Здравейте и от мен!
На 24г. съм и се опитваме с мъжа ми от 3години за бебче и чак преди 2месеца (въпреки постоянното ходене по лекари) се установи че нямам ОВу. Така, че за първи месец пия "Клостилбегит", като на 10тия ден от цикъла имах доминантен 17мм фоликул, който иначе липсваше! Сега си правих тест за бременност (буквално преди 30 минути), но за съжаление отрицателен
направо си изплаках очите.
Зачетох се из форума и реших да ви пиша за съвет, понеже не съм се сблъсквала с проблемна ову и нищо не ми е ясно, ще напиша и датите за да стане по ясно, понеже още съм зелена и нищо не разбирам от това как се изчислява всичко. Съжалявам, ако някой намери въпросите ми за досадни или за идиотски, просто вече 3 години всички ми казват, че всичко ми е ОК и чак сега установиха липса на ОВу ( не били очаквали при младо момиче и при отлично изглеждащи яйчници,без поликистоза и затова не ми е правена фоликулометрия..........). Възможно ли е теста още да не хване бременността?
На 15ти април бях на преглед и се видя че имам 17мм фоликул и доктора каза да очаквам Овулацията между 17-21 Април, като не е нужно да ходя да гледа дали се е спукал, а на 27ми Април да направя Prolactin, Estradiol, Progesterone. Днес вече сме 2 май, а аз от 2-3дни имам някакви леки болки в яйчниците,гърдите ми са много чувствителни, като си пипна зърното направо ме боли, а и много странно - гади ми се, поради това се обнадеждих и правих тест но уви, отрицателен. Въпроса ми е, възможно ли е да съм бременна, въпреки отрицателния тест? Честно казано не знам кога трябва да ми дойде, цикълът ми е страшно нередовен,последният ми цикъл е бил от 2ри до5ти април, а хормоните които изброих, че съм правила са много завишени и може би от това ми се гади. Моля ви , дайте някакъв съвет, а и лекарят ми го няма чак до 10ти
Ще напиша и резултатите, предполагам всички сте минали през тях и сигурно сте по наясно дали значат нещо. А и кога се правят кръвните тестове, посочих дати за предполагаема Ову, дали вече може да се прави кръвен тест?
Prolactin - 1456.00 mIU/l М: 86 - 324; Ж: 127 – 637
Estradiol - 2365.00 pmol/l М:28-156;Ж: 1-10г.22-99.1,фол. 46-607 овул. 315-1828, лут. 161-774, мен. до201
Progesterone - 97.13 nmol/l М: 0.7-4.3; Ж: фол. 0.6-4.7, овул. 2.4-9.4, лут. 5.3-86, мен. до 2.
Благодаря Ви и съжалявам още веднъж за дългото писание.