0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Танче, у нас тези сандвичи ги наричам "Сандвичи Бюрек", а вторите съм ги срещала като "Странджанки" тачат се много и двата вида!Пилешки хапки със сусам Толкова ги обича къщата, че единия час дето им отделям не ми тежи, щото очите на всички светкат, светкат, само като им кажа.Пилешки гърди /2 единични = една пеперуда/ се нарязват на тънки жулиени, много стават, две големи плата след финала. В купичка слагам лъжица мед, соев сос и горчица / може риган, ако обичате/ и вътре слагам жулиените обърквам и в хладилника. Правя го предната вечер или няколко часа преди да ги сготвя. После си приготвям една кутия от сладолед с галета+сусам, чиния с брашно и купичка с яйца /2 или 3 според големината им/. И тука идва пипкавостта първо в брашно, после яйце и накрая в галетата, но аз не слагам 1 по 1 а по няколко поне 5 заедно и става по бързо и с вилици да не се цапам много.После ги редя на една табла върху хартия и чак след като съм готова със всичките ги обработвам топлинно. Могат да се направят така и да изчакат в хладилника, ако се правят за гости. Два са вариантите за готвенето им - здравословния е върху намазнена хартия за печене се редят поръсват се с много малко мазнина и се пекат във фурната, а нездравословния е изпържени в тиган. Правила съм и двата варианта, вкусни са и за мен няма разлика.Задължително правя сос от майонеза 3-4 лъжици, кисело мляко-половин кофичка, горчица 1 супена лъжица и чесън много Да Ви е сладко!
Свинско с кисело зеле
Суров сладкиш с ябълки (много ни хареса)
Цитат на: zhristozova в Януари 15, 2015, 15:30:32 pmСуров сладкиш с ябълки (много ни хареса)zhristozova, една нова рецепта винаги е добре дошла,би ли я споделилала с нас!?
Отдавна не съм правила яйца по панагюрски. Това ще е за тази вечер със шопска салата.