Нахут яхния1 буркан нахут
1 глава лук
1 морков
1-2с.л. доматено пюре
1ч.л. червен пипер
1 ч.чл. нишесте
чубрица
Задушавам лука в мазнина, добавям моркова, когато остане само на мазнината сипвам червеният пипер и лъжичка нишесте, разбърквам, добавям нахута, вода да го покрие и доматеното пюре, сол на око. Когато заври изчаквам малко (да съм сигурна, че няма да кипи ако го похлюпя) , намалям котлона и около час да къкри. Накрая слагам чубрица и сервирам
Лукът открих, че харесвам най-много този на който са сплеснати главите, другият на вкус не ми допада и се усеща в манджата.
Нишесте(брашно) до сега не съм слагала на боб, но моят мъж твърди, че по Рецептурник трябва да има и реших да опитам, не е лошо, може би леко се е сгъстил соса.