Имам близка приятелка, която гладенето я успокоява, та глади дори и чорапи.
Това чаршафи и всичко друго си е по подразбиране при нея, ама не го прави за дезинфекция, че и за естетика дори...просто я кефи и така релаксира.
Ако не сте като нея, след като изперете бебешките неща (обичайно на 60 градуса) - никаква "дезинфекция" повече не им е нужна (чрез гладене). Ако ще гладите по естетични съображения само - ОК, но реално - друго не налага да се глади за бебето. Не перете на реката, или с вода от кладенеца, или студена вода все пак.
Когато аз бях бременна, слушах как до 3-4 месеца едва ли не - няма да ми се налага да пера нещо на бебето, ами ще преобличам ей така за кеф само. Да, ама то момче и как успява да прелее всеки 2-ри памперс и да преобличате 10 пъти на ден - не е истина. Моят пък беше и с рефлукс, та добавям пране заради оповръщано. И един кош пране на ден си го събирах от раз с бебе на седмици. Неспящо бебе разбира се (аз всички екстри имах)
. Е, ако гладех гореспоменатото заради "тоя дето клати дърветата"...тотално щях да се сдухам. Търсете лесното, за всичко което може момичета и което реално - не е във вреда на децата ви. Нито е лошо, нито е "срамно", нито ви прави "лоши майки" и от сорта.
В първите месеци и най-кроткото и здраво бебе да имате и сучещо без проблем да е...то ви заминава денонощието в кърмене (примерно). Аз докъм 3-я месец на Дани изпадах в почти откровен бяс на тема "Е, ОК де, какво правиш толкова цял ден, а къщата с краката нагоре, а дори душ не можа да намериш време да си вземеш..."
Подчертавам - аз на себе си, а не някой да ми каже такова нещо. И за капак - бях все уморена и се чудех "къде да падна да умрЪ". Имайте предвид също така, че бременността - сериозно изтощава женския организъм. Докато сме в очакване на бебето и малко след като то се роди - адреналинът е на макс и ни държи в кондиция. Няколко седмици по-късно обаче...собствените ни тела започват да си искат неизменно своето, обаче и бебето си иска неговото и иска все повече и започва да става хммм "напъната ситуацията". И в този ред на мисли - единствената почивка, която можете да си осигурите е от баш от битови задължения, защото няма как да пренебрегнете нуждите на бебето разбира се.
И ви го казвам сега, за да го помислите сега, а не когато ви дойде до главите (което е неизбежно) тепърва да се чудите кое и как.