0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

След спонтанен аборт
« -: Януари 24, 2015, 01:35:52 am »
Napravih spontanen abort i mi e dosta tejko
Kolko vreme trqbvqda izchakam sled aborta dasi  napravim  bebe daite savet
« Последна редакция: Януари 24, 2015, 07:23:19 am от mishanta »
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: След спонтанен аборт
« Отговор #1 -: Януари 24, 2015, 07:17:44 am »
Привет albenaivladi , съжалявам за това, което ти се е случило!
Възстановителния период след спонтанен аборт е различен за всяка жена и индивидуалния случай.
Твоя лекар е необходимо да каже колко време ще е нужно да се възстановиш,
като проследи състоянието на матката ти. След спонтанен аборт е около 3 месеца.
Успех!

П.П -  молба, пиши на кирилица!

« Последна редакция: Януари 24, 2015, 07:51:22 am от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
« Отговор #2 -: Януари 24, 2015, 14:15:45 pm »
Ходих при няколко но безрезолтат за прав пат като забременях доктора каза неси бремена тарся си добар доктор някои да ме посаветва
« Отговор #3 -: Януари 24, 2015, 14:19:29 pm »
Жените които сапретарпяли спонтанен аборт горе главата скоро сички да се похвалим с бебчета
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #4 -: Януари 24, 2015, 16:31:32 pm »
albenaivladi,

Моля, не натискай бутона "Информирай модератор" всеки път, когато искаш да напишеш нещо във форума! Този бутон прави друго нещо. За да се появи написаното във форума, натискай бутона "Публикувай"
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #5 -: Януари 24, 2015, 18:12:35 pm »
Здравейте и от мен.Миналият месец направих спонтанен аборт.Възстанових се ,и психически и физически.Не се наложи намеса ,сама се изчистих понеже беше ранен етап.Днес се събудих с обилна цервикална слуз,днес е 12 ден от цикъла.Казаха ми ,че след аборта усещанията около овулацията се засилват.При вас как е момичета.Смятам отново да пробваме този месец,понеже докторите ми казаха ,че е най-лесно още първия месец.Ето го и първия тест .Мисля ,че овулацията ще е в понеделник.Тогава е 14 ден.
« Отговор #6 -: Януари 24, 2015, 23:37:48 pm »
Наи  добре се измерва с точност оволацията с тармометаар рано сутрин в осем 
« Отговор #7 -: Януари 24, 2015, 23:42:55 pm »
Пожелавам ти този пат да стане стискам палцци скапа shannel
« Отговор #8 -: Януари 25, 2015, 10:47:16 am »
Много благодаря.Пожелавам и на теб и на всички други в най-скоро време да видим две чертички но на другите тестове.Не съм мерила никога тази базална температура.Иска постоянство във време и така нстатък.Ежедневието не ми го позволява.
*
« Отговор #9 -: Януари 25, 2015, 11:53:50 am »
Shannel, за този тест ти писах в другата тема, а тука ще допълня още малко информация, която може да е поледна и за albenaivladi.
albenaivladi, съжалявам за това, което ти се е случило  ..... дано бързо се стабилизира цикълът ти и скоро да сбъднеш мечтата си!
Успех, момичета!

Тестовете за овулация отчитат т.н. пик на LH в урината, който обикновено е за един ден (т.е. тестовата черта става наситена колкото контролната за един ден, и на следващия започва да избледнява). При някои жени може тестът да е положителен за два поредни дни, но преобладаващо е за един ден и след това избледнява. Най-добре е тестовете да се правят около обяд или ранния следобед (тогава концентрацията на ЛХ в урината е най-висока), добре е да се ограничат течностите за 2-3 часа преди тест.
Тестовете показват в кои дни се очаква настъпването на овулация (О. настъпва около 12-48ч. след + тест). Трябва да има полово общуване през тези две денонощия (всеки ден или през ден), започвайки от вечерта след положителния ову. тест.
А базалната температура започва да се повишава след настъпването на О. (може да се повиши рязко или постъпателно за няколко дни), след това е добре да се задържи относително висока в цялата лутеална фаза. 

Ако имате регистрация в Овулационния календар на Зачатие, най-удобно е да се постави линк към графиката в подписа, това много улеснява при нужда от коментар или някаква насока, свързани с последния цикъл:

В профила си в Овулационен календар трябва да се маркира графиките да бъдат видими от други потребители:
Овулационен календар -> моят профил -> отметка след  Желая графиките ми да бъдат видими от другите потребители -> Запиши промените

Как се поставя линк към графиката в подписа:
От  Овулационен календар -> (оранжевото поле) Лентички -> клик върху избрана картинка и копираш линка ->
отиваш във  Форум -> Личен профил -> публична информация -> поставяш копирания адрес в  Подпис -> накрая  Промяна на профила

За овулацията и тестовете има много информация в тези теми:
Всичко за овулацията
Тест за овулация
« Последна редакция: Януари 25, 2015, 19:20:06 pm от marsi »

*
« Отговор #10 -: Януари 25, 2015, 12:04:53 pm »
Наи  добре се измерва с точност оволацията с тармометаар рано сутрин в осем
ако решиш да използваш метода на базалната температура, трябва да се прави измерване всеки ден без прекъсване в рамките на целия цикъл, така ще се оформи цялата графика на цикъла като в добрия случай тя има изразена двуфазност. Обикновено във втората фаза (лутеална фаза) температурата е по-висока от първата (фоликулна фаза).
В статията  Яйчници и овулация от библиотеката на Зачатие, е обяснено добре за овулацията и от кой ден на МЦ  да се започне с ову.тестовете, също за графиките.
Там е показана тази примерна графика. На практика графиката не винаги има този вид, индивидуална е, но динамиката на температурата, ще даде много допълнителна информация за конкретния цикъла.

Има отделна тема, в която останалите момичета може да се включат с коментари и насоки за вида на конкретната графика, съответно за овулацията:  Дайте да ви видя графиката - 11 тема!

А това изображение е линк към статията, кликни върху него:
« Последна редакция: Януари 25, 2015, 19:21:10 pm от marsi »

« Отговор #11 -: Януари 25, 2015, 14:56:31 pm »
Искам да попитам да ли нанякои се е збласквал с този проблем имах габички доктора ми изписа клионд 100 мг вагинално да слагам и флукорик две котики от 150мг и цикала трябваше да доиде на 21.01.2015а доиде на 22.01.2015 цикала ми е станал по тамен това нормално лие илина аворта се далжи илилекарствата които ми ги изписа нормално ли е :oops:
« Отговор #12 -: Януари 25, 2015, 15:06:11 pm »
Благодаря ти  marsi.  Започнах да правя тестовете по молба на гинеколога ми ,за да разберем дали се е изместила овулацията след спонтанния аборт.Сега до 30 ще ги правя за да видим дали има промяна.Да, правя ги в 17 часа всеки ден и 3 часа преди това не пия течности и не ходя до тоалетната .
« Отговор #13 -: Януари 28, 2015, 15:32:21 pm »
Момичета пак съм аз .Има нещо което ме притеснява.Никога преди аборта не съм усещала овулацията.Отпаднало ми е ,гади ми се боли ме кръста и имам чувството че горя.Това дали е нормално.