Толкова пъти съм чела как други момичета не успяват да качат графиките си и какво се прави и пак не се справих
Меря с дигитален термометър, орално, сутрин в 6. Предния месец ползвах тестове и имаше положителен на 14 ден.
Исках да попитам за мнение, тъй като имам регистрация и в babyplan. ru и там ми засича овулацията на 16-ти ден. А според мен също трябва да е била на 14-ти.
Иначе цикълът ми варира между 27 и 31 дни. Средно 29 дни.
Благодаря ти за бързия отговор!
babyplan.ru , както и останалите калкулатори, изчисляват О. на база продължителността на цикъла, като се вземе предвид, че лутеалната фаза е около 14 дни, т.е. при цикъл 30 дни (явно калкулаторът е взел усреднена продължителност на цикъла ти 30 дни), калкулаторът ще изчисли, че фертилните дни са 15, 16, 17 ден от МЦ, вероятен ден за овулация 16-ти.
Има други калкулатори, при които може освен продължителност на цикъла, да се въведе и продължителност на ЛФ, при тях изчислението е малко по-прецизно, но като цяло пресмятането с калкулатор е по-скоро насочващо.
Чрез тестове за О. много по-точно може да се определят очакваните дни за овулация, а чрез измерване на БТ да се провери дали действително О. е настъпила (макар да има и случаи, в които графиката изглежда добре, въпреки че не е имало овулация).
Този месец, съдейки по БТ, вероятно О. е била около 14-15 ден от МЦ. Имай предвид, че оралното измерване е най-неточно, по-достоверно е ректално или вагинално, а дигиталният термометър е добре да се държи по-дълго (около 3-4 мин. след сигнала).
Дано това да е успешният ти цикъл и тези допълнителна информация се окаже излишна