Здравейте бъдещи и настоящи мами! Не знам дали съм в правилната тема и въобще как точно да си формулирам въпроса, но ще се опитам да бъда ясна, моля да не ми се карате, за първи път ми е
Декември 2014 с приятелят ми решихме да започнем да правим опити за бебе. Реално първите ни опити са от януари, тъй като декември беше пренаситен с доста неприятни събития. До момента няма нищо. Знам, че времето е доста кратко и обратно на очакванията по скоро се успокоих, отколкото напрегнах, защото е началото бях като бомба със закъснител.
Януари бях на прегледи, за да се следи фоликула. Имам ПКЯ, две години бях на противозачатъчни Гестодет, които спрях Септември. Та на ехографа се виждаше фоликул, който се развиваше добре, но и на 21мм не се беше спукал и ми назначиха инжекции за стимулирането му, освен това се оказа, че овулацията ми е по-късна, около 18~19 ден, при нормален,редовен 28 дневен цикъл. Като гинеколожката ми назначи хормони в случай, че не забременя, за да имаме все пак сведения за състоянието ми. Е, не забременях, хормоните ми са в норма, малко висок тестостерон, но под горната граница.
Когато февруари отидох да видим фоликулчо се оказа, че такъв няма, стана ми особено неприятно, но пък това беше моментът в, който се кротнах и аз не знам защо, може би го очаквах, тъй като преди няколко години се лекувах от аденом на хипофизата, който предизвикваше високо ниво на пролактина. Назначи ми още два хормона и се оказа, че андростендиона е леко завишен над горна граница. Съветът й е да пия фолиева киселина, дуфастон след 16 ден на цикъла (който аз смятам да пия по-късно, тъй като овулацията ми е по-късна), да продължаваме с опитите и, ако след 3 месеца няма резултати ще следват други изследвания и вероятно друг специалист.
Всичко добре, обаче на мен този път ми закъсня много, вече се бях филмирала много жестоко, че се започват много сериозни проблеми, но все пак ми дойде след едноседмично закъснение и то в момент в, който се бяхме отдали на бебеправене.
Всичко беше нормално, да кажем, беше леко кафеникаво и по продължително без болки. Свърши ми в попонеделник и всъщност тук идва питанката ми. Тъй като смятам, че организма ми в момента е в тотален дисстрес възможно ли е, когато ми дойде да съм била в овулация. Въпроса ми е продиктуван от факта, че имах леко розово-кафяво зацапване около 8~9 дена след това. Струва ми се прекалено невероятно да съм забременяла, нямам някакви симптоми. Замаяно ми е от време на време и със силно главоболие, но и двете ги отдавам на недоспиване. Ако някой е разбрал въпроса мо ще се радвам да ми даде отговор.