0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Дали съм бременна? - 9 част
« Отговор #60 -: Февруари 25, 2015, 15:59:04 pm »
незнам на моята учинайка се случи това преди време казаха и че има киста и и дадоха лекарства за да предизвикат цикал  тъй като 17 години се опитваше  да забременее никой не се усъмни че може това да е бременост казаха категорично киста и и дадоха лекарства за да предизвикат цикъл но цикала не идваше и след два месеца отиде на друг гиниколог и се оказа че е била бременна а това не е било киста а сак и така си роди още едно детенце добре тогава каде е фоликулата която трябва да се спука за да ми дойде цикала след 5 дни
*
« Отговор #61 -: Февруари 25, 2015, 16:13:09 pm »
Здравей, Дари. Киста се образува, когато доминантният фоликул не се спука. Овулация няма и този фоликул расте и расте. Понякога може да се спука сам , понякога трябва лекарска намеса. Принципно, као имаш киста - тоест задържан фоликул от преден месец, през новия месец няма как да имаш овулация, защото кистата подтиска образуването и нарастването на новите фоликули, което става началото на всеки цикъл. Всъщност, фоликулът, който ти търсиш да се спука, за да ти дойде след 5 дни, не се е спукал, а е нарастнал до размери на киста. В този фоликул вече няма годна яйцеклетка. Цикъл може да ти дойде и без да се е спукала кистата, но може и да се забави, точно заради кистата. Твоята лекарка би трябвало да те следи, за да не нарастне прекалено много кистата и да ти назначи лечение. Успех!
« Последна редакция: Февруари 25, 2015, 16:19:08 pm от lilitu »
*
« Отговор #62 -: Февруари 25, 2015, 16:20:00 pm »
Dari2000, според календара ти, днес ти е 27-ми ден от цикъла. По-рано беше споделила, че цикълът ти е 30-дневен и marsi ти беше обяснила, че на база това, очакваната овулация при теб е  между 15-17 ден. Това означава, че този месец овулацията ти би трябвало да е минала (освен, ако не е ановулаторен цикъл). Ако е настъпила овулация, доминантният фоликул вече се е спукал и евентуално се е отделила яйцеклетка. На мястото на спукания фоликул в яйчника, се образува т.нар. жълто тяло, което отделя прогестерон през втората (лутеинова фаза) на цикъла ти. Ако не настъпи бременност, това жълто тяло регресира, лигавицата на матката се излющва и настъпва нов цикъл (кървене).
Ако, обаче, доминантният фоликул не се спука, то тогава не настъпва овулация. Фоликулът може да продължи да расте (или пък не), но си остава в яйчника и се преобразува в киста. Може би, точно това е имал предвид гинекологът ти.
Както и kati ти писа, ако имаш някакви съмнения в АГ-то, повтори прегледа при друг лекар. Моят съвет е да изчакаш още няколко дни, за да видиш дали няма да настъпи цикъл и за твое успокоение, се прегледай в началото на следващия. Така поне ще имаш информация, дали евентуална киста от настоящия ти цикъл, се е задържала или не и ще обсъдиш с лекаря си как ще процедирате.
Успех!

ПП: lilitu писали сме заедно :)
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
« Отговор #63 -: Февруари 25, 2015, 16:21:02 pm »
Здравей, Дари. Киста се образува, когато доминантният фоликул не се спука. Овулация няма и този фоликул расте и расте. Понякога може да се спука сам , понякога трябва лекарска намеса. Принципно, као имаш киста - тоест задържан фоликул от преден месец, този месец няма как да имаш овулация, защото кистата подтиска образуването и нарастването на новите фоликули, което става началото на всеки цикъл. Всъщност, фоликулът, който ти търсиш да се спука, за да ти дойде след 5 дни, не се е спукал, а е нарастнал до размери на киста. В този фоликул вече няма годна яйцеклетка. Цикъл може да ти дойде и без да се е спукала кистата, но може и да се забави, точно заради кистата. Твоята лекарка би трябвало да те следи, за да не нарастне прекалено много кистата и да ти назначи лечение. Успех!
:good_post:
И в допълнение на поста на Лилиту, прилагам няколко статии. Дари, хубаво е да ги прочетеш.
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=665&Itemid=71
http://koog-vma.com/statii-18.htm

Много се извинявам, но киста на яйчника не може да се сбърка с бременност при ехографски преглед.
*
« Отговор #64 -: Февруари 25, 2015, 16:35:13 pm »

Много се извинявам, но киста на яйчника не може да се сбърка с бременност при ехографски преглед.

Съгласна! Тъй като жената е ходили чак два месеца по-късно за нова консултация, когато са констатирали и  бременността, е много вероятно след първия преглед - кистата да се е спукала, след което в следващ цикъл дамата да е забременяла.
« Отговор #65 -: Февруари 25, 2015, 17:19:00 pm »
Здравйте! Днес си направих регистрация в сайта и календара. Ние искаме да сим имаме дете, но не правя нищо по специално по въпроса, разчитаме на приказката Господ си знае работата и така вече две години  :)
Аз съм на 34 и цикълът ми е винаги много редовен между 25 и 28 дни. Вчера за пръв път ми се случи розово-кафяво зацапване, много оскъдно и по моите наблюдения продължи около 6 часа, но не съм много сигурна защото си легнах да спя. Въпреки, че това се получи на десетия ден от цикъла (първи ден на последна менструация 14 фев), си направих тест за бременност, но пропуснах, че трябва да е с първа урина, тъй като е много рано. Тестът е отрицателен, но утре сутрин ще пробвам пак за по-сигурно. Също така си направих ову тест. Намерих един дигитален, много лесен за употреба, беше положителен. Обадих се на лекар, но най-ранния час е за 10 март, което ще е точно преди следващата менструация.
Не знам дали има някаква вероятност да съм забременяла точно след края на М, по-скоро си мисля, че е от ову според каквото четох. За съжаления мъжа ми го няма и ще се видим чак в петък, което ще е късно за опити през този месец май, но пак ще пробваме без да се отказваме  :P
*
« Отговор #66 -: Февруари 25, 2015, 17:32:35 pm »
Здравйте! Днес си направих регистрация в сайта и календара. Ние искаме да сим имаме дете, но не правя нищо по специално по въпроса, разчитаме на приказката Господ си знае работата и така вече две години  :)
Аз съм на 34 и цикълът ми е винаги много редовен между 25 и 28 дни. Вчера за пръв път ми се случи розово-кафяво зацапване, много оскъдно и по моите наблюдения продължи около 6 часа, но не съм много сигурна защото си легнах да спя. Въпреки, че това се получи на десетия ден от цикъла (първи ден на последна менструация 14 фев), си направих тест за бременност, но пропуснах, че трябва да е с първа урина, тъй като е много рано. Тестът е отрицателен, но утре сутрин ще пробвам пак за по-сигурно. Също така си направих ову тест. Намерих един дигитален, много лесен за употреба, беше положителен. Обадих се на лекар, но най-ранния час е за 10 март, което ще е точно преди следващата менструация.
Не знам дали има някаква вероятност да съм забременяла точно след края на М, по-скоро си мисля, че е от ову според каквото четох. За съжаления мъжа ми го няма и ще се видим чак в петък, което ще е късно за опити през този месец май, но пак ще пробваме без да се отказваме  :P
Здравей,
преди всичко искам да подчертая, че в никакъв случай не бих искала да те обидя, но при условие, че 2 години правите опити за бебче и не зачеваш по естествен начин, мисля че е време да се обърнете с партньора ти към репродуктивен специалист. Все пак живеем в 21 век и да се разчита на това "каквото господ каже" ми се струва нелепо. Разбира се, тук момичетата ще ти помогнат с каквото могат, но преди всичко е важно да се установи имате ли някакъв здравословен проблем с партньора ти, или не. Примерно, ако са ти запушени тръбите, колкото и редовен да ти е цикъла и да имаш овулация, по естествен път никога няма да можеш да забременееш. Това е само един пример, има още ред неща, които за момента може да са причина за стерилитет. Успех!
« Отговор #67 -: Февруари 25, 2015, 17:46:30 pm »
При последното ми посещение при гинеколог всичко беше наред, дори тя отчете, че бях в овулация. Не са ми правени снимки, но тя не отчита нищо нередовно. На 10ти ще питам за снимка. Мъжът ми със сигурност няма проблем или поне така мислим, защото той има две деца от предишния си брак. Аз си мислех, че може би проблема е теглото ми, защото съм малко слаба, но от 6 месеца започнах по-активно спортуване и редовно хранене и вече качих 4 кг. Досега никой лекар не е изказвал съмнения за стерилитет. Всякакви изследвания вкл. и щитовидна жлеза са ми перфектни, в завидно добро здраве съм, но ще питам за проверка на тръбите  :)
Благодаря за съвета!
*
« Отговор #68 -: Февруари 25, 2015, 18:01:04 pm »
При последното ми посещение при гинеколог всичко беше наред, дори тя отчете, че бях в овулация. Не са ми правени снимки, но тя не отчита нищо нередовно. На 10ти ще питам за снимка. Мъжът ми със сигурност няма проблем или поне така мислим, защото той има две деца от предишния си брак. Аз си мислех, че може би проблема е теглото ми, защото съм малко слаба, но от 6 месеца започнах по-активно спортуване и редовно хранене и вече качих 4 кг. Досега никой лекар не е изказвал съмнения за стерилитет. Всякакви изследвания вкл. и щитовидна жлеза са ми перфектни, в завидно добро здраве съм, но ще питам за проверка на тръбите  :)
Благодаря за съвета!
Здравей, не искам да оставаш с впечатление, че трябва да има проблем. Просто възрастта ти - 34г., плюс 2 години опити без бременност, била тя успешна, или не, съответстват на предприемане на крачка към следните базови изследвания: за теб цветна снимка, за партньора спермограма, в последствие може да се прецени и изследване за хламидия при двамата партньори. Не мисля, че е коректно от страна на АГ-то ти да ти разправя, че всичко е наред. Не знам в БГ ли живееш, или в чужбина, но при всички случаи изискай да ти бъде направена цветна снимка и посети квалифициран репродуктивен специалист, а не кварталното АГ. Малко е неприятна процедурата, но до колкото чувам през последните 2 години на много места поставят и местна упойка, така че не би трябвало да е чак такъв проблем.
« Отговор #69 -: Февруари 25, 2015, 18:09:53 pm »
Не живея в България. Ходех при една гинеколожка, която не ми вдъхва много доверие заради културни различия.
Сега намерих една българка, за която от различни хора от различни националности чувам добри отзиви. Надявам се да помогне.
Иначе като казвам опити имам пред вид не се пазим изобщо, но не сме били целенасочени да се следи ову, слуз или БТ, просто не сме се пазили, но много пъти включително и лекари са ми казвали, че трябва да кача кг и вече успях малко.
Наистина се надявам новата лекарка да помогне с някакви добавки и изследвания.
Благодаря
*
« Отговор #70 -: Февруари 25, 2015, 19:21:36 pm »
Megys, Кати не случайно в два свои поста спомена репродуктивен специалист. Това е различно от гинеколог, а така както описваш нещата тази лекарка е именно гинеколог. Може би хора, които са ходили при нея за бяло течение или някакъв такъв гинекологичен проблем са доволни. Но на теб на 34 години и с 2 години опити ти трябва специалист.
Кажи в коя държава живееш, може и да има някое момиче във форума, което да даде съвет как са нещата там.

26.09.2019
« Отговор #71 -: Февруари 25, 2015, 19:57:16 pm »
Обединени арабски емирства
*
« Отговор #72 -: Февруари 25, 2015, 20:01:28 pm »
Маги, а нямаш ли възможност да отидеш в репродуктивна клиника там, или да се върнеш в БГ за изследване? Ако партньорът ти е арабин, малко трудно сигурно ще го накараш да направи спермограма, или може би ще е невъзможно. Но щом има 2 деца, да приемем, че няма проблеми, макар че не е гаранция.
« Отговор #73 -: Февруари 25, 2015, 20:36:51 pm »
Ами, аз след като попрочетох какво пишете във форума, а и от съветите, които ми дадохте се замислих, че май ще е по-добре да се прибера за изследвания, но така или иначе си записах час при българката гинеколожка, ще и обясня всичко пък да видим и тя какво ще ме посъветва. Относно мъжа ми, той може и да отиде на спермограма, ама знам, че той не се тревожи много по въпроса, неговата гледна точка е ако стане, той така или иначе си има деца от предния брак, та не знам дали ще иска да отиде. Преди и аз си мислех, че то си е Божа работа, ама в последните 6-7 месеца започнах да се тревожа, защото не е нормално без предпазни средства при редовен, да не казвам чест .... да не се случва нищо и то толкова дълго време. Сериозно си промених начина на живот много балансирано и здравословно хранене, повече спорт и т.н. Наблюдавам положителен ефект в много отношения, външен вид и емоционална стабилност, но все още нищо по въпроса за забременяване.
Единственото нещо, което никога до сега не ми се беше случвало е зацапването от вчера, но както изглежда е от овулация. Лекарката ми каза по телефона да не се тревожа и да отида, когато има свободни часове. Но каквото и да е, вече реших, че и България ще отида на лекар.
Благодаря ви!
*
« Отговор #74 -: Февруари 25, 2015, 20:56:48 pm »
Успех, Маги!
« Отговор #75 -: Февруари 27, 2015, 10:11:55 am »
Здравейте момичета. Започва се голямото чакане при мен. Оглеждам се за симптоми, може би болка в гърдите. Тази сутрин като като закусвах и усетих странен вкус , като на парфюм, което може и да е от качеството на закуската. Стискайте палци момичета, много се надявам да съм бременна. Моят М обеща още един месец проби и ще запишем час в някоя клиника :)
« Отговор #76 -: Февруари 27, 2015, 10:18:34 am »
Стискам палци HrisAni .
Дано всичко продължава в този дух. :goodluck:
*
« Отговор #77 -: Февруари 27, 2015, 11:57:47 am »
Здравейте момичета. Започва се голямото чакане при мен. Оглеждам се за симптоми, може би болка в гърдите. Тази сутрин като като закусвах и усетих странен вкус , като на парфюм, което може и да е от качеството на закуската. Стискайте палци момичета, много се надявам да съм бременна. Моят М обеща още един месец проби и ще запишем час в някоя клиника :)
Здравей, след 5 дни пробвай с Престо, ако си нетърпелива. Много добре ти изглежда графиката. Стискам палци!
« Отговор #78 -: Февруари 27, 2015, 12:30:00 pm »
точно престо последният месец ми даде два теста с втора бледа черта, а бременност нямаше След празниците мисля направо на кръвен :)
*
« Отговор #79 -: Февруари 27, 2015, 12:42:07 pm »
точно престо последният месец ми даде два теста с втора бледа черта, а бременност нямаше След празниците мисля направо на кръвен :)
Да, кръвният ще е най-добре. Там няма лъжа, няма измама.  :D