хубава тема се е заформила за Айцата, освен да се включа и аз.
Яйца подлучени на тиган
Та тез яйца, както и да се казват, аз ги правя не във вода (макар, че така им е оригиналът), а в тефлонов ( може и в прост тиган), задължително с малко мазнина ги оставям да се изпържат без да ги бъркам ( и на слаб огън) - като резултат яйцето си остава цяло с много вкусна леко запържена коричка отдолу, а ако сте фенове може да оставите и жълтъка леко рохкав;-)
Накрая в мазнината, в която сте пържили - махам от огъня, добавям червен пипер и малко поръсвам върху яйцата с киселото мляко.
Като преди това в киселото мляко съм добавила сух копър (може и пресен, разбира се) - става много красива манджа оцветена в бяло, жълто зелено и червено + много вкусна;-)
Сега по темата: Постно зеле (прясно) + крем карамел.
И с риск да ви досадя до смърт, ще пусна и специалната ми рецепта за постно прясно зеле, защото става много вкусно.
Най-отдолу в тенджерата се нарязва една глава (средна) лук да се задуши и леко запържи + малко нарязани моркови.
Нарязаното и омачкано зеле се добавя отгоре - то си пуска вода, така че вода не слагам.
Мазнината трябва да ви е повече, защото става по-вкусно - най-добре зехтин.Добавяте малко домати, ако са по-водни - водата трябва да се поизпари + малко (1-2 листа) дафинов лист + червен пипер.
След като зелето вече е почти готово добавяте - нарязан на ситно чесън и малко ронена чубрица.
Аз накрая добавям и маалко лют червен пипер - за да стане леко пикантно.
След което го прехвъряте в тава и го запичате
Това зеле ми е една от най-любимите манджи;-)