0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Дали съм бременна? - 9 част
« Отговор #300 -: Май 01, 2015, 11:01:25 am »
Здравейте, момичета! От доста време не съм писала, тъй като решихме с моя приятел да спрем с опитите за известно време. Започнах прием на противозачатъчни от м. февруари тази година и бих искала да попитам, има ли възможност при правилна употреба и прием да се е случило оплождане на яйцеклетка. Изчетох някои статии по темата, но сякаш останах с впечатлението, че и да има оплождане, цикъл не би следвало да се получи в паузата до другата опаковка. Възнамерявах да ида на лекар тази седмица, тъй като тъкмо ми приключи кървенето, но се наложи да пътувам за дипломирането, вчера късно се прибрах, а днес е неработен ден. Съмнявам се, че би могло да има нещо, което всъщност може и да не е бременност, но от идването на последния цикъл нещата са странни. Първо - дори с противозачатъчните 10 дни преди да свърша опаковката почваха да ме болят гърдите, този месец това го нямаше. Цикълът беше с много наситен тъмен цвят - почти до черно. След приключването му имахме контакт с половинката и късно вечерта получих едно розово-червеникаво зацапване(27.04), на следващия ден (28.04)- леко кафеникаво и на 30.04 - отново розово - пак вечерта. А тук два -три дни след хранене по обяд получавам едно леко гадене, което отшумява. Последно започнах опаковката на 01.04 и на 24-ти април ми дойде, приключи на 27-ми. Бих се радвала, ако някой се включи по темата, тъй като не знам и дали ако има нещо, ако си взема тест ще очете. Чудя се кръвен дали да пусна, въобще какво да правя, да изчакам ли още малко. Предварително благодаря и се извинявам за дългия пост.
*
« Отговор #301 -: Май 01, 2015, 11:18:10 am »
Здравейте, момичета! От доста време не съм писала, тъй като решихме с моя приятел да спрем с опитите за известно време. Започнах прием на противозачатъчни от м. февруари тази година и бих искала да попитам, има ли възможност при правилна употреба и прием да се е случило оплождане на яйцеклетка. Изчетох някои статии по темата, но сякаш останах с впечатлението, че и да има оплождане, цикъл не би следвало да се получи в паузата до другата опаковка. Възнамерявах да ида на лекар тази седмица, тъй като тъкмо ми приключи кървенето, но се наложи да пътувам за дипломирането, вчера късно се прибрах, а днес е неработен ден. Съмнявам се, че би могло да има нещо, което всъщност може и да не е бременност, но от идването на последния цикъл нещата са странни. Първо - дори с противозачатъчните 10 дни преди да свърша опаковката почваха да ме болят гърдите, този месец това го нямаше. Цикълът беше с много наситен тъмен цвят - почти до черно. След приключването му имахме контакт с половинката и късно вечерта получих едно розово-червеникаво зацапване(27.04), на следващия ден (28.04)- леко кафеникаво и на 30.04 - отново розово - пак вечерта. А тук два -три дни след хранене по обяд получавам едно леко гадене, което отшумява. Последно започнах опаковката на 01.04 и на 24-ти април ми дойде, приключи на 27-ми. Бих се радвала, ако някой се включи по темата, тъй като не знам и дали ако има нещо, ако си взема тест ще очете. Чудя се кръвен дали да пусна, въобще какво да правя, да изчакам ли още малко. Предварително благодаря и се извинявам за дългия пост.
Здравей, при прием на противозачатъчни се стопира овулацуята. Съжелявам, но не мисля че си бременна. Вероятно противозачатъчните и смяната на сезоните влияят върху цикъла ти.
« Отговор #302 -: Май 01, 2015, 11:39:57 am »
Здравей, при прием на противозачатъчни се стопира овулацуята. Съжелявам, но не мисля че си бременна. Вероятно противозачатъчните и смяната на сезоните влияят върху цикъла ти.

kati_vm, и аз така знам, но съм чела и за някои случаи на забременяване въпреки приема на противозачатъчни. Затова и писах тук. Благодаря!
« Отговор #303 -: Май 01, 2015, 14:25:30 pm »
Василева,провери си мила,аз забременях с противозачатъчни :) Явно влязох в този 1% дето остава след 99% сигурност :) Сега сина ми е на 6 годинки :) Късмет
« Отговор #304 -: Май 01, 2015, 14:39:16 pm »
Василева,провери си мила,аз забременях с противозачатъчни :) Явно влязох в този 1% дето остава след 99% сигурност :) Сега сина ми е на 6 годинки :) Късмет
   Дани, а при теб като се е случила бременността, докато си приемала хапчетата имало ли е кървене? И как разбра, че си бременна? Ох, душичка, да ти е живо и здраво детецето. Виж как когато си му е дошло да се появи, нищо не е било в състояние да го спре.  :balk_21: stork-girl
« Отговор #305 -: Май 01, 2015, 15:58:08 pm »
Не само кървене,ами цял цикъл си имах :) Аз съм забременяла края на Януари,началото на Февруари.Февруари си ми дойде МЦ както си му е реда,напълно непроменен :) Теста си направих началото на Март,две седмици след Ц,защото ми се промени режима на хранене и вкуса,а аз съм човек на навика и трудно си променям менюто :) Беше си положителен :) Дори средата на МАрт пак леко прокървих и док,от Шейново,тогава бях в София,каза че точно това се водело за цветна и няма нищо притеснително :)
« Отговор #306 -: Май 02, 2015, 11:44:58 am »
Здравейте и от мен!
На 24г.  съм и се опитваме с мъжа ми от 3години за бебче и чак преди 2месеца (въпреки постоянното ходене по лекари) се установи че нямам ОВу. Така, че за първи месец пия "Клостилбегит", като на 10тия ден от цикъла имах доминантен 17мм фоликул, който иначе липсваше! Сега си правих тест за бременност (буквално преди 30 минути), но за съжаление отрицателен :( направо си изплаках очите.
Зачетох се из форума и реших да ви пиша за съвет, понеже не съм се сблъсквала с проблемна ову и нищо не ми е ясно, ще напиша и датите за да стане по ясно, понеже още съм зелена и нищо не разбирам от това как се изчислява всичко. Съжалявам, ако някой намери въпросите ми за досадни или за идиотски, просто вече 3 години всички ми казват, че всичко ми е ОК и чак сега установиха липса на ОВу ( не били очаквали при младо момиче и при отлично изглеждащи яйчници,без поликистоза и затова не ми е правена фоликулометрия..........). Възможно ли е теста още да не хване бременността?
 На 15ти април бях на преглед и се видя че имам 17мм фоликул и доктора каза да очаквам Овулацията между 17-21 Април, като не е нужно да ходя да гледа дали се е спукал, а на 27ми Април да направя Prolactin, Estradiol, Progesterone. Днес вече сме 2 май, а аз от 2-3дни имам някакви леки болки в яйчниците,гърдите ми са много чувствителни, като си пипна зърното направо ме боли, а и много странно - гади ми се, поради това се обнадеждих и правих тест но уви, отрицателен. Въпроса ми е, възможно ли е да съм бременна, въпреки отрицателния тест? Честно казано не знам кога трябва да ми дойде, цикълът ми е страшно нередовен,последният ми цикъл е бил от 2ри до5ти април, а хормоните които изброих, че съм правила са много завишени и може би от това ми се гади. Моля ви , дайте някакъв съвет, а и лекарят ми го няма чак до 10ти :( Ще напиша и резултатите, предполагам всички сте минали през тях и сигурно сте по наясно дали значат нещо. А и кога се правят кръвните тестове, посочих дати за предполагаема Ову, дали вече може да се прави кръвен тест?
Prolactin - 1456.00 mIU/l      М: 86 - 324; Ж: 127 – 637

Estradiol -  2365.00     pmol/l     М:28-156;Ж: 1-10г.22-99.1,фол. 46-607 овул. 315-1828, лут. 161-774, мен. до201

Progesterone - 97.13 nmol/l    М: 0.7-4.3; Ж: фол. 0.6-4.7, овул. 2.4-9.4, лут. 5.3-86, мен. до 2.

Благодаря Ви и съжалявам още веднъж за дългото писание.
« Последна редакция: Май 02, 2015, 12:04:53 pm от anita_mil »
*

Nianaa

• **
  • 107
  • Sometimes dreams come true!
« Отговор #307 -: Май 02, 2015, 13:18:06 pm »
Здравей Анита !
Първо искам да ти кажа , че 3 години са си доста време и е добре са се ориентирате към клиника по стерилитет , а не към обикновен АГ. Второ... препарати като Клостилбегит се приемат след като е направена снимка за проходимост на тръбите. Това е разбира се лично мое мнение !
Иначе относно въпроса ти за кръвния.. можеш да пуснеш такъв 11-12 дни след О. Принципно надежда за бременност винаги има докато не е дошъл МЦ , но честно казано изследванията ти никак не ми изглеждат ОК. Ако имаш възможност мисля , че е най добре да отидеш да те видят на видеозон и да направиш една консултация със специалист.
Стискам ти палци !
« Отговор #308 -: Май 02, 2015, 13:24:29 pm »
Изследвания всякакви съм правила,хормони всичко ми беше в ред. Имам и снимка на тръби-проходими са. А тези хормони са уж след Ову да се види настъпва ли или не, след приема на Клостилбегит,понеже нямам Ову без стимулация.
« Последна редакция: Май 02, 2015, 13:27:32 pm от anita_mil »
*

Nianaa

• **
  • 107
« Отговор #309 -: Май 02, 2015, 16:18:32 pm »
Изследвания всякакви съм правила,хормони всичко ми беше в ред. Имам и снимка на тръби-проходими са. А тези хормони са уж след Ову да се види настъпва ли или не, след приема на Клостилбегит,понеже нямам Ову без стимулация.
Ясно :)
В такъв случай мисля ,че е най добре да се обърнеш към лекаря , който те следи в момента и да те погледне на УЗ.
*
« Отговор #310 -: Май 02, 2015, 16:26:07 pm »
Здравейте и от мен!
На 24г.  съм и се опитваме с мъжа ми от 3години за бебче и чак преди 2месеца (въпреки постоянното ходене по лекари) се установи че нямам ОВу. Така, че за първи месец пия "Клостилбегит", като на 10тия ден от цикъла имах доминантен 17мм фоликул, който иначе липсваше! Сега си правих тест за бременност (буквално преди 30 минути), но за съжаление отрицателен :( направо си изплаках очите.
Зачетох се из форума и реших да ви пиша за съвет, понеже не съм се сблъсквала с проблемна ову и нищо не ми е ясно, ще напиша и датите за да стане по ясно, понеже още съм зелена и нищо не разбирам от това как се изчислява всичко. Съжалявам, ако някой намери въпросите ми за досадни или за идиотски, просто вече 3 години всички ми казват, че всичко ми е ОК и чак сега установиха липса на ОВу ( не били очаквали при младо момиче и при отлично изглеждащи яйчници,без поликистоза и затова не ми е правена фоликулометрия..........). Възможно ли е теста още да не хване бременността?
 На 15ти април бях на преглед и се видя че имам 17мм фоликул и доктора каза да очаквам Овулацията между 17-21 Април, като не е нужно да ходя да гледа дали се е спукал, а на 27ми Април да направя Prolactin, Estradiol, Progesterone. Днес вече сме 2 май, а аз от 2-3дни имам някакви леки болки в яйчниците,гърдите ми са много чувствителни, като си пипна зърното направо ме боли, а и много странно - гади ми се, поради това се обнадеждих и правих тест но уви, отрицателен. Въпроса ми е, възможно ли е да съм бременна, въпреки отрицателния тест? Честно казано не знам кога трябва да ми дойде, цикълът ми е страшно нередовен,последният ми цикъл е бил от 2ри до5ти април, а хормоните които изброих, че съм правила са много завишени и може би от това ми се гади. Моля ви , дайте някакъв съвет, а и лекарят ми го няма чак до 10ти :( Ще напиша и резултатите, предполагам всички сте минали през тях и сигурно сте по наясно дали значат нещо. А и кога се правят кръвните тестове, посочих дати за предполагаема Ову, дали вече може да се прави кръвен тест?

Estradiol -  2365.00     pmol/l     М:28-156;Ж: 1-10г.22-99.1,фол. 46-607 овул. 315-1828, лут. 161-774, мен. до201

Progesterone - 97.13 nmol/l    М: 0.7-4.3; Ж: фол. 0.6-4.7, овул. 2.4-9.4, лут. 5.3-86, мен. до 2.

Здравей, освен ако е грешка, пролактинът ти е доста висок. Същото се отнася за естрадуола.Ако гледаме само прогестерона, можем да направим извод, че е имало ову. Но другите хормони мен доста ме притесняват. Коментирай ги с АГ- то си, а и с ендокринолог.  Отностно евентуална бременност ако ову е била 17 - ти, тестът трябва да отчете, но ако е била на 21, е рано. Успех!
« Последна редакция: Май 02, 2015, 16:28:14 pm от kati_vm »
« Отговор #311 -: Май 02, 2015, 17:49:18 pm »
Здравейте момичета!
миналият месец правих инсе...неуспешно. Дойде ми следващия цикъл и на 5ти ден отидох на преглед при док. уви...тя видя задържан фоликул...и прескачаме този месец. Ще пия регулон...с надеждата кистата да се изчисти до другия цикъл...Каха ми че е нормално...заради предишната стимулация... Някой минавал ли е през нещо подобно? за колко време се чистят тези кисти...Много ми е притеснено, че пак хормони..пак чакане... Благодаря предварително.
« Отговор #312 -: Май 02, 2015, 20:12:32 pm »
Здравейте и от мен!

Здравей, освен ако е грешка, пролактинът ти е доста висок. Същото се отнася за естрадуола.Ако гледаме само прогестерона, можем да направим извод, че е имало ову. Но другите хормони мен доста ме притесняват. Коментирай ги с АГ- то си, а и с ендокринолог.  Отностно евентуална бременност ако ову е била 17 - ти, тестът трябва да отчете, но ако е била на 21, е рано. Успех!

Да,определено са много завишени, затова и аз се зачудих какво става, но явно ще трябва да изчакам до 11ти и да отида на преглед. Благодаря много за отговорите. Мисля в понеделник да направя кръвен тест пък да видим, въпреки че силно се съмнявам.
*

Anika85

• 195
  • Много се обичаме
« Отговор #313 -: Май 20, 2015, 18:50:23 pm »
Здравейте отново,не съм писала отдавна. Според мен декември бях забременяла,но вс свърши с болезнен дълъг цикъл...,както и да е. От тогава до сега нищо ! Фревруари ходих на аг,каза че имам 4 фоликула но пак нищо нестана. Следв ову с тестове,та този медец нямахме мн възможност за сърчица,но все пак сложихме 2 дена преди пол. Ову тест,и 1 ден след ову тест и на 4 ден след него. Дали е възможно при толкова малко? Нямам никакви симптоми,никакви

*
« Отговор #314 -: Май 21, 2015, 07:46:58 am »
Здравейте отново,не съм писала отдавна. Според мен декември бях забременяла,но вс свърши с болезнен дълъг цикъл...,както и да е. От тогава до сега нищо ! Фревруари ходих на аг,каза че имам 4 фоликула но пак нищо нестана. Следв ову с тестове,та този медец нямахме мн възможност за сърчица,но все пак сложихме 2 дена преди пол. Ову тест,и 1 ден след ову тест и на 4 ден след него. Дали е възможно при толкова малко? Нямам никакви симптоми,никакви
Здравей, Аника. Бебетата се случват и само от един път.
Когато забременях първия път се случи от единственото възможно сърце в месеца. Просто ММ замина в командировка и го нямаше 2 седмици. Така, че стискам палци да сте нацелили момента. Колкото до липсата на симптоми, това също може да бъде симптом. Всяка бременност е различна. Не се вглеждай толкова в тялото си. Изчакай кротко дните на предполагаемата М и ако нямаш "гости" си направи тестче. Стискам ти палци!

Всеки миг е още един шанс...
*

Anika85

• 195
  • Много се обичаме
« Отговор #315 -: Май 21, 2015, 08:12:22 am »
Благодаря Синеочка,дай боже всяка от нас види  :bfp:

*

Anika85

• 195
  • Много се обичаме
« Отговор #316 -: Май 26, 2015, 08:30:38 am »
Здравейте,днес правих тест - e, чакам да ми дойде мц и този месец. Ще си запазя час при др. Минчев( бургас) за другата седмица ,дано ми каже какво се случва и защо не се получава. Все по- често се замислям дали няма и мъжки фактор при нас! Но едва ли ще навия мъжо да си направи спермограма ,а и в Бургас не мисля че има свестни лекари...

« Отговор #317 -: Май 26, 2015, 11:45:22 am »
Здравейте,днес правих тест - e, чакам да ми дойде мц и този месец. Ще си запазя час при др. Минчев( бургас) за другата седмица ,дано ми каже какво се случва и защо не се получава. Все по- често се замислям дали няма и мъжки фактор при нас! Но едва ли ще навия мъжо да си направи спермограма ,а и в Бургас не мисля че има свестни лекари...

А,хубава работа!
Как няма да се навие,толкова кратка и безболезнена процедура едва ли има,а в същия момент дава доста полезна информация!?
Ако опитвате от дълго време е хубаво да се консултирате със специалист репродуктивни проблеми.Също зависи и възрастта,най-вечена жената.
Има момичета от Бургас,ще се включат с препоръка за лекар,предполагам.
Успех и дано успееш да убедиш партньора че задължително трябва да си направи спермограма.

*
« Отговор #318 -: Май 26, 2015, 11:50:29 am »

За Бургас специално съм чела, че лекарите там не са за препоръчване, особено когато става въпрос за спермограма. А мъжа ти би следвало да се навие, не е чак толкова страшно, но ще е най-добре да идете до Варна или Пловдив.

26.09.2019
*

Nianaa

• **
  • 107
« Отговор #319 -: Май 26, 2015, 15:07:58 pm »
Подкрепям ,че в Бургас няма нито свестни лекари ,нито къде да се пусне читава спермограма. Ние правихме в МБАЛ и след това направихме консултация там с лекарите в звеното по ин витро ,но беше пълна пародия... Съжалявам ,че не се ориентирахме към Варна по рано. Не си губи времето в Бургас.