Здравейте момичета, нова съм. Имам си едно детенце вече, борим се за второ. Пожелавам на всички ни положителни тестове скоро!
Та, аз да си кажа. След като миналия месец бях на противозачатъчни и кистата я няма, с гинеколожката ми решихме да спирам с ОК и да следим фоликули. Ходих на 9-ти май на фоликулометрия, беше ми 15-ти ден от цикъла и имах фоликул 22,5мм. Същата вечер имах болки, средно силни и оттогава все си ме дърпа. Предполагам се е пуканал тогава. Сега пак си усещам дърпане и в двата яйчника доста по-леко, но ми напомня за себе си. От няколко дни и кръста ми е по-схванат. Секс сме правили на 8-ми май и на 10-ти около О. Мъжът ми ходи на спермограма и единственото нещо, което беше "проблем" е подвижността, стойностите му бяха 42% при средни по-високи или равни на 50%. Решихме, че по-нарядко ще правим, но да е по-качествена спермата. Преди сека на 8-ми не се е пипал около 5 дни, и сииииилно се надявам нещо да е дочакало спукването на фоликула. Ходих на преглед пак в петък, на 13-ти, няма фоликул, има жълто тяло и лигавицата е супер, като след Ову. Чакам края на месеца за по-сигурно, просто нямам идея кога трябва да ми е закъснението, след приема на ОК. Знам, че мога да правя тестове след 11-ти ден на предполагаемата овулация, ма мисля да изчакам, Дай Боже да не ми дойде до тогава.