0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Дали съм бременна? - 9 част
« Отговор #580 -: Декември 16, 2015, 09:34:15 am »
Благодаря :)То е ясно,че без тест няма да стане работа а и само да гадая няма смисъл ;)Още днеска ще си направя и ще кажа какъв е резултата :)
*
« Отговор #581 -: Декември 16, 2015, 09:43:16 am »
Още днеска ще си направя и ще кажа какъв е резултата :)
Вече трябваше да си го направила. :P С първата сутрешна урина, както те е посъветвала Марси.
Направо ти се чудя как издържаш на 4-дневно закъснение?

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
« Отговор #582 -: Декември 16, 2015, 10:18:30 am »
 Преди малко си го направих и резултата е :bfp1:
*
« Отговор #583 -: Декември 16, 2015, 10:21:11 am »
marakuia, Честито! Леки, спокойни и весели 9 месеца! Успя да се възползваш от Промоцията на Коледните чудеса :D
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
« Отговор #584 -: Декември 16, 2015, 10:26:06 am »
marakuia, Честито! Леки, спокойни и весели 9 месеца! Успя да се възползваш от Промоцията на Коледните чудеса :D
Благодаря :) Сега се чудя как да поднеса новината на приятеля ми ;)
« Отговор #585 -: Декември 17, 2015, 15:50:04 pm »
Здравейте,чета форума,статии и колкото повече чета толкова повече се обърквам.Та ситуацията е следната правим опити за бебче,та след последния опит по пресмятания вдигания на крака и тем подобни трябваше да ми дойде на 11.11.2015 закъсня и дойде на 14.Бях в чужбина и на 12.11 с автобуса тръгнах от Испания за българия.Пътувах с прекрасната мисъл че съм бременна.Но точно на слизане в софия при вдигане на куфара ми прокапа малко.Докато стигна до Варна вече си карвях.Направих консулт обесних че съм чакала за тест и всъщност не знам дали наистина съм бремена или дали ми дойде или правя аборт.Посъветваха ме да направя тест въпреки кървенето беше отрицателен.казах си ок но кървенето брше странно тъмно червено и продължи повече от обичайните 6дена може би 8-9.та сега трябваше да ми доиде на 12 а няма и помен от цикъл.Та сега нз какво фа правя и какво става.
*
« Отговор #586 -: Декември 17, 2015, 17:54:21 pm »
Здравейте,чета форума,статии и колкото повече чета толкова повече се обърквам.Та ситуацията е следната правим опити за бебче,та след последния опит по пресмятания вдигания на крака и тем подобни трябваше да ми дойде на 11.11.2015 закъсня и дойде на 14.Бях в чужбина и на 12.11 с автобуса тръгнах от Испания за българия.Пътувах с прекрасната мисъл че съм бременна.Но точно на слизане в софия при вдигане на куфара ми прокапа малко.Докато стигна до Варна вече си карвях.Направих консулт обесних че съм чакала за тест и всъщност не знам дали наистина съм бремена или дали ми дойде или правя аборт.Посъветваха ме да направя тест въпреки кървенето беше отрицателен.казах си ок но кървенето брше странно тъмно червено и продължи повече от обичайните 6дена може би 8-9.та сега трябваше да ми доиде на 12 а няма и помен от цикъл.Та сега нз какво фа правя и какво става.
Здравей, пусни кръвен тест. Може закъсненията ти да имат хормонален характер, а може този месец да забременяла.
« Отговор #587 -: Декември 17, 2015, 19:05:53 pm »
Забравих да кажа,че този месец съм нямала контакти ако има нещо е от преди това.ще изчакам приятеля ми да се прибере от чужбина и ще видим.Но никога не ми е закъснявало ...дано да имам подарък за коледа.
Просто исках да попитам ако кажем ,че съм направила теста рано възможно ли е това кървене обилно при евентуална бременност.Съжелявам за въпросите но имам два желани аборта за който се проклиням,аз самата съм след 11год стерлитет и се моля само Бог с това да не ме наказва.
*
« Отговор #588 -: Декември 18, 2015, 10:26:24 am »
Забравих да кажа,че този месец съм нямала контакти ако има нещо е от преди това.ще изчакам приятеля ми да се прибере от чужбина и ще видим.Но никога не ми е закъснявало ...дано да имам подарък за коледа.
Просто исках да попитам ако кажем ,че съм направила теста рано възможно ли е това кървене обилно при евентуална бременност.Съжелявам за въпросите но имам два желани аборта за който се проклиням,аз самата съм след 11год стерлитет и се моля само Бог с това да не ме наказва.
Здравей, ако си във Варна, направи си кръвен тест. Ако е положителен, повтори го след 48 часа, за да видиш как се удвоява и после си запиши час за преглед при АГ. Успех!
« Отговор #589 -: Декември 21, 2015, 19:52:20 pm »
Здравейте за мен е още много рано за тест но имам странни бодежи и болки ниско долу мисля ,че са яйчници и от няколко дни ме наболяват гърдите.Тези болки започнаха веднага след овулацията а тогава имах контакт та се чудя дали е възможно.Ако някоя от вас е имала подобни симптоми след овулация и се е оказало бременост може да сподели,иначе чакам цикъл след коледа в края на тази седмица или началото на другата.
*
« Отговор #590 -: Декември 29, 2015, 22:53:09 pm »
 Привет, глупав въпрос. Пети-шести ден след овулация, кръвен тест в Рамус =1. Под 5 е отрицателен, разбира се, но му интересува имало ли е имплантация или не. При ст-ст 2 щях да съм по-уверена, но... е 1. И не знам имало ли е нещо или просто в Рамус така си показва...
*
« Отговор #591 -: Декември 29, 2015, 23:11:59 pm »
Лили, имплантацията става около 7 дена след овулацията. Няма как да знаеш още. Твърде рано е.
Д-р Малпани казва, че имплантацията настъпва 3-5 дена след оплождането.
При всички положения може още да не е настъпила, когато си пуснала тест.
Защо бързаш толкова, а и какво значение има дали ще е 1 или 2 резултатът?  osi_10
« Последна редакция: Декември 29, 2015, 23:18:45 pm от blue_sky »

*
« Отговор #592 -: Декември 30, 2015, 07:40:03 am »
Блу, чисто информативно проучвам как седи въпроса с тялото ми в момента. Ще започваме да си правим бебе по естествен път, а и заповед имаме, и ми се иска да направим някакво предварително проследяване. Освен всичко, при мен преди нямаше естествено забременяване, и ако сега има ще ми е голяма надежда (освен процедурата по фонда нямаме финансова възможност да правим нещо сами). Май много объркано обяснявам, но с две думи ми е важно да знам изобщо ли не забременявам или отново след имплантацията нещо се обърква. А теста след трансфер на пети ден на кой ден от естественото забременяване би се равнявал?
« Отговор #593 -: Декември 30, 2015, 13:48:24 pm »
Момичета писах по горе заради странните симптоми след овулацията и сега чакам цикъл които трябваше да дойде преди 2 дни.Три дена преди датата ме боля корем на приливи и отливи ту силно ,слабо но от вчера не ме боли.Усещам някаква тежест и много слаби спазми ,чудя се цикъла ли нещо не може да ми избие или пък да е станало.Правих тестове но отрицателни за момента може да е рано.Само два пъти сме имали контакт този месец и малко не ми се вярва но тайно се надявам да е станало чудото.Кажете след колко време най сигурно теста показва ако има бременност.Весело посрещане на Новата година и повече бебета да донесе на всички.
*
« Отговор #594 -: Декември 30, 2015, 15:24:16 pm »
Момичета писах по горе заради странните симптоми след овулацията и сега чакам цикъл които трябваше да дойде преди 2 дни.Три дена преди датата ме боля корем на приливи и отливи ту силно ,слабо но от вчера не ме боли.Усещам някаква тежест и много слаби спазми ,чудя се цикъла ли нещо не може да ми избие или пък да е станало.Правих тестове но отрицателни за момента може да е рано.Само два пъти сме имали контакт този месец и малко не ми се вярва но тайно се надявам да е станало чудото.Кажете след колко време най сигурно теста показва ако има бременност.Весело посрещане на Новата година и повече бебета да донесе на всички.
Здравей, утре, или вдруги ден направи тест с първа сутрешна урина. Ако е отрицателен, отивай на преглед. Успех!
*
« Отговор #595 -: Декември 30, 2015, 15:29:10 pm »
Лили, пункцията ти се смята за овулация.

*
« Отговор #596 -: Декември 30, 2015, 19:36:07 pm »
5 дни след трансфер на 5ти ден може да се прави тест за бременност, НО трябва да се изчисли дали се е изчистил прегнила от организма, защото ако има прегнил, дните са без значение, брои се до първи чист (изчистен прегнил) ден.

5 дни след трансфер на 5ти ден = 10ти ден бременност, когато се правят и най-ранните КРЪВНИ тестове.

Успех!
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #597 -: Декември 30, 2015, 20:33:39 pm »
Лили, пункцията ти се смята за овулация.

Да, Блу, пункцията е овулацията (освен когато оставят още малко да доузрее яйцеклетката). Но не към сигурна дали трансфера (на трети ден)  не ускорява имплантацията всъщност.  И как да броя в такъв случай.
Макияки, най-ранният е на пети ден след трансфер на трети ден ;) Май.
« Последна редакция: Декември 30, 2015, 21:38:51 pm от lili2011 »
*
« Отговор #598 -: Декември 30, 2015, 23:12:46 pm »
Трансферът на който и да е ден нищо не ускорява.

Лили, лекарите, както и ние в случая, боравим с някакви стойности, например цикъл от 28 дена, овулация на 14 ден и т.н. Ако в този случай направят трансфер на бластоцисти, отгледани до 5 ден, тестът се прави на 10 ден след него. За нормална бременност това би било 15 дена след овулация. Всичко това обаче са относителни стойности, които не са 100 процента сигурни, нито означава, че се отнасят за теб.
За ранните кръвни тестове не съм компетентна, никога не съм правила такива, не са ми и изисквали от клиниката.

Поздрави!

*
« Отговор #599 -: Декември 31, 2015, 07:39:08 am »
Хммм.. имах предвид че на трети ден няма начин оплодената яйцеклетка да е слязла в матката по естествен начин. Малко или много е логично процесът да се ускори леко.
Колкото до тестовете... ще си дам допълнителен ден следващия месец и ще сравня резултата. Сега просто няма смисъл от повече тестове - докато минат празниците ще е дошъл мжмента за цикъл.