Здравейте, мами и Рачо
! Докато успея да се включа, сте напълнили 15 страници
. Но покрай вас научавам някои неща, които съм пропуснала - например това за столчетата за кола. Ние тепърва ще купуваме за група 1. Дори се бях ориентирала към комбинирани от група 1-2-3, за 9 - 36 кг, но не се бях сетила да проверявам за възможност за обръщане обратно на движението. Мислех, че на тази възраст не е необходимо.
Виждам, че доста си говорите за приспиването. Аз дори не помня вече как се научиха да заспиват сами на леглото. Никога не съм ги приспивала на ръце, но и те не ревяха, когато ги оставях на леглото след кърмене. Нещото, което е моя заслуга, е, че не ги вземах да ги успокоявам (изключвам периода на коликите) при всяко реване. Говорех, галех по главичките, както са си в леглото, оставях ги сами в стаята. Разбрах, че следобед понякога не могат да заспят веднага и ги оставям малко да си поиграят и като стане тихо в спалнята, влизам и ги завивам
. Понякога биберонът залъгалка също помага.
Нашето най-скорошно забавно преживяване беше фотосесията. Децата се справиха прекрасно, почти без изнервяне и плач. Малчо си е суетен и се държа като професионалист - усмивки, закачки, много му хареса. Принцесата е малко свенлива и трудно се отпуска, пусна само една плаха усмивчица. Доволна съм от резултата
.
Детските кухни също са ми на дневен ред. Държавната ми е близо и ми я похвалиха, но за нея ще почакам да навършат 1 година. Вече сериозно се замислям пюретата ми да приличат повече на готвено ядене, та се надявам менюто от кухнята да ми даде идеи, особено ако го харесат. Не съм се оглеждала за частни кухни, че ще ми дойде малко по-голям разход.
Аз също си поръчах памперси от Амазон, но не са лилави, просто бяха на добра цена. При покупката имаше предложение да се абонирам за месечна доставка и така цената щеше още да се намали, но предпочетох засега да изчакам.
Радвам се, че Мих се включи. С времето гледането на близнаци става по-леко и по-организирано. Хубавото е повече.