0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Дали съм бременна? - 9 част
« Отговор #240 -: Април 17, 2015, 15:54:40 pm »
Момичета, на втората снимка теста е след "стискането" 1 час, а на третата снимка е от тази сутрин с първото пишкане.
Сигурно са нещо фалшиви тия тестове от затоплянето на времето  :D
« Отговор #241 -: Април 17, 2015, 17:58:24 pm »
ljubov Мила аз ги виждам и на трите  osi_9  Стискам палци всичко да е наред  :bighug:
« Отговор #242 -: Април 19, 2015, 12:06:03 pm »
Възможно ли е да съм бременна ,закъснява ми този месец с няколко дни и през целия месец имах болки и придърпвания в яйчниците и болки в гърдите.Проблема е ,че миналия месец ми дойде за 3 дни доста слабо а последно тогава съм имала сексуални контакти.
« Отговор #243 -: Април 19, 2015, 13:38:55 pm »
Смятам,че е възможно,с колко ти закъснява? А тридневен Ц е нормален,макар и със слабо течение,възможно е да е бил повлиян от време,натоварване и т.н. Казвам го от опит :)
*
« Отговор #244 -: Април 19, 2015, 14:03:53 pm »
Възможно ли е да съм бременна ,закъснява ми този месец с няколко дни и през целия месец имах болки и придърпвания в яйчниците и болки в гърдите.Проблема е ,че миналия месец ми дойде за 3 дни доста слабо а последно тогава съм имала сексуални контакти.

Лилиана, ако си имала полов контакт по време на цикъл миналия месец....ако има бременност, е настъпила по време на О на предния цикъл. Тоест си бременна във втори месец вече. Нарави тест и ще отчете 100% :) Успех :)
« Отговор #245 -: Април 19, 2015, 14:12:00 pm »
Благодаря lilitu но ще изчакам още малко да видя дали ще ми дойде и ще отида направо на лекар.Не съм имала полов контакт по време на цикъла а преди това през месеца.
« Последна редакция: Април 19, 2015, 14:13:34 pm от liliana_78 »
« Отговор #246 -: Април 19, 2015, 14:35:28 pm »
Здравейте, и ние започнахме с опитите този месец, работиме много усилено. Предишния ми цикъл беше на 30.03, не си следя овулацията, по изчисленията на календара трябва да е била на 10.04, сега ми остават 5 дни до цикъла и направих тест който е отрицателен. Имам придърпвания от 1 седмица, и тежест в яйчниците. Вие как мислите има ли шанс да съм бременна, но просто много ранно да съм направила теста?
« Отговор #247 -: Април 19, 2015, 16:23:31 pm »
Здрвейте,
писах и в друга тема..но тъй като е слабо активна ..пиша и тук, тъй като наистина имам нужда от втооро мнение.
На 7 ден след инсе правих кръвен тест. Резултата беше 11,42. Днес, на 10 ден - резултата е паднал на 2,41. Реално...изгубени ли са всички шансове...или да не спирам лекарствата и да повторя след един два дена... Първия висок резултат може да е отчел наличие на Овиетриел в кръвта ми...Днес, на 10 ден...дали пък да не е рано..за реални стойности....Почти съм се отчаяла..но мисля да опитам с нов кръвен тест след един два дни... Моля за мнение и съвет...
*
« Отговор #248 -: Април 19, 2015, 18:22:34 pm »
Здрвейте,
писах и в друга тема..но тъй като е слабо активна ..пиша и тук, тъй като наистина имам нужда от втооро мнение.
На 7 ден след инсе правих кръвен тест. Резултата беше 11,42. Днес, на 10 ден - резултата е паднал на 2,41. Реално...изгубени ли са всички шансове...или да не спирам лекарствата и да повторя след един два дена... Първия висок резултат може да е отчел наличие на Овиетриел в кръвта ми...Днес, на 10 ден...дали пък да не е рано..за реални стойности....Почти съм се отчаяла..но мисля да опитам с нов кръвен тест след един два дни... Моля за мнение и съвет...
Здравей, на 7-ми ден след инсе  е рано да се говори за бременност. Имплантацията на оплодената яйцеклетка настъпва теоретично между 5-8 ден след овулация. Много вероятно е резултатът 11,42 да е свързан с препарата, който сте ползвали за спукване на фоликула. Резултатът ти от днес е твърде нисък за съжаление. Все пак, ако искаш пробвай след два дни с нов кръвен тест.  Имай предвид, че успеваемостта при инсетата е много ниска. Успех все пак!
*
« Отговор #249 -: Април 19, 2015, 20:30:45 pm »
Оф, я стига вече с това напомняне навсякъде колко е ниска успеваемостта на инсеминациите. В крайна сметка, ако двойката има индикации за такава процедура, не виждам какво толкова би попречило на успеха им. Ин витро също не е процедура, гарантираща 100% успеваемост. Има момичета, забременели от 1-ва инсеминация и такива, които не успяват от N-та ин витро. Всичко е толкова индивидуално. А и двойката може да няма толкова сериозни проблеми, че да се прибягва веднага към ин витро. Такива коментари изчетох за инсеминациите, че едва ли не трябва да се настроим за отрицателен резултат, още преди стартирането на процедурата. В крайна сметка, след като все още се прилага този метод, значи има смисъл.
Извинявам се за полемиката.

Здравей, Котана.
Нямате ли предварителна схема с лекаря ти кога да си направиш тест и как да процедираш, според показаните резултати? Казваш, че това ти е била първата насрочена дата за теста? И за друга ли сте говорили? Ако приемаш лекарства, назначени след процедурата, те съветвам да не ги спираш по свое усмотрение. Утре е понеделник - опитай се да се свържеш с лекаря си и обсъдете заедно какво следва след така показаните резултати. Успех, миличка!  :wink:

ljubov, Честити две чертички! Много щастие ти желая  :)
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
« Отговор #250 -: Април 19, 2015, 20:35:34 pm »
Здравейте, и ние започнахме с опитите този месец, работиме много усилено. Предишния ми цикъл беше на 30.03, не си следя овулацията, по изчисленията на календара трябва да е била на 10.04, сега ми остават 5 дни до цикъла и направих тест който е отрицателен. Имам придърпвания от 1 седмица, и тежест в яйчниците. Вие как мислите има ли шанс да съм бременна, но просто много ранно да съм направила теста?
Здравей, много е рано за тест.
*
« Отговор #251 -: Април 19, 2015, 20:43:53 pm »
Оф, я стига вече с това напомняне навсякъде колко е ниска успеваемостта на инсеминациите. В крайна сметка, ако двойката има индикации за такава процедура, не виждам какво толкова би попречило на успеха им. Ин витро също не е процедура, гарантираща 100% успеваемост. Има момичета, забременели от 1-ва инсеминация и такива, които не успяват от N-та ин витро. Всичко е толкова индивидуално. А и двойката може да няма толкова сериозни проблеми, че да се прибягва веднага към ин витро. Такива коментари изчетох за инсеминациите, че едва ли не трябва да се настроим за отрицателен резултат, още преди стартирането на процедурата. В крайна сметка, след като все още се прилага този метод, значи има смисъл.
Извинявам се за полемиката.

Не съм съгласна изобщо! Всеки трябва да е психически подготвен за негативен резултат при инсето, а не да се залъгва и да живее в розов свят. Инсето е елементарна процедура, която няма нищо общо с ин- витро процедурата, а е много по-близка до естествен полов акт! Просто особено при неизяснен стерилитет, ин витро клиниките препоръчват този вариант, защото е по- евтин. Много двойки нямат никакви здравословни проблеми, но бебе така или иначе не се получава по естествен начин за съжаление.
« Последна редакция: Април 19, 2015, 22:01:36 pm от kati_vm »
*
« Отговор #252 -: Април 19, 2015, 20:52:38 pm »
Според мен, така или иначе, ако си решил да правиш процедура - каквато и да е, трябва да подходиш с много надежда и позитивизъм. Мисля че това е нещото, което ни държи всички. Ако имаме доверие на докторите си и сме решили да слушаме съветите им, след като те са преценили - трябва оптимизъм от наша страна. Да не говорим, че при неизяснен стерелитет - всичко е възможно. И естествено забременяване ( моят случай) и бременност след инсе първи опит и какво ли още не. Плюс инсето е най- ефтиният вариант и ако двойката няма пари за самофинансирано инвитро,  трябват опити инсеминация...Много са нещата и смятам, че никой от нас не може да каже кога какво ще се получи( даже докторите). Трябва да сме позитивни и крачка по крачка да вървим :)
*
« Отговор #253 -: Април 19, 2015, 21:22:08 pm »
Според мен, така или иначе, ако си решил да правиш процедура - каквато и да е, трябва да подходиш с много надежда и позитивизъм. Мисля че това е нещото, което ни държи всички. Ако имаме доверие на докторите си и сме решили да слушаме съветите им, след като те са преценили - трябва оптимизъм от наша страна. Да не говорим, че при неизяснен стерелитет - всичко е възможно. И естествено забременяване ( моят случай) и бременност след инсе първи опит и какво ли още не. Плюс инсето е най- ефтиният вариант и ако двойката няма пари за самофинансирано инвитро,  трябват опити инсеминация...Много са нещата и смятам, че никой от нас не може да каже кога какво ще се получи( даже докторите). Трябва да сме позитивни и крачка по крачка да вървим :)
Да, така е, но не трябва да се губи трезвата преценка.
*
« Отговор #254 -: Април 19, 2015, 21:23:58 pm »
Здрвейте,
Ако не е тайна в коя клиника си направила инсето?
« Последна редакция: Април 19, 2015, 21:31:01 pm от kati_vm »
*
« Отговор #255 -: Април 19, 2015, 21:52:16 pm »
Момичета, първо - при неизяснен стерилитет - не лекарите ви, ами Господ не знае какво и дали ще сработи и дали. Та да - логично е да се стартират опити с по-леките и по-евтини варианти (когато няма сериозни показания, че те ще бъдат почти сигурно безрезултатни). Или ако възрастта в двойката дава време/мегдан да се пробва и това преди "тежката артилерия", която СЪЩО не гарантира по-висок, или някакъв успех в такива случаи. По същата логика, по която в двойката с проблем - първо се тества всичко при мъжа, че тогава при жената (по обясними причини) - се постъпва с инсеминациите, когато това се определи като разумно от лекуващия лекар.

Случаи - всякакви има (даже моят собствен е странен), но не считам, че инсеминациите като метод все още се практикуват и препоръчват в определени случаи от лекарите, понеже лекарите видите ли вие - нямат хабер, че това не е най-ефективният и с висока успеваемост метод ;)
Та моля ви - недейте да спорите за подобни неща, подкрепяйте се с каквото можете - всеки случай за себе си, дано всички скоро постигнат успех в тази тема.

Да, не трябва да се "стои в розовата мъгла" и когато нещо доказано и многократно не се получава, а има и друга опция - да не се опита другата. Грешно е да се счита за тези неща обаче, че ако се хвърлим веднага на найййй-сериозния възможен за прилагане метод - то е по-вероятно да ни се получи. Ами не - не е. И това също не бива да се забравя.

Kotana787, не си спирай назначените медикаменти, преди да си консултирала това с лекаря, който се грижи за теб.
« Последна редакция: Април 19, 2015, 21:56:50 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #256 -: Април 19, 2015, 22:27:30 pm »
Смятам,че е възможно,с колко ти закъснява? А тридневен Ц е нормален,макар и със слабо течение,възможно е да е бил повлиян от време,натоварване и т.н. Казвам го от опит :)
Закъснява ми 3 дни за сега незнам и аз какво да си мисля,но този месец имах почти през цялото време болки и придърпвания в яйчниците и гърдите това ме озадачава.
« Отговор #257 -: Април 19, 2015, 23:04:20 pm »
Привет,
ето ги фактите. Инсето го направих в Щерев. На 7 ден след процедурата направих кръвен тест в лаборатория на Лора лаб. Резултата беше над 11...На 10 ден след инсе направих кръвен в лабораторията на Щерев...резултат...2 и малко....Две различни лаборатории...ще направя още един утре...11 ден...в първата лаборатория...независима...и ще видим. каквото покаже...такова. чак тогава ще спа медикаментите..искам втори резултат...може би пък 10 дни да са недостатъчни..не че надеждата умира последна, но на много места чета, че трябва все пак да изчакам 14 дни...а и често резултатите от две различни лаборатории се размнават...
*
« Отговор #258 -: Април 19, 2015, 23:22:45 pm »
В бъдеще, запомни го като "лично правило" - ако ще повтаряш изследване за нещо, или ще пускаш контролно на нещо - прави го винаги в една и съща лаборатория (не случайна разбира се). Случват се различни консумативи, методи, рефернции и така всъщност - освен да имаш 2-3 резултата дето да не знаеш на кой да вярваш - друго не постигаш.

Късмет :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #259 -: Април 20, 2015, 07:24:14 am »
Jbrul, не става въпрос за караници и спор (дано и kati_vm да не ме е разбрала така). В написаното от теб, до голяма степен намирам мислите си, но вчера бях малко по-лаконична, защото нямах времето да го обясня по-подробно.
Късмет на всички с каквато и процедура да се захванали. На lilitu и kati леки оставащи седмици  :)
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”