0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Дали съм бременна? - 9 част
« Отговор #360 -: Юни 22, 2015, 19:20:55 pm »
Здравейте! Благодаря за отговорите на всички! Като за начало СПКЯ ми е поставена като диагноза от двама различни гинеколози чрез ехограф. Липсата на овулация е отново видяна чрез ехограф, докато следяхме фоликулулите и съответно липсата на такива. Затова и не съм правила тестове за овулация, защото и с тях имам проблем. За мое съжаление се оказа, че гинеколожката ми е отпуска до петък и едяа тогава съм на преглед, когато ще станат почтиб3 седмици закъснение.

*
« Отговор #361 -: Юни 22, 2015, 19:32:34 pm »
Здравейте! Благодаря за отговорите на всички! Като за начало СПКЯ ми е поставена като диагноза от двама различни гинеколози чрез ехограф. Липсата на овулация е отново видяна чрез ехограф, докато следяхме фоликулулите и съответно липсата на такива. Затова и не съм правила тестове за овулация, защото и с тях имам проблем. За мое съжаление се оказа, че гинеколожката ми е отпуска до петък и едяа тогава съм на преглед, когато ще станат почтиб3 седмици закъснение.

Вили и аз бях със съмнения за СПКЯ - принципно тази диагноза се поставя при наличие на голям брой фоликули ПЛЮС проблемни хормони. При теб след като са добре хормоните....не знам. Така или иначе, поради нередовният ми цикъл , започнах мерене на БТ и благодарение на това знаех кога ми е О. Имала съм О и на 28ми ден и на 35 ден .....като съответно и цикълът е бил с различна дължина. Иначе освен чрез фоликулометрия, няма как да се проследи О.  Не се притеснявай, но и надежда не губи :) Силно стискам палци :))
« Отговор #362 -: Юни 22, 2015, 19:34:51 pm »
Благодаря, lilitu. Моля се да не ми дойде, но и да е заради двете чертички, които така и не съм видяла все още.

*
« Отговор #363 -: Юни 23, 2015, 11:03:24 am »
Здравей, аз не разбрах редовен ли ти е цикълът и с каква дължина е? СПКЯ е синдром, който трудно се диагностицира, но освен ехографска находка, каквато има в твоя случай, трябва да има и отклонения в хормоните: LH да е два пъти по- висок от FSH, високо ниво на Андростендион, а също и в някои случаи висок тестостерон. Тези лекари, при които си ходила репродуктивнинспециалисти ли са? Понякога, когато лекарите не знаят какво й има на жената използват СПКЯ за диагноза, за да си измият ръцете. Намери добър специалист! Успех!
« Последна редакция: Юни 23, 2015, 11:06:19 am от kati_vm »
*
« Отговор #364 -: Юни 23, 2015, 13:35:15 pm »
Здравейте, момичета. Пиша за да споделя с някого колко съм вманиачена вече. След два ранни отрицателни теста днес и в петък, сега направих кръвен тест. Цикълът ми трябва да НЕ дойде утре или в четвъртък. Единствената причина, която ме накара да дам 22 лв. за кръвен тест е покачването на БТ тази сутрин. Днес на 26 ден беше 36.8, мерена орално, а вчера 36.6!
Успех на всички!

« Отговор #365 -: Юни 23, 2015, 16:57:35 pm »
Какво показа кръвния тест ?  :ask:
Успех  :wink:
*
« Отговор #366 -: Юни 23, 2015, 17:57:47 pm »
Сега излезе..... 0.100 U/i..... Вече си представях как ще кажа на ММ. ;(

« Отговор #367 -: Юни 23, 2015, 19:10:15 pm »
И аз този месец се записах с отрицателен кръвен тест, но главата горе.Успех ти пожелавам и дано следващия месец се похвалим и двете  :bighug:
« Отговор #368 -: Юни 23, 2015, 19:16:40 pm »
Здравейте! Цикълът мибе редовен с дължина 27-28 дена. Специалистите са различни, едната си е моята гинеколожка при, която ходя от години, а другият е специалист по репродуктивни проблеми. До сега ми е закъснявал с максимум 5 дена, а вече не ми идва почти 20. Макам петък, за да видя какво се случва с мен.

*
« Отговор #369 -: Юни 23, 2015, 19:39:31 pm »
Strawberry, дано другия месец и двете видим заветните черти! Успех и на всички останали момичета! ММ мн ме окуражи след като се разплаках в колата след работа, така че важното е да се обичаме и другото ще се нареди щом се подкрепяме и гледаме в една посока!
Хубава вечер!

« Отговор #370 -: Юни 26, 2015, 19:39:17 pm »
При мен за съжаление няма бременност, а куп малки кистички и реално дори вече ми е време да влизам в овулация, но няма доминантен фоликул, та.... Сега, както бехме говорили с моята гинеколожка ще пусна отново всимки хормони, спермограма на половинката и ще действаме със стимулации. Иначе ме изчаква още 10 дена да ми дойде, ако не дуфастон.
Много ми е мъчно. Успех на всички!

« Отговор #371 -: Юли 03, 2015, 21:42:08 pm »
Ариа, аз все си казвам, че няма да се вманиачавам, но през втората половина на цикъла с всеки изминал ден все повече го мисля, а последните 3-4 дни преди М ми е много напрегнато и само чакам да дойде деня на М и да не ми дойде.  :D Цикъла ми е много редовен и досега все си идва по часовник. Не мога да си представя деня, в който няма да ми дойде, но го чакам с нетърпение. Сега пак съм във втората половина на цикъла, но е твърде рано за каквито и да било тестове. Не ми се ще да правя, но като се познавам след 3-4 дни ще се почне 8O
Strawberry, vili_sunsmile, късмет и на вас.  :wink:
*
« Отговор #372 -: Юли 04, 2015, 12:17:47 pm »
При мен за съжаление няма бременност, а куп малки кистички и реално дори вече ми е време да влизам в овулация, но няма доминантен фоликул, та.... Сега, както бехме говорили с моята гинеколожка ще пусна отново всимки хормони, спермограма на половинката и ще действаме със стимулации. Иначе ме изчаква още 10 дена да ми дойде, ако не дуфастон.
Много ми е мъчно. Успех на всички!
Здравей, явно наистина става дума за СПЯ. Успех със стимулациите и ако ти назначат отначало клостил, не прекалявайте с него: 5-6 стимулации максимум.
« Последна редакция: Юли 04, 2015, 12:19:34 pm от kati_vm »
*
« Отговор #373 -: Юли 04, 2015, 12:41:30 pm »
Вили, стимулации с каквото и да е се правят само след направена цветна снимка.Ако тръбите не са проходими само ще товарите организма с хормони.

« Отговор #374 -: Юли 06, 2015, 10:45:02 am »
Здравейте, момичета! Не се тревожете. Първо ще правим хормони, спермограма и хламидия, след тях ще видим как са стойностите, цветна снимка, ако се налага и стимулации. Няма да е през просото :) Просто ми е малко напрегнато, притеснено и т.н. Всички, които са имали подобен проблем и са минали през това ме разбират, не искам да отегчавам никой. Успех на всички и благодаря!

*
« Отговор #375 -: Юли 06, 2015, 11:29:21 am »
Здравейте, момичета! Не се тревожете. Първо ще правим хормони, спермограма и хламидия, след тях ще видим как са стойностите, цветна снимка, ако се налага и стимулации. Няма да е през просото :) Просто ми е малко напрегнато, притеснено и т.н. Всички, които са имали подобен проблем и са минали през това ме разбират, не искам да отегчавам никой. Успех на всички и благодаря!
Успех!  :goodluck: :babyflips:
« Отговор #376 -: Юли 06, 2015, 13:23:26 pm »
Здравейте, момичета. Днес е около 9ти ден след О и от вчера имам цервикална слуз, което ми се струва доста необичайно за това време от цикъла (24ти ден на МЦ). Днес цервикалната слуз е доста разтеглива, точно както през фертилния период, но има леко бял цвят, а не прозрачна. От вчера имам и леки болки ниско долу и боцкания. Според вас на какво се дължи тази слуз? Дали при евентуална бременност може да има такава слуз преди закъснението? Мерси на всички и прегръдки от мен   :bighug:
« Отговор #377 -: Юли 08, 2015, 12:42:45 pm »
Здравейте, момичета. Днес е около 9ти ден след О и от вчера имам цервикална слуз, което ми се струва доста необичайно за това време от цикъла (24ти ден на МЦ). Днес цервикалната слуз е доста разтеглива, точно както през фертилния период, но има леко бял цвят, а не прозрачна. От вчера имам и леки болки ниско долу и боцкания. Според вас на какво се дължи тази слуз? Дали при евентуална бременност може да има такава слуз преди закъснението? Мерси на всички и прегръдки от мен   :bighug:

Виждам, че няма отговори, аз за съжаление също не мога да ти отговоря, но се надявам чудото да се е случило!
« Последна редакция: Юли 08, 2015, 13:35:30 pm от vili_sunsmile »

*
« Отговор #378 -: Юли 08, 2015, 13:33:41 pm »
Здравей, аз имах леко бяло течение преди положителния тест за бременност, даже доста се бях зачудила, защото обикновено в лутеалната фаза нямам почти никакво течение, но не знам дали говорим за едно и също. Успех!
« Отговор #379 -: Юли 08, 2015, 17:09:16 pm »
Мерси, момичета. Телесната температура ми е леко повишена (37.0-37.2), но за съжаление се оказа, че това не е симптом, защото и предишните месеци пак беше повишена. Гърдите много ме болят, но и предишните месеци ме боляха. Излиза, че и без да съм бременна имам симптоми на бременност, така че  не разчитам много.  :D Остават ми 4 дни до цикъла и ако и през тези дни температурата ми се задържи, тогава вече е възможно да е станало, тъй като обикновено преди М телесната ми температура пада. Тест не смея да си взема за да не се разочаровам. Успех на всички  и ако имате някакви наблюдения за повишената телесна температура като симптом на ранна бременност, моля да споделите. Ще е интересно за всички  :balk_71: