Яничка, ти със секцио ли ще раждаш? Как се процедира във Великобритания? Можеш ли свободно да избираш начина на раждане, или се определя от лекаря?
Има само една ситуация при която може да се избира и това е, ако първото ти раждане е било със секцио. Тогава можеш и второто да поискаш да е така.
При всички останали случаи избора е на лекарите, като тук много се държи на естественото раждане, дори и без обезболяване. Което пък напълно съвпада с моите разбирания.
За момента не се знае как ще раждам. Имам записан час на 01.06, за да видят дали плацентата се е вдигнала и ако е така ще раждам нормално. Ако не е - секцио.
Аз все се моля да се вдигне и да мога да родя нормално, даже искам водно раждане, което е малко вероятно да ми разрешат, но така или иначе тук начина по който се ражда е страхотен (поне за мен). С мен ще бъдат двама любими човека, ще си имам birth план и никой няма да смее да го наруши, не е задължително да лежа в легло (има поне 10 уреда върху които може да се роди) и най-важното - тук бебето е залепено за теб от момента на раждането. Даже навсякъде из болниците има табели за това колко е важен контакта кожа - кожа веднага след раждането.
Много се отплеснах, извинете