М-и, как приготвяш Ориз+булгур с гъби и моркови?
Искам да пробвам рецепта с булгур и тази комбинация ми допада
Като плънка за лозови сарми
Ориз+булгур с гъби и морковиЗадушавам глава лук и един настърган морков ( може и х2 ) в повечко мазнина (да се покрие дъното, ориза специално съм открила, че по-добре става като е по-мазен) слагам чаша ориз да се остъкли, после половин чаша булгур и наливам 4 чаши вода, като кипне намалям на най-слабо, посолявам и слагам капака, когато водата почти се е поела изтеглям от котлона, разбърквам, слагам джоджен и захлюпвам пак. Ако е за сарми наливам само 2 чаши вода.
Днес:
Пица
Пърленки
Свинско варено
и експериментирам нова торта