0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Дали съм бременна? - 9 част
« Отговор #740 -: Февруари 03, 2016, 13:37:52 pm »
Ами да, и аз така го пресметнах, дано да е станало този месец! :)
А кръвен тест може да бъде направен най-рано 10-11 дни след предполагаемия ден за зачеване, с уговорката, ако резултатът е много нисък или отрицателен (защото никой не може да предвиди точно кога ще се случила имплантацията), да не се бърза с изводите, а да се направи тест отново сред два-три дни.
chris08, тук в сайта на Зачатие също има Овулационен календар, който изчислява фертилните дни за конкретния цикъл, може да се въведат и данни за базалната температура и други бележки. Линк към календара може да бъде поставен в подписа на твоя профил и евентуално при нужда да коментираме дните за овулация, и т.н.
Но от сърце желая това да е успешният ти цикъл и да не се наложи да следиш овулация  :)
« Последна редакция: Февруари 03, 2016, 13:40:28 pm от marsi »

« Отговор #741 -: Февруари 03, 2016, 14:21:16 pm »
Благодаря! Ще стане ясно скоро! Ще пиша :)))))

« Отговор #742 -: Февруари 03, 2016, 15:12:52 pm »
Здравейте,тъй като току що се регистрирах в сайта не успях да прочета всички публикации,искам да задам въпроса си.И така-от 1 седмица с приятеля ми работим за бебе(знам,че е пано да си мисля,че съм бременна),но имам леко кафеникаво течение,приличащо малко на желе и се чувствам отпаднала,с главозамайване и без апетит.Първия ни опит беше 1ден след М.кога най-рано мога да си направя тест?Благодаря предварително  :wink:
*
« Отговор #743 -: Февруари 03, 2016, 15:41:11 pm »
Цветенце, кога ти беше последната менструация? На кой ден започна?

*
« Отговор #744 -: Февруари 03, 2016, 16:14:24 pm »
cvetenceto29, здравей, наистина е рано да се говори за бременност, извънменструално кървене (зацапване) може да се появи вследствие различни причини, при някои жени се появява в дните около овулация, но може да се дължи на възпалителен или хормонален проблем. Не казвам, че имаш тези проблеми, а че такова зацапване не може да е категоричен признак за бременност, макар че при някои жени се получава примерно при имплантацията.
Всякакви симптоми като напрежение, сънливост, промяна в апетита, зацапване, и т.н., не са сигурен признак за бременност.
Най-ранният и сигурен тест е кръвният тест за бременност- около 10-11 дни след предполагаемия ден за зачеване. Или уринен тест, най-добре при закъснение, т.е. да се изчакат 14-15 дни след овулация. Използваш ли някой от методите за определяне на фертилните дни (календар, тестове за овулация, измерване на базална температура ....)? На коя дата беше началото на този месечен цикъл и каква е обикновено продължителността на цикъла ти (не дните за менструация, а месечният цикъл)?

« Отговор #745 -: Февруари 03, 2016, 18:26:08 pm »
Средната продължителност на мес.ми цикъл е 27-28 дни.последната ми менструация започна на 25.01 и приключи на 30.01 иначе на телефона си имам приложение с което следя дните на менструацията си и овулацията .и аз мисля че ми е рано да мисля за бременност,но силно се надявам да съм. :wink: зл благодаря за отговорите
« Последна редакция: Февруари 03, 2016, 18:31:35 pm от cvetenceto29 »
*
« Отговор #746 -: Февруари 03, 2016, 19:25:08 pm »
cvetenceto29, ако началото на последния ти месечен цикъл е 25.01, то овулацията още не е настъпила, очакваните фертилни дни са около 6,7,8 февруари, това би трябвало да са дните за активни опити този месец. 

« Отговор #747 -: Февруари 03, 2016, 20:05:41 pm »
Така излиза и на приложението ми,но също ми изписва че плодородието е настъпило на 03.02(каквото и да означава).благодаря ви,ще се надявам да се е загнездило нещо там,защото четох,че доста жени са забременели именно  1-2 дни след М, именно за това започнахме опитите веднага след цикъла,не се надявам да зачена от 1ви опит,но ще се радвам.Ще следя публикациите ви с интерес и ще се радвам да се похваля ако има :bfp1:
*
« Отговор #748 -: Февруари 03, 2016, 23:04:56 pm »
cvetenceto29, може и да има жени, които са забременели веднага след менструация, но това са по-скоро изключения. Моята препоръка е да не пропускате посочените за този месец фертилни дни (6,7,8 февруари). :)
Дните, в които е най-вероятно доминантният фоликул да се спука и да отдели зрялата яйцеклетка и тя да бъде оплоден евентуално, са приблизително по средата на цикъла, около 14-15 ден от МЦ за 28-дневен цикъл (при друга продължителност на цикъла, съответно и дните за овулация се изместват).
От първи ден на цикъла до дните за овулация може да се проследи нарастването на фоликулите, в началото са няколко, от които впоследствие се оформя един по-голям фоликул (т.н. доминантен), който вследствие хормоналната динамика ще се спука, за да освободи вече зрялата яйцеклетка.
Тоест има етапност в развитието на фоликулите и узряването на яйцеклетката, и всичко това е следствие на хормоналната динамика, подчинава се на сложна взаимовръзка между хормоните. 
За по-точно определяне на овулацията може да се включат и тестове за О., които отчитат динамиката на един от хормоните (лутеинизиращ хормон LH), целта е да се определи денят, в който този хормон достига максималните си нива, а около 24 часа след този пик на LH се очаква да настъпи овулацията (понякога до 48ч. след пика на LH, индивидуално е).

Има етапност в развитието на фоликулите и узряването на яйцеклетката, за което са нужни определени дни за развитие, и логично към 13,14,15 ден от началото на цикъла (за 27-28 дневен цикъл) се очаква да се освободи узрялата яйцеклетка.
На тази цикличност се подчинява и развитието на маточната лигавица. По време на менструацията тя се излющва, след което отново започва да нараства (отново в резултат на хормоналната динамика), за да достигне определена дебелина по време на фертилните дни и във втората половина от цикъла, когато евентуално трябва да се случи имплантирането. Логично е да се запитаме каква лигавица има в първите дни след спиране на менструацията и годна ли е тя за имплантация?
Както вече писах има редки случаи, в които може да има зряла яйцеклетка веднага след свършването на менструацията, че дори да се случи забременяване въпреки тънката лигавица ..... но такива случаи са по-скоро изключения.

Желая ти успех, дано още този месец сбъднеш мечтата си! :)   
« Последна редакция: Февруари 03, 2016, 23:33:57 pm от marsi »

« Отговор #749 -: Февруари 04, 2016, 13:32:09 pm »
Привет от мен, отново! Днес ми дойде..отново със зацапване и леко засилване. С две думи, чисто си ми дойде, но цикълът ми не е както обикновено. Възможно ли е ембриона да не се е закрепил добре и да го изхвърля. Съжалявам, ако ви занимавам с глупости. Няма да губим надежда с мъжа ми.Все пак това е трети неуспешен месец.
Marsi, сега започвам да разучавам овулационния календар. Доста сложен ми се вижда :( Купих си и тест за овулация. Може би ще трябва още няколко да взема за няколко дни и започваме "работа" с мъжлето :)))

*
« Отговор #750 -: Февруари 04, 2016, 14:46:35 pm »
Крис, принципно е възможно, нарича се биохимична бременност (когато има имплантиране, положителен (кръвен) тест и после нещо се обърка и дойде цикъл). Причините могат да са различни, не мисли за това сега., освен ако нямаш положителен тест.
Овулационният календар е много лесен за ползване, като го разгледаш добре и ще ти се изясни. Въведи коректно данните си.
« Отговор #751 -: Февруари 04, 2016, 15:46:58 pm »
Благодаря! Поразгледах го и наистина не е толкова трудно. Пожелавам хубав следобед на всички :)

*
« Отговор #752 -: Февруари 05, 2016, 07:52:04 am »
Здравейте. Искам да попитам колко време след закъснението на М мога да си направя тест и да е колкото се може по-точен.
От време на време с приятеля ми правим опити за бебе, но до сега нищо. М ми е редовна, но сега ми закъснява с 8 дена, но приятелят ми
казва че е рано за тест. Аз си направих и излезе отрицателен. До сега не съм си мерила БТ, но от любопитство вчера и днес я измерих вагинално.
Вчера беше 36,8, а днес е 37.00. Предимно мога да ям по 1-2 пъти на ден, сега огладнявам през 6 часа и се събуждам адски гладна,
ставам нощно време до wc, имам едно странни леки болки в яйчниците, гърдите са ми чувствителни и сутрин зърната са големи. До сега не били чувствителни дори преди М. ПМС ми е само болки в яйчниците.
Но вчерашния тест ми излезе отрицателен, а за кръвен нещо не ми се занимава сега с него или ако реша да си направи то ще е другата седмица.
« Последна редакция: Февруари 05, 2016, 07:59:45 am от sis88 »
*
« Отговор #753 -: Февруари 05, 2016, 10:30:04 am »
Здравейте. Искам да попитам колко време след закъснението на М мога да си направя тест и да е колкото се може по-точен.
От време на време с приятеля ми правим опити за бебе, но до сега нищо. М ми е редовна, но сега ми закъснява с 8 дена, но приятелят ми
казва че е рано за тест. Аз си направих и излезе отрицателен. До сега не съм си мерила БТ, но от любопитство вчера и днес я измерих вагинално.
Вчера беше 36,8, а днес е 37.00. Предимно мога да ям по 1-2 пъти на ден, сега огладнявам през 6 часа и се събуждам адски гладна,
ставам нощно време до wc, имам едно странни леки болки в яйчниците, гърдите са ми чувствителни и сутрин зърната са големи. До сега не били чувствителни дори преди М. ПМС ми е само болки в яйчниците.
Но вчерашния тест ми излезе отрицателен, а за кръвен нещо не ми се занимава сега с него или ако реша да си направи то ще е другата седмица.
Здравей, още на първи ден след закъснението може да се направи тест, който би трябвало да отчете. Направи пак тест с първа сутрешна урина, ако е отрицателен си запази час за гинеколог, за да те погледне. Може да имаш задържан фоликул.
*
« Отговор #754 -: Февруари 05, 2016, 10:54:13 am »
Със сутрешни ги правя, но днес мисля да направя пак въпреки че няма да е сутрешна и през следващите дни още един със сутрешна. И ако са отрицателни в понеделник да си запиша час за през седмицата. Преди малко и прочетох тук за задържан фоликул и малко се притесних и няма да чакам повече.
*
« Отговор #755 -: Февруари 05, 2016, 12:03:40 pm »
Със сутрешни ги правя, но днес мисля да направя пак въпреки че няма да е сутрешна и през следващите дни още един със сутрешна. И ако са отрицателни в понеделник да си запиша час за през седмицата. Преди малко и прочетох тук за задържан фоликул и малко се притесних и няма да чакам повече.
Понякога се случва жените да задържат фоликули, не се притеснявай, не е голям проблем. Все пак, дано да си бременна!
*
« Отговор #756 -: Февруари 05, 2016, 13:32:15 pm »
Много се притесних за тези фоликули и сега се връщам от гинеколога. Не ми се чакаше до другата седмица за направление и си платих.
Матката е увеличена. Каза че това е предпоставка за ранна бременност. Разбрахме се след две седмици да си направя тест и ми предписа витамини. Не се справям добре с пиенето на хапчета. Дано всичко да е наред, въпреки че формата на тези ми изглежда добре.
*
« Отговор #757 -: Февруари 05, 2016, 14:33:58 pm »
Много се притесних за тези фоликули и сега се връщам от гинеколога. Не ми се чакаше до другата седмица за направление и си платих.

Матката е увеличена. Каза че това е предпоставка за ранна бременност. Разбрахме се след две седмици да си направя тест и ми предписа витамини. Не се справям добре с пиенето на хапчета. Дано всичко да е наред, въпреки че формата на тези ми изглежда добре.

Дано да е бременност. Ако имаш възможност пусни кръвен тест. Малко ми е странно, че при редовен цикъл уринните нищо не отчитат 8 дни от датата на МЦ, но може да си е
имала късна ову. С какъв ехограф те гледаха?
*
« Отговор #758 -: Февруари 05, 2016, 15:12:45 pm »
И на мен ми е странно. Ову беше на 14.01, но нашата работа стана ден-два след тази дата. Гледа ме чрез ехограф (трансабдоминална). Мисля да не бързам с кръвния тест, пък и щом лекаря не е изисквал от мен да си направя. Поне не е нещо сериозно. Мисля че не е проблем да изчакам още две седмици. Въпреки че ми се иска да знам със сигурност и да го кажа на близки роднини и приятели. Приятелят ми ми забрани да казвам за това на когото и да било, поне за сега. :)
*
« Отговор #759 -: Февруари 05, 2016, 17:02:16 pm »
И на мен ми е странно. Ову беше на 14.01, но нашата работа стана ден-два след тази дата. Гледа ме чрез ехограф (трансабдоминална). Мисля да не бързам с кръвния тест, пък и щом лекаря не е изисквал от мен да си направя. Поне не е нещо сериозно. Мисля че не е проблем да изчакам още две седмици. Въпреки че ми се иска да знам със сигурност и да го кажа на близки роднини и приятели. Приятелят ми ми забрани да казвам за това на когото и да било, поне за сега. :)
Аз бих отишла на вагинален ехограф. Не искам да те плаша, но според мен да чакаш още две седмици е много време.