kati_vm, и според мен е най-добре да питаш. Аз се бях заредила с всякакви пособия за йога и си я правех по 1 час всеки ден, но като отидох на скан в 20-та седмица и казаха, че плацентата е ниска веднага ми я спряха. И сега съм само на ходене, ама тук много студено и нещо не излизам напоследък.
Додо--new, аз два пъти спирах ужасна кашлица с лук и мед. Режеш лука на големи кубчета и го заливаш с 1 лъжица мед. Покриваш съда и оставяш така няколко часа. Лука ще пусне сокче. Приема се по 1 супена лъжица през 1 час в началото. Като почне да намалява кашлицата може и по-рядко. Лука се сменя на 12 часа. Не слагай повече от лъжица мед, че ще стане много сладко и ще почнеш да кашляш от него.
И чаят принципно не е препоръчителен при кашлица.
uBu, нормално е да имаш ускорен пулс по време на бременността. И аз съм с много ниско кръвно и пулс към 95-100. И като си легна вече си чувам сърцето в ушите. Ама ще се търпи, важното е накрая бебето да излезе живо и здраво.
И не се притеснявай за контракциите, тези при jasmin_veni са подготвителни. На теб ти е рано още. Аз имах 2-3 дни миналата седмица, уж почнах да пия Магнерот, ама те спряха и аз спрях хапчетата. Това, което аз усещах е безболезнени свивания в различни части на корема. Просто се стяга за малко и после отпуска.
shinzou, колко ти е диоптера че секцио? Аз съм с почти 5 късогледство, но тук изобщо не ги еня за тая работа. Но съм спокойна, защото 2 пъти съм правила тестове в България дали всичко ще е ОК при раждане и двата пъти всичко беше наред. Само че тези тестове си имат давност. Аз правих във Варна точно преди ин витрото.
jasmin_veni, браво за теста. А за болките - то не останало. Ще се справиш!