А при вас какво искат за болницата за мама и бебе?
Списък за мама:
план за раждане, книга или списание, падове за зърната на гърдите (не знам как се нарича на български), фотоапарат и батерии, очила (ако носиш), нощница (да се отваря на гърдите), тапи за уши, кърпа за лице (да си я слагаш влажна) или вентилатор, подарък за по-голямо дете (ако имаш), дъвки, дрехи за изписване, ластик за коса, четка за коса, здравословни дребни работи за похапване, досието на бременността, термос с топла вода, документи за застраховка (ако имаш), сок или бутилка с вода, торба за мръсни дрехи, балсам за устни, грим и нещо за премахване на грим, масажен лосион или олио, приспособления за масаж, непромокаеми падове за леглото, музика, сутиен за кърмене, чехли, чорапи, сапун, карти за игра или игри, салфетки, четка и паста за зъби, кърпи, някакви дълги тениски за самото раждане, възглавница (тук има специални за бременни и явно нея имат предвид)
Мале то стана доста дълго, ама това е от бременните ми документи на моята болница.
Списък за бебе:
3 броя ританки с дълъг ръкав (не знам дали така се казва, ама са тия дето са затворени долу на краката), 3 бр памучни пелени (едни като кърпи), биберон, одеало, седалка за кола, жилетка, шапка, пелени, крем за мазане при смяна на пелени, ръкавички, чорапи, играчка за новородено
Туй то!