Кати, напълно подкрепям момичетата за шишетата. Ние в началото бяхме с две малки и едно голямо, като аз се цедях, давахме и АМ и в един момент ми беше писнало да мия постоянно и да дебна има ли биберон
, а ние ползвахме и системата VIA на Авент, която става да се ползва с биберон за шише, но бибероните все ни бяха кът. После поръчах от Motehrcare една тройка големи да имаме и те докато дойдат малкия си засука и сега всичко е прибрано
Рачо, колата ни привидно си е нормален компактен седан (ето такава:
http://firm-guide.com/wp-content/uploads/2012/07/Renault-Thalia-picture-5.jpg ), но от опит знам, че задната седалка е безумно тясна! (за сметка на багажника са я орязали). За щастие не се оказах права - преди малко опитах и столът влезна доста успешно - даже ще може да седи на предната седалка
Та засега ми пропадат мечтите за голям автомобил (а как съм се наточила за един nissan quashqai или нещо подобно само
), че и без това са доста смели мечти чисто финансово погледнато
Иначе засега ще се возим още в кошницата, че е по-висок клас и е с повече защити, а този стол дето ни е даден е 0-18 (а честно казано не мога да си представя бебе 0 как влиза вътре), и е доста широк и огромен и някак детето ми се губи в него и според мен не е толкова добре защитено. А и докато му дойде времето току виж се освободил другия наличен стол на Chico, дето е доста по-висок клас
Матей се научи да пищи от няколко дни и е голям купон (за нас де, но и за съседите
). Този път след гимнастиката отново имам усещането, че са ми "сменили" детето. До онзи ден само лежеше и ме гледаше, сега почти се обръща сам, хваща играчки, дърпа ги, държи ги, дъвче ги....
От два дена му давам и едно сиропче за рефлукса след хранене, че му се раздразни гърлото от повръщането и пищеше, и го "захранвам" с него с лъжичката. Е познайте - не само че от втория опит спря да избутва с език, ами дори се сърди като свърши и спра да му давам и иска още (а е след хранене!)
. Мисля, че трябва наистина да се замисля вече за захранване