Рачко, може ли рецепта за тия пилешки гърди с домат и лук
Пилешки гърди с домат и лукРецептата е много лесна и бърза за приготвяне:
2 пилешки гърди
2-3 големи глави лук
3-4 скилидки чесън
около 3 с.л. брашно
около 800 г домати - по-добре домати и сок смесено
1 пил. бульон или натурален
по желание около 100 мл вино
малко сол
малко захар
няколко зърна чер пипер
италиански подправки смесени като босилек, мащерка, риган
олио или зехтин 3-4 с.л.
В чиния се смесва брашното с малко сол. След това се нарязват пил. гърди на ивици и се овалват в брашното. В дълбок тиган по възможност с капак се загрява мазнината и в нея се запечатват леко от всички страни пил. гърди. Като са готови се вадят в чиния настрани. Задушава се лукът, нарязан преди това на полумесеци. След това се прибавя и чесънът. Като се позадушат се прибавя пилешкото и доматите и се оставят да се задушат всички продукти за кратко. След това се прибавят бульонът и подправките и се прибавя малко вода (ако се прибавя натурален пил. бульон не се слага вода). Оставя се да вридо готовност на месото и зеленчуците. От брашното се образува естествен гъст сос. Млко след снемане от котлона може по желание да се прибави и виното.
Яденето се сервира с пресен изпечен бял хляб или както аз го правя заради децата със сварен ориз като гарнитура.