Здравейте мамчета
.
Вече мога да се похваля с бременност, потвърдена от лекар и кръвен тест.
Всъщност не зная кога съм забременяла и от тук идва и едно объркване, което води до някои въпросителни и се надявам на съвети или просто коментари от мамчетата, защото съм объркана.
На кратко мога да ви разкажа с няколко думи моят труден път до тази бременност. Имам зад гърба си една лапароскопия заради поликистозни яйчници, няколко неуспешни инсеминации и една неуспешна бременност за съжаление приключила още в първия месец. След тези процедури и всички лекарства, нерви и разочарования накрая си казах - ПОЧИВКА! Дадох си известно време без да мисля за това и ето че бременността вече е факт – без стимулации и лекарска помощ!
Със съпруга ми живеем в Истанбул в момента, не зная какви са тукашните процедури и прегледи, но когато бяхме онзи ден в болницата ми направи впечатление, че лекарката малко остана объркана от състоянието ми. Според въведените данни в ехографа за последната ми менструация, трябваше да съм в 8-ма г.с.. Когато ме прегледаха външно не видяха абсолютно нищо, след което лекарката ме попита дали е удобно да ме прегледа и вагинално. Този път видяхме точицата, но тя каза, че това оределено не е 8-ма седмица, а по скоро 4-та и е твърде рано да кажат повече неща. Пусна ми кръвен тест, според който съм в 5-та седмица. По-късно се чухме с лекарката и тя каза, че ще е на работа чак в събота и тогава да й се обадя, за да преизчисли цикъла ми на база стойностите от кръвния тест, за да можем да се водим вече по новите стойности. А стойностите от кръвния тест са 2338, като референтни стойност за 5 г.с. са дадени от 217 – 7138. Нормално ли е в 5 г.с. седмица да се вижда едва една точица? Защото четох че за този период вече има и сърдечен ритъм, а на мен ми казаха че е твърде рано да се коментира каквото и да било.
Миналата седмица получих доста силни болки няколко дни преди самия преглед и на своя глава, три дни пих но шпа и утрогестан (след което болките отшумяха), защото при предишната ми бременност това беше препоръчано от лекаря ми – в България. Сега на прегледа лекарката каза, че няма смисъл да продължавам с прогестерона, защото нито щял да ми навреди нито да ми помогне и ми изписа само едни витамини Decavit-pronatal и каза че това е достатъчно. Принципно се чувствам добре сега и имам леки болки и придърпвания през деня, но мисля че е нормално, но не смятате ли че трябва да пия прогестерон още известно време? Объркана съм и малко притеснена, искам по някакъв начин да се подсигуря предварително, за да не загубя това бебе! Другото, което каза е че се вижда малко кръв в матката и ако започна да кървя леко да не се плаша, защото било нормално…и тук пак си задавам въпроса ако все пак имам кървене не е ли по-добре да пия прогестерон?