blue_sky, не се нервирай
Аз от опит смятам, че педиатрите са дори по-малкия проблем в това отношение. Моята свекърва с тази вода същи и се каза 100 пъти и накрая просто шишето и се скри от полезрението, а тя дори ми каза като не искал вода да му слагам захар в нея, че да я пие
Ама ние си слушаме нас си
mih, радвам се че съм била права и не само аз така смятам
За обличането пак ще ти кажа да си гледаш детето
Аз в началото му слагах върху бодито блузка и отгоре якенце/ватирана жилетка а отдолу панталонче и чорапки и буйки, което все още смятам за нормално обличане. Е да де, ама моето диване също се поти адски много особено на врата и гърба и видях, че смисъл няма! Сега излиза само по боди и отгоре жилетката/якенцето и му е добре. Има дечица обаче на мои познати, които не се потят с три ката повече дрехи та явно им е добре
За количката не трябва да се тревожиш. Освен ако не духа някакъв силен студен вятър и течение, на каквито се съмнявам да се наканиш да излезнеш, обличаш ги в космонавтите и нищо им няма. Ние също минахме вече на лятната седалка, защото коша ни омаля светкавично и аз много се тревожех как ще е да не му духа. Сложила съм му чувал и ако духа го закопчавам, ако не си седи както описах по-горе и имай предвид, че моята лятна седалка е адски открита - няма никакво бордче или нещо от страни
47 Smiles, уф това със смяната на графика е малко търсене, ама дано скоро се установи някакъв. Аз пък тамън се тревожех, че ние нямаме никакъв график и едвам се организирах със захранването и от няколко дена младежа си го направи сам
Сега обаче съм в чуденка кое да му броя за обедно и кое за следобедно хранене, че нали се опитвам да започнем на обяд да се храним като големи момчета
Сутрин става в 7, ако се успи 7:30 и яде веднага кърма. После дремва и си играем и в 11ч яде (в момента това хранене захранвам със зеленчук), после в 14:30, 18 и 21:30 суче. Та се чудя дали 14:30 не е по-удачно да го броя за "обедно" хранене, ама тогава пък като дойде време за "следобедно" 18 няма ли да е късно
(той кой знае дотогава колко пъти ще си смени режима, ама нейсе да си имам чуденки...).
Иначе дневните истерии ги поовладях, дори вече успявам да го заиграя между всяко хранене да правим гимнастика и от няколко дни има солиден напредък - вече седи по корем и си вдига главата без да пищи и да се опъва
Но вече нямам грам свободно време за нищо, защото той спи по-малко, и през другото време все се занимавам с него и се налага да работя вечер по нощите
Това физически не ми тежи още, но за жалост малко се сдухвам емоционално заради "помощта" дето всички много се натискат да ми оказват, а накрая те били уморени, аз да се оправям сама
Ама моя си е вината, че разчитам другите да са отговорни като мен... за другия път ще си знам
Ние днес на разходка най-много с колата до 2-3 магазина да излезнем късния следобяд, че сега чакам един мейл да свърша нещо, а имаме да купуваме нови биберони (залъгалки) и да потърся някакви по-хубави чесалки за зъбите, че наличните нещо не си уцелваме устата с тях
Малеее днес се разписах
Последно да ви споделя и изчезвам
Решила съм да купя ето това за подарък на бебето на приятелите дето ще им ходим на гости с малкия през април, защото те много пътуват и мисля, че е готино и по-оригинално:
http://www.babylifemalechko.com/index.php?m=320&lang=1&category=68&pc=11