Принцеси с яйце и сирене
Зеленчукова крем супа с тиква, коприва и картоф
Ра4ко, ще споделиш ли как правиш крем-супата с аспержи
Непременно
Крем–супа от аспержиоколо 500 аспержи (аз правя със зелените, че белите са ми много кончеливи)
1 кубче пилешки бульон или ако имате натурален може и него да използвате
кубче масло около 50г
2 с.л. брашно
около 100 мл прясно мляко или незаквасена сметана
сол на вкус
щипка захар
Слагаме да заври водата прибавяме бульона, солта и захарта. След като заври добре прибавяме обелените и нарязани на по–едри парченца аспержи. Ако използвате зелени аспержи, се отделят връхчетата на страни и се измиват, а при белите се добавят при стеблата в бульона. След като аспержите омекнат в тиган се загрява маслото. В него леко се запържват отделените връхчета, след като се извадят се прибавя брашното. След като се запече се прибавя от бульона, докато се получи хомогенна смес. След това се изсипва в тенджерата и се разбърква добре, оставя се да поври още около 10 мин. Оставя се да изстине малко и се пасира с пасатора, прибавя се прясното мляко или сметаната. И накрая за украса се използват запържените гвръхчета на аспержи. Може да се яде с кротони или в тиган с масло се запичат хапки от черен хляб и се прибавят като кротони. Аспержите са много полезни особенно за тези, които кърмят и от зеленчуците съдържат най–много фолиева кисилина.
Да ви е сладко!
Ние тази вечер сме на доизяждане от предни дни + млечна салата