Здравей, относно поста ти имам следните въпроси:
1. Същата лекарка, която те лекува сега ли ти е поставила диагнозата ПКЯ? Какви са били признаците за тази диагноза?
2. Продължаваш ли лечението за високия пролактин? Следиш ли му стойнистите?
3.Колко време са те проследявали с УЗИ, за да мислиш, че имаш късна ову?
4.Стандартно колко дни е цикъла ти?
Не може да ти дойде и едновременно с това да си в овулация.
Също така едноседмичното закъснение не е чак толкова голямо, че да се притесняваш.
Здравей! Да, същата лекарка ме лекува, която ми постави диагнозата, а нямаше съмнения за това, на ехографа се видя, като същото потвърди и друг гинеколог, който се занимава най вече с репродуктивни проблеми. Лечението на пролактина е преустановено, тъй като вече две години е напълно в нормите и няма нужда от лекарства. Съответно отговора на това дали го следя-да. Проследяването ми е било два месеца с УЗИ, нне е много, но и двата се оказа тогава. А цикълът ми стандартно е 28~29 дена, като откакто правим опити вече не е особено рвдовен.
Аз не си втълпавям, че може да съм бременна, питам възможно ли е да е имало овулация тогава, като разсъждавам над въпроса горе долу по този начин-има цикъл-няма как да има имплантиране на яйцеклетка. Дори и да е имало закъснял фоликул не би трябвало да е годен. Въпросът ми наистина е насочен към това дали е възможно да е имало овулация тогава, далеч съм от мисълта, че съм забременяла тогава, както казах освен това-нямам симптоми. Покрай въпросното прокървяване имаше тъпи болки с придърпване надолу, но не смея да мисля за нищо, точно, защото не ми се струва логично да е станало нещо.
До Krisi08, благодаря ще се прехвърля и аз не бях сигурна за коя тема съм
[/quote]
Здравей, в такъв случай нещата са ми по-ясни, макар че относно ПКЯ принципно диагнозата се потвърждава не само от ехографска находка, а и от съотношението на хормоните LH:FSH = 2:1 и висок Андростендион. В определени случаи, когато се наблюдава завишен Пролактин, това също създава условия за ПКЯ, така че при теб може да е бил такъв случая.
Относно овуто и менструацията, вече си казах мнението. За съжаление не мисля, че този месец си бременна.
Относно кога да си пиеш дуфастона, може би ти е назначен от 16-ти ден, за да ти изтегли овуто, така че да имаш по-голяма лутеална фаза и съответно по-добри възможни за имплантация на евентуално оплодената яйцеклетка. Щом цикълът ти е 28-29 дни, лутеална фаза от 10 дни-11 дни, по-специално от 10 дни, се приема като твърде къса за имплантация и развитие на ембриона в ендометриума. Моят съвет е да си слушаш лекарката и да видите какво ще се случи следващите няколко месеца. И си следи пролактина, защото той създава много неприятни проблеми.
Успех!