Здравейте! Нова съм тук, но имам нужда от съвет. Объркана съм и искам да чуя мнението Ви. Благодаря предварително.
Ще споделя накратко какъв е моят случай и ще се радвам, ако получа отговор или съвет.
Вчера ходих на гинекологичен преглед (за първи път в живота си), тъй като почти целия август имах кръвотечение. И през ум не ми е минавало, че може да съм бременна, тъй като последният ми полов контакт беше на 16.08. и при това продължи съвсем кратко.
Гледаха ме на ехограф и останах шокирана, когато лекарят ми каза, че това, което вижда му прилича на бременност (пета или шеста седмица ми каза). Обясних му за последния ми полов контакт и според него нещата съвпадат, но каза да си направя тест за бременност и да му се обадя в понеделник.
Направих два теста -един снощи, който явно беше невалиден, защото показа втора черта, пресичаща контролната и един в три през нощта, който беше отрицателен.
Относно симптоми мога да кажа следното (ако това изобщо са симптоми): заспивам рано, будя се често през нощта. Къркори ми стомаха (мислех, че е защото не се храня редовно) и няколко пъти посред нощ се събуждах, защото ми се гадеше, но не съм повръщала. Отпаднала съм,.но мислех, че ме е хванал грип. Имам тъпи болки долу ниско в корема (който понякога обхващат и част от крака ми) и кръста. Мислех си, че това са предменструални болки, но вече съм много объркана.
Въпросът ми е възможно ли е гинекологът да се е объркал след като тестът е отрицателен? На кое да вярвам и какво да си мисля? Бременна ли съм според вас?