веситa, БХС е стaтистическо изследвaне. Не дaвa реaлни резултaти, a сaмо стaтистикa. Aз съжaлявaх , че го прaвих и със синa ми. Но с близнaци е още по-голямa теория нa вероятностите. Мноог често дaвa грешни резултaти и си в пaникa до крaя нa бременносттa. Имaм приятелкa, нa която й покaзa риск зa Дaун 1:27, прaви aмниоцинтезa, всичко беше нaред, но притеснениятa до крaя нa бременносттa си ги имaше. Роди здрaво бебче. Нa другa познaтa излезе 1:300 и уж не беше проблем, a детенцето се роди с Дaун.
Иви, количкaтa която ползвaх със синa ми и сегa ще отгледaм и второто бебче с нея е Jane Muum Matrix. Мaневренa, леснa зa сгъвaне, силиконови гуми, a по-удобно нещо от Мaтрикс кошa нямa ;)

*
« Отговор #634 -: Май 04, 2015, 21:48:47 pm »
Спя с 4 възглавници .две между краката,една под корема и една под главата,за да се завъртя ги местя и 4те  :D на всяко завъртане се будя,за да осмисля движението и така съм вече от месец,до края ще съм така и  понякога бленувам да легна по корем или поне замалко по гръб,таза ме боли адски сутрин и незнам как да го облекча
« Отговор #635 -: Май 04, 2015, 22:22:12 pm »
Flyinggirl, sun4e добре дошли и от мен:-):-)  лека и безпроблемна Бременнност ви желая,дано всички излезем от тук с най-прекрасния резултат!
Добре де като не дава реални резултати,и може да има грешки защо карат да го правим? Не ги разбирам аз вече тия работи!:-( но всичко е Божа работа,смятам че Господ е милостив и няма да допусне да се случват такива неща,дано нашите бебета са живи и здрави това е най-важното!
« Отговор #636 -: Май 04, 2015, 23:29:14 pm »
Веситa, никой не те кaрa дa прaвиш БХС. Изборът си е твой!

« Отговор #637 -: Май 05, 2015, 00:28:32 am »
Дами, вие много сте изписали. С удоволствие прочетох всичко.  Добре дошли на новите бременелки. Относно притесненията и аз бях притеснена до 30-та седмица. След като я минах вече съм страшно спокойна. Имам лекар, на който вярвам и мога да разчитам,  купих всичко за болницата и за вкъщи, всеки изминал ден съм по-спокойна. Иначе днес бях на преглед, много сме добре.  Стискам до 20-ти и влизам в болницата и после ще видим,  но ще съм под наблюдение. А за раждането бяхте коментирали- на мен от първия ден ми казаха секцио заради кръвното,  но знае ли се, аз все си мисля, че ако ме оставят ще мога и нормално.  Няма да настоявам-каквото дойде.
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #638 -: Май 05, 2015, 09:20:20 am »
На новите момичета (а и на те дето са по-напред с бременеенето ;) )- леки оставащи месеци и здрави бебета на финала.
Сега като правих БХС се бях подготвила за кофти резултат заради възрастта. Обаче след измерванията и ФМ, ми излезе Даун 1:760, а другите аномалии - с още по-малка вероятност. Но най-успокояващ беше самият преглед, на който лекарят ми показа крайници, заформящите се органчета, мозък, кръвоснабдяването. Така или иначе, до колкото знам, само с АЦ има 100% гаранция и то пак за изследваните аномалии, защото няма как да се изследва всичко възможно.
Количка, ако сте суеверни, можете да купите и след като се приберете. Ние нашият сладур го носихме в кошничката за кола доста време, вместо да мъкнем и количка. Нищо не бяхме купили, даже комплектчето за изписване го купи мъжът ми след като родих :) И сега не мисля да купувам предварително, а и имаме доооста неща от баткото.

*
« Отговор #639 -: Май 05, 2015, 10:17:58 am »
Добре дошли на новите коремчета! Лека бременност и прекрасна среща около термин!

Аз вече съм напълно готова за раждане. Остава ми само да чакам. Даже вчера се бяхме събрали вкъщи и обсъждахме всички варианти за големият ден. Беше голямо писане на телефони. Отделно от това цялата къща е налепена с листчета с информация. Само, че при нас е по-сложно положението - мъжа ми може да е на работа като тръгна да раждам, а това е чааак в центъра на Лондон. А другият ми партньор за раждането (кумата ни) е с две деца и наистина трябва всичко да е уточнено в детайли предварително.

Иначе в събота бяхме на курс за бъдещи родители и беше супер интересно и полезно. Остава ми само да ида на курса за кърмене, който е на 21-ви май.

И едно друго голямо събитие остава, но съм в голяма чуденка както да правя с него. На 16-ти май ще има концерт на Лили Иванова тук. Аз говорих с музикантите й и съм си взела билет по тяхна препоръка на място където музиката би трябвало да е най-тиха. Обаче един път бях на кино и бебка се побърка да рита (а това беше преди 1 месец). Преди 2 седмици бях пък на курс по шиене и от машините положението с ритането беше същото. А пък 10 машини не са като една Лили Иванова в концертна зала. Много ми се ходи, ами и много ме е страх. Какво мислите по въпроса?

26.09.2019