mary cherry, ако в момента си на хормонозаместителна терапия, не би трябвало да разчиташ на домашните методи за проследяване на овулация.
Базалната температура, съответно графиката, отразяват коректно хормоналната динамика и дните за овулация при спонтанен цикъл.
Ако приемаш хормони, редно е стриктно да следваш насоката на лекаря, който е назначил терапията (с оглед конкретния случай евентуално УЗ проследяване).
Аз също съм приемала Фемостон в няколко поредни месеца точно заради лигавицата, като подготовка за замразен трансфер. Да, при УЗ прегледите за проследяване на лигавицата, се виждаха някакви фоликули, но никой през тези месеци (нито лекари, нито аз) не е хранил илюзии, че ще има качествена яйцеклетка при положение, че съм на хормонозаместителна терапия.
Съжалявам че се е наложило три пъти да ти правят кюретаж! При мен също проблемът с тънката лигавицата и оскъден цикъл, се появи след хистероскопия и почистване на атипична лигавица.
Според мен най-добре е да направиш консултация с репродуктивен специалист, за да се потърси решение за вашия случай.