Радвам се, че има доста мами, които разсъждават като мен за ходенето на гърне - да не се бърза излишно. До една година изхождането не е контролируем акт. С поставянето на гърне детето просто свиква, че има едно място, където да върши физиологичните си нужди. С напредването на възрастта ще се научи да прави логическа връзка между нещата. Като се позатопли, ще започна да опитвам.
Доколкото знам, в яслите сменят памперси.
Излизането с две бебета на разходка си е приключение, ако има повече препятствия, но всеки си намира начин. При мен поне етажът не е висок и съседите са малко, та не съм толкова притеснена да оставям едното бебе само в количката, докато сваля другото. Няма как да стане наведнъж, при мен са три хода - първо количката, после едното бебе и накрая другото. После в обратен ред
. И така всеки ден поне по веднъж. Но вече дори не го и мисля. Като проходят, ще ме вълнуват други проблеми
.
За прохождането и аз се опитвам да ги оставям сами да се държат за мебелите и докъдето стигнат. Ани обаче ме хваща за ръката и ме води където си е наумила да отиде. Още не се пускат, само в леглата стоят прави за кратко, без да се държат никъде. Все още им е по-лесно да допълзят до желания предмет.
avallon, и аз се притеснявах да давам бисквитки заради захарта. Май е имало защо. Девойката още като види пакета и се разтреперва. Младежът не е ентусиазиран. Ще трябва да търся равновесие.
Рачо, на една лекция за родители ни казаха, че пишлетата се повиват надолу, за да не пропуска памперсът. При нас най-често пропускането е било поради лошо поставен памперс (е, не повече от 3-4 пъти
) или неподходящ размер.