0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Дали съм бременна? - 9 част
« Отговор #840 -: Март 17, 2016, 13:09:52 pm »
Здравейте, и аз започнах да вървя по пътя на 15 март бях на първа консултация при Д-р Димитрова в Виена инвитро център, както и очаквах нещата се оказаха много зле (напълно атруфирала матка), а нямям яйчници и тръби от 2010г. , исписа ми естроген поне така го разчитам от рецептата ще започна да го пия от 4-5 април и след 10 дни преглед и резултат дали ще правим инвитро или не. Още от сега много мисля, но тя ми даде надежда че все още съм млада и т.н.т , каза че ако има резултат 7-8 месеца ще съм на хормони и започваме с опитите с донорска яйцеклетка... оо до 14-15 април много време .......http://www.zachatie.org/forum/Smileys/default/osi_7.gif
Честито на всички с положителни резултати
Дано всички останали се похвалят в скоро време с ++
*
« Отговор #841 -: Март 18, 2016, 00:55:29 am »
....... Когато мина ову-то (предполагааемото) горе-долу 3-4 дена след това се появиха болки в яйчниците ту в единия ту в другия както и болки в кръста на моменти са доста силни .Знам че за имплатация е рано но дали не е подранила овулацията .... :? възможно ли е това да е симтом на бременост или е нещо по сериозно според вас ... Днес се събудих и със световъртеж.. имам още 7 дни до МЦ така че е доста рано за тест ..благодаря предварително надявам се да не съм досадила много.И успех на всички :)
malkata322, трудно е да се определи на какво точно се дължат усещанията, които описваш. Ползвала ли си овулационни тестове, чрез тях с по-голяма точност може да се определят евентуалните дни за овулация. 
Всякакви симптоми като болка, тежест, напрежение, сънливост, промяна в апетита, зацапване, и т.н., не са сигурен признак за бременност, тъй като същите усещания може да се дължат и на други причини (инфекция, вирус, и др.). Но може и да са признак за бременност, пожелавам ти го от сърце!  :)

Най-добре изчакай датата за следващия цикъл и при евентуално закъснение направи уринен тест. Другият вариант е кръвен тест (най-рано около 10-11 дни след предполагаемия ден за зачеване).
На коя дата беше началото на този цикъл и каква е обикновено продължителността на МЦ?

*
« Отговор #842 -: Март 18, 2016, 01:43:07 am »
Здравейте, и аз започнах да вървя по пътя на 15 март бях на първа консултация при Д-р Димитрова в Виена инвитро център, както и очаквах нещата се оказаха много зле (напълно атруфирала матка), а нямям яйчници и тръби от 2010г. , исписа ми естроген поне така го разчитам от рецептата ще започна да го пия от 4-5 април и след 10 дни преглед и резултат дали ще правим инвитро или не. Още от сега много мисля, но тя ми даде надежда че все още съм млада и т.н.т , каза че ако има резултат 7-8 месеца ще съм на хормони и започваме с опитите с донорска яйцеклетка... оо до 14-15 април много време .......http://www.zachatie.org/forum/Smileys/default/osi_7.gif
Честито на всички с положителни резултати
Дано всички останали се похвалят в скоро време с ++
Иванова1991, добре е, че вече си се консултирала с репродуктивен специалист и дано да имаш добър отговор на терапията!

Може да се включиш в темата Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне, в която момичетата коментират всичко свързано с подготовката и провеждането на ин витро процедура (медикаменти, консултации, изследвания ...).
И още една тема: Виена Ин Витро център в Токуда
« Последна редакция: Март 18, 2016, 09:33:30 am от marsi »

« Отговор #843 -: Март 18, 2016, 06:56:34 am »
....... Когато мина ову-то (предполагааемото) горе-долу 3-4 дена след това се появиха болки в яйчниците ту в единия ту в другия както и болки в кръста на моменти са доста силни .Знам че за имплатация е рано но дали не е подранила овулацията .... :? възможно ли е това да е симтом на бременост или е нещо по сериозно според вас ... Днес се събудих и със световъртеж.. имам още 7 дни до МЦ така че е доста рано за тест ..благодаря предварително надявам се да не съм досадила много.И успех на всички :)
malkata322, трудно е да се определи на какво точно се дължат усещанията, които описваш. Ползвала ли си овулационни тестове, чрез тях с по-голяма точност може да се определят евентуалните дни за овулация. 
Всякакви симптоми като болка, тежест, напрежение, сънливост, промяна в апетита, зацапване, и т.н., не са сигурен признак за бременност, тъй като същите усещания може да се дължат и на други причини (инфекция, вирус, и др.). Но може и да са признак за бременност, пожелавам ти го от сърце!  :)

Най-добре изчакай датата за следващия цикъл и при евентуално закъснение направи уринен тест. Другият вариант е кръвен тест (най-рано около 10-11 дни след предполагаемия ден за зачеване).
На коя дата беше началото на този цикъл и каква е обикновено продължителността на МЦ?

попринцип цикъла ми е доста точен горе долу около 27-28 дни .Самата продължителност на течението е средно около 7-8 дни.Този месец обаюе това течение както казах беше само 4-5 дни .Тест не съм правила за Ову както казах приемах само геритамин и фолиева киселина по предписание..А наистина ще изчакам дата си и ако не ми дойде (да се надявам) ще направя тест а ако дойде  :( след като свърши ще ида да си пусна по подробни изледвания .. благодаря ти за бързия отговор  :oops:
« Отговор #844 -: Март 19, 2016, 20:53:39 pm »
Здравейте, имам следния казус, миналият месец ми беше последният МЦ на 25-то число. Правихме доста опити. От три дни когато ходя до тоалетната по - малка нужда и след като се избърша имам малко лигава, слузестта течност примесена с малко кръв, но това не е всеки път един два пъти на ден. Доста често започнах да ходя до тоалетната и вечер не мога да спя спокойно. Доста четох и излиза че е може би имплатационния период. Това ще ми е втора бременност ако евентуално са две чертички. Следващият ми МЦ трябва да бъде на 23.03.2016 , т.е. 9-10 дена по - рано ми се прояви тази ситуация.   :?
« Отговор #845 -: Март 20, 2016, 09:59:54 am »
Tedistefanova85, според мен утре или други ден направи един тест. 13, 14 дни след О спокойно може да си покаже. Успех !
« Отговор #846 -: Март 20, 2016, 16:37:21 pm »
надявам се, като имам резултат ще пиша  :P
« Отговор #847 -: Март 25, 2016, 11:40:42 am »
за нещастие ми дойде МЦ и после пак с надежда до следващия път!!!
*

hristina.cholakova

« Отговор #848 -: Април 03, 2016, 21:33:02 pm »
Здравейте :) На кратко от осем дни имам следните симптоми - болки ниско долу в корема, по - скоро като тежест или придърпване, от време на време болки в кръста, замайване, гадене до ранния следобед, лесно се уморявам, поспалива съм, леко главоболие, болката е тъпа и постоянна , често уриниране, но и доста вода пия, тъй като ожаднявам повече. Последната ми менструация беше на 15.03.2016. Кръвотечението ми е 6 дни. Продължителността на цикъла ми е 26 дни от януари тази година. Тогава претърпях спонтанен аборт в 8г.с. Изчакахме, колкото каза доктора и след последната менструация започнахме отново с опитите. Силно се надявам симптомите, които описах по - горе да са признак за бременност, макар че знам, че е възможно и да показват и много други неща. Може да си въобрзявам, може да е възпаление на яйчниците, нарушен хормон от щитовидната жлеза, възпалени бъбреци и куп други работи. Предстои да ми дойде на 10.04.2016. Наясно съм, че трябва да изчакам до закъснение на менструацията преди да си въобразявам каквото и да е. Знам, че дори и да си направя ранен тест за установяване на бременност и той покаже две черти е възможно пак да ми дойде, тъй като повечето бременности приключват през първите 10 дни от зачеването.
Съжалявам за дългото писане, но трябва да споделя мислите си инъче ще се побъркам.
Успех на вички!
*
« Отговор #849 -: Април 04, 2016, 00:35:58 am »
Христина, на този етап е твърде рано да се каже каквото и да било. Желая ти да си бременна и това да са симптоми!  :D

« Отговор #850 -: Април 04, 2016, 11:30:02 am »
Днес е деня в които трябва да ми дойде имам много слаб ПМС  на моменти и силно се надявам да не дойде.
« Отговор #851 -: Април 09, 2016, 17:57:17 pm »
Здравейте. Както се вижда от лентичката ми, имам бебе на 4 месеца. След раждането все още нямам МЦ, но от 2-3 дни имам болки ниско в корема, зърната ми са болезнени (но това може да е и от това че малката се учи да дъвче), кърмата ми понамаля тези дни... Може ли да са симптоми на бременност?
*
« Отговор #852 -: Април 09, 2016, 18:18:48 pm »
Може да са симптоми на предстоящ МЦ. При мен беше така и след седмица ми дойде.
Иначе ако се притесняваш засечи 14 дни след последния кекс и направи ТБ.
Смятам, че не си бременна , но за всеки случай пишни един

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #853 -: Април 09, 2016, 18:23:40 pm »
Благодаря, Синеочка, още в понеделник ще взема тест и ще  проверя.
*

hristina.cholakova

« Отговор #854 -: Април 13, 2016, 18:08:25 pm »
Здравейте :) Моите симптоми, които бях описала в предния пост продължават - гадене до обяд, замайване, сънливост, непостоянни болки ниско в корема, но вече по-слаби. Новият симптом е, че ми закъснява вече с три дни. Трябваше да ми дойде на 10.04.2016. По принцип цикъла ми е точен. Още не съм си направила тест. С мъжа ми се разбрахме да изчакаме до неделя с теста, ако до тогава не ми е дошло. Ще пиша какво е станало :)
*
« Отговор #855 -: Април 13, 2016, 19:37:12 pm »
Късмет, Христина, желая ти положителен тест!  :)

*

hristina.cholakova

« Отговор #856 -: Април 17, 2016, 21:36:53 pm »
Благодаря за пожеланието Марси, но уви - дойде ми на 14-ти. Днес обаче вече нямам нищо, течението спря от снощи. Странното е че усещам напрежение в гърдите, както преди цикъл. За мен това не е нормално, обикновенно менструациаята ми продължава 6 дни и след приключване нямам болки в гърдите. Дали не е нещо заради спонтанния аборт, който преживях януари, някаква аномалия в хормоните?  На някой случвало ли му се е нещо подобно?
« Отговор #857 -: Април 20, 2016, 12:45:16 pm »

Здравейте момичета не знам дали тук е темата и мястото,но съм нова.бех искала да ви попитам какво може да се види на вгинален ехограф 17-18 дни след овулация и предполагаемо зачеване?и възможно ли е след 18 дни да се види пулс в плодния сак,жлъчно мехурче и ембрион?четох на доста места пише,че това обикновено става около 28 ден дори и по-късно,но бях искала и вашето мнение.възмжно ли е тези нещо да се визуализират на 18 ден от овулация.питам за дни след овулация,защото ако питам за гестационни седмици няма да получа конкретен отговор,много варират.
*
« Отговор #858 -: Април 20, 2016, 12:56:04 pm »

Здравейте момичета не знам дали тук е темата и мястото,но съм нова.бех искала да ви попитам какво може да се види на вгинален ехограф 17-18 дни след овулация и предполагаемо зачеване?и възможно ли е след 18 дни да се види пулс в плодния сак,жлъчно мехурче и ембрион?четох на доста места пише,че това обикновено става около 28 ден дори и по-късно,но бях искала и вашето мнение.възмжно ли е тези нещо да се визуализират на 18 ден от овулация.питам за дни след овулация,защото ако питам за гестационни седмици няма да получа конкретен отговор,много варират.
На 18-ти ден след ову не може да се види нищо. Плоден сак се вижда 10 дни след закъснение на МЦ.
« Отговор #859 -: Април 21, 2016, 12:31:10 pm »
Здравейте момичета. Искам да споделя.. и съвет ако някой може да даде ще съм благодарна. М закъснява с цели 10 дни , правих си тест на 5 -ят ден от закъснението, но беше отрицателен. Днес сутринта с първа урина направих още един тест ( вече 10-ти ден от закъснението) и този път се появи втора бледа чертичка. Успоредно с въпросите дали има бебе или не, имам и едно оскъдно розово и кафеникаво на моменти зацапване. Истината е че с мъжа ми много искаме бебе и от години не се пазим,а и следим за овулационния период. Незнам какво да мислим ...