Аз промених много неща след положителния тест, не за един ден но полека лека. Първо смених бельото, след прекаран цистит ми казаха да махна прашките, защото разнасяли бактерии. Сега само памучни бабешки гащи, които пера на 60 градуса и след това гладя за да изтрепя всякви гадове. Алкохол съм спряла на 100 %, но и преди не пиех кой знае колко. Кафето спрях 2 месеца преди да забременея, защото пиех бромокриптин о ми се гадеше. Всеки ми казва, че чашка на ден не вреди, но след като мога не съм пийнала и глътка. Пия чай или мляко с какао, много вода ( над 3 литра на ден, преди също пиех по много но сега съм като жаба) , айрян и фрешове. Започнах да ям плодове, преди почти не хапвах сега по 1-2 плода на ден задължително.
За позата за сън четох, че накъдето ти е удобно. Лягам по гръб, ама като омалея и се завъртам. Като полежа на ляво започва да ме боли ниско долу и се завъртам. Така че тялото ще ти каже как ти е удобно. В полулегнало положение много време изкарвам, но Ми е удобно. моят корем е много голям за 21 г.с. килограми качвам само на корем явно и много ме опъва като се обръщам и много внимавам, че много боли. Като легна настрани си слагам част от завивката под корема и ми е мн удобно.
Започнах да слагам мед в чая, въпреки че не бях близвала мед цял жквот, но щом е за бебо.
Сега имам режим всяка сутрин ставам в 8-8:30 часа, защото пия хапчета. Изпивам една голяма чаша топло прясно мляко без захар, след час една чаша кисело мляко с овесени трици. ТовА ми е храната до 15-16 часа. Тогава хапвам малко( или не толкова малко) и към 18:30 часа вечерям стабилно. Ако огладнея- ям. Опитвам се да се движа бавно и внимателно, но не всеки път ми се получа, аз съм нервна натура. Казаха при ставане от леглото да се набирам на ръце, а не на коремните мускули, но някой път по инерция забравям. Навеждането да става с клек, а не с кръста, но и там имам пропуски. Другото, което промених е секса. От положителния тест несме правили изобщо. От ЖК ми забраниха, исках да питам в Пловдив където си ходя на частно, но ми е неудобно да не кажат тая с толкова злр забременя пък сега не може да изчака за доброто на детето, пък и вече забравих това какво беше. Вече и да позволят нас ни е страх, така че си чакаме.
Най-големия ми страх е кръвта, не съм прокървявала, но все още на всяко ходене до тоалетната треперя.
И един Бърз въпрос за Златка Димитрова- какво е станало при нея?